שם משפחה קונס CONS

מיקי65149

New member
שם משפחה קונס CONS

הרבה מאוד זמן זה מעניין אותי נושא המוצא של משפחתי,כנראה שהיום הגיע הזמן מוצא אבי מעירה קטנה בשם הרצה HERTZA ליד צ'רנוביץ . שם המשפחה הוא CONS . אני מצאתי בארץ משפחה עם שם זהה שמקורם מיוון. למרבה הפלא היה דמיון חיצוני עם ענף מסוים במשפחה. הם אמרו לי שהשמות שרצים אצלם במשפחה מדור לדור הם יצחק וחיים ואלו בדיוק השמות של אבא שלי וסבא שלי. אחרי גרוש ספרד יכול להיות שהמשפחה התפצלה חלק עלו צפונה וחלק עברו ליוון . יש כנראה הרבה אופציות וכיווני חקירה. אשמח אם תוכלו לתת לי כיוון . תודה, מיקי

minag

New member
ממה שאני יודעת

זה שינוי של כהן - cohen. אולי זה עוזר. אני שמעתי שברומניה היו כאלה שראו להם cons.

גבי 26

New member

כולנו מחפשים שורשים
תכירו בבקשה, בת דודה שלי

אקשט

Member
מעט מאוד

דמיון של שם בן הברה אחת (יש לפחות עוד חמישה שמות שונים לגמרי שנשמעים כמו CONS או KUNS או KONES או KUNZ) וקצת דמיון חיצוני, ושמות נפוצים שנמצאים בשתי המשפחות - זה ממש לא מספיק, כדי לנחש שמדובר במשפחה שיצאה מספרד עם השם הזה והתפצלה ליוון ולמולדביה. אולי בדיקת רקמות...

עב

New member
מכירה היטב את קונס Kones מיוון

הם ממוצא ספרדי. האיש שאני מכירה הגיע מהעיר וולוס ביוון.

עב

New member
למיקי 65149

אם התכוונת אלי אז אני מעבירה פרטים במסר.

Melitz

New member
Cons בין האפשרויות... בספר Finding our fathers שבו באורים ומקורות לשמות משפחה, מופיע השם Cons כשם הקשור ל-בייליס. שם המשפחה בייליס (כמו גם ביילין), מוצאו בד"כ משם פרטי של אם קדמונית בלה/ביילה, לא מצאתי אזכור בספר כיצד בדיוק זה קשור... אפשרות נוספת (לא מהספר) היא שהשם הוא קיצור של קונסטנטין או משהו דומה.

מיקי65149

New member
מכירה את הסיפור הזה ...

אני לא מבינה איך זה מתקשר. אין שום דמיון

bilen

New member
יש שם של אם קדמונית שיכול להתאים

KOJNE = קוינע שם לא נפוץ אבל עלה כאן לדיון לפחות פעם בעבר. מכיוון שהיתה לי קדמונית כזו, התעניינתי בהסברים לשם והתיעצתי גם עם קשישים וחוקרים, אך עד היום לא נמצא הסבר חד-משמעי לשם. אחד ההסברים היה שאולי הראשונה היתה בת של כהן וקיבלה את שמה מהייחוס לכהנים. עד היום יש שאומרים ביידיש על אישה בת כהן שהיא "כוינס טוכטער". זה מה שיכול להסביר שהם לוויים ונקראים בשם הזה . כי אולי קיבלו את השם מאחת האמהות, בתקופה שבה נרשמו ילדים על שם האמא (כמו בגליציה/בוקובינה), אבל הקפידו על ההלכה היהודית שלפיה השיוך הדתי הגיע ממשפחת האב.

מיקי65149

New member
מענין מאוד

ההסבר מואד מענין .זה גם נשמע הגיוני.אני מבינה שזה קרה בדר"כ בגליציה/בוקובינה.אז מה ההסבר של מש' קונס מיוון ?יש לי הרגשה שיש ביננו קשר.אני רק בתחילת הדרך. המרחק הגיאגרפי גדול ולא יתכן שהיתה נדידה מבוקובינה ליוון בימים ההם.מספרד גורשו, אז לא היתה ברירה אלא לשרוד .לאבא שלי היתה אפילו חזות מזרחית יחסית לסביבה. שיער שחור וגוון עור כהה מעט.אבא סיפר לי שמורה בביה"ס שהוא למד אמר לו שמוצא השם קונס הוא מבלגיה. בלגיה גם היתה יעד של יהדות ספרד המגורשת. מקווה שאמצא קצה חוט בסופו של דבר.

למעלה