שם משפחה רוקח/רקח

faridi

New member
שם משפחה רוקח/רקח

השם משפחה הזה מצוי הרבה אצל יהודי לוב. זה התחיל עם הרב מסעוד חי רוקח זצ"ל בעל הספר "מעשה רוקח" על הרמב"ם, שהיגר מתורכיה ללוב. ובכן, מה המשמעות או הפירוש? האם זה על שם המקצוע?

yarpd

New member
בבלז מדובר מקור אחר..

שלום רוקח מבלז היה צאצא של אלעזר, מחבר ספר "מעשה רקח", מקראקא, אמסטרדם ולבסוף צפת. מכאן שם המשפחה, שכן אלעזר היה במקור ממשפחת מרגליות. ישנה מסורת לפיה שם המשפחה הוא במקור קדום עוד יותר, ולפיה היה אלעזר צאצא (דור 18) לאלעזר מגרמיזא (=וורמיזא), מחבר "הרקח", שחי בתקופת חכמי אשכנז.

קא

New member
שלום לכם. משפחת רקח באיטליה מקורה בלוב

מהעיר בנגזי (לפחות אלו שלי היה קשר איתם)

faridi

New member
לא קראת את ההודעה הראשונה?

מדובר על רב גדול שהיגר מטורקיה ללוב. אך אני מחכה לתשובה: מה המשמעות ?

קא

New member
ולא קראת למה התייחסה התגובה? לא לשאלה

שלך אלא לתגובה על כך שיש משפחת רקח באיטליה. ויש גם טון ודרך להגיב.

faridi

New member
אל תפרש אותי כאילו אני כועס

אלא שסוף סוף יענו לשאלתי.

eliya-l

New member
אולי לאיש כאן אין

תשובה לשאלתך והאמת היא שהטון כפי שהוא נקרא היה ממש לא לעניין מה שאתה יכול לעשות הוא להכנס לקישורים של הפורום ולחפש וגם לחפש באתרים העוסקים בלוב או בשכנותיה שיש בהם לעיתים הסבר על שמות.

eliya-l

New member
בינתיים יש תיקון קל לידע שלך

שאומר שהמקור לשם הזה בלוב מגיע דווקא מעיר הקודש ירושלים כנס לכתבה כאן ולמד להכיר את שולשלתך וגם לכאן לאתר בקיצור תתחיל לחפש

eliya-l

New member
ובכדי לחסוך לך בחיפוש

שהרי זה מה שבעצם רצית ומאחר וברור שמקור השם בתנ"ך אזי: מקור השם "רקח" הינו בספר בשמות ל,כה וְעָשִׂיתָ אֹתוֹ, שֶׁמֶן מִשְׁחַת-קֹדֶשׁ--רֹקַח מִרְקַחַת, מַעֲשֵׂה רֹקֵחַ; שֶׁמֶן מִשְׁחַת-קֹדֶשׁ, יִהְיֶה

faridi

New member
תודה, רק שאני לא מהמשפחה

וגם את הפסוק אני מכיר. רק שאינני יודע איך המילה הזו הפכה לשם משפחה לאותם אלו שמשתייכים לשם זה.

faridi

New member
ובאשר לקישורים

שלושת הקישורים הינם זהים. את מה שכתוב במאמר- הכרתי וידעתי. גם האתר של "אור שלום" ידוע לי. אני מקווה שמישהו ימצא סוף סוף משמעות לשם משפחה זה.

eliya-l

New member
בדיוק כמו שכל מי

שקרוי על שם מקצועו בעבר כשהוחלט שצריך שמות משפחה השתמשו בשם המקצוע וכך גם רקח או רוקח. כנראה שבעלי השם המקורי היו רוקחים בעשבי מרפא או שאולי רקחו בשמים וכו'. מכאן הרי מגיע גם התואר "רוקח" - בית מרקחת. כאן התשובה היא מאוד פשוטה וברורה וממש לא צריך לחפש את מה שאין בנמצא אלא את מה שברור וגלוי. בכל מקרה חיזוקים לדברים תמצא בכל מיני מאמרים שעוסקים בנושא הזה של שמות משפחה.

faridi

New member
תיארתי לעצמי שזה על שם המקצוע

תודה בכל מקרה על הניסיון לעזור.

למעלה