שם משפחה - קרוצ'י

soring

New member
שם משפחה - קרוצ'י

וברומנית Croci. כלומר שוא מתחת לקוף - למרבה הצער עברית לא מנוקדת לא מאפשרת הבחנה בין שם זה לשם המבוטא כקארוצ'י - שמקורו אחר לגמרי. האם יש מישהו שמכיר שם משפחה כזה בכתיב אחר ( אולי Krotsch ?), מקורו משמעותו. גם באיטלקית הוא קיים כשם משפחה - אך קשה לי להאמין שהמקור הוא שם, המשמעות באיטלקית מעט בעייתית (צלבים) תודה סורין

חוה3

Member
ישנו גם שם המשפחה קרויס

שמשמעותו הוא צלב. איני יודעת אם קשור לשם שאתה מחפש, אך ישנם יהודים הנושאים שם זה מאזור בורגנלנד אוסטריה ובעבר אוסטרו-הונגריה. היו יהודים שנדדו לאזור בורגנלנד גם מרומניה ואף מפולין.

חוה3

Member
משמעות נוספת - אבן דרך המציינת שוק

האיש שהתגורר ליד אבן הדרך המציינת שוק. השם באיטלקית והצורות בשפות נוספות בטקסט המצורף.
LaCroux is a Provencal variation of the surname Cross : English Place name for the man who lived near the stone cross set up by the roadside or marketplace, from Old Norse kross . Cognitives include De(la)Croix, Croix , (French); Croux, Lacroux, Lacrouts, De(la)croux (Provencal); Croce, DellaCroce, Croci (Italian); Cruz (Spanish); Kreutzer, Kreuziger (German); Vercruysse (Flemish), Krzyzaniak (Polish), and Van der Kruijs (Dutch).​
המידע מהקישור כאן.

soring

New member
תודה

אכן באיטלקית ניתן למצוא את השם Croci כתוב ונהגה באותה צורה. אך נראה לי שזה שם נוצרי. גם להניח שהמשפחה נדדה מאיטליה - לא מאוד סביר בעיניי. מצאתי שיש שמות משפחה Krotsch או Kroetsch - אבל לא מצאתי עדיין עדות לכך שיהודים נושאים אותו. סורין

Ohle74

New member
Krotsch

נשמע לי סלבי- Krocz, Кроч לדעתי כדאי לבדוק את הכיוון הזה.

soring

New member
בדיקה ראשונית Krocz אפשרות סבירה

חיפוש בgoogle מעלה http://www.jewishgen.org/Yizkor/sadagora/sad003.html ואיש בשם Chaim Krocz. ולא רחוק מצפון רומניה, שם חייתה המשפחה המעניינת אותי. תודה

למעלה