שם מחשב

gilad_no

New member
שם מחשב

נניח שנתונה לי כתובת IP של מחשב. איך אני מגלה את השם שלו? (הכינוי שלו ברשת NETBIOS)

antidot

New member
--->

אם אתה מעוניין בתוכנה אז תוכנה יעילה ביותר ואף חינמית: Languard Network Scanner. מאותגרי התכנות יכולים להשתמש בAPI: gethostbyaddr מתוך ws2_32.dll... מאותגרי VB יצטרכו את הDECLARE הבא:
Declare Function gethostbyaddr Lib "ws2_32.dll" (addr As Long, _ ByVal addr_len As Long, _ ByVal addr_type As Long) As Long​
Antid0t

voguemaster

New member
אתה בטוח ?

gethostbyadd עושה רוורס-DNS לא ? מוצאת את השם לפי DNS. אתה אומר שהגרסא של מיקרוסופט גם מחזירה שמות NETBIOS ? מעניין.. אלי

uzi2

Active member
nbtstat -A לא אמור לעשות את זה?

הקש מחלון DOS, nbtstat ותראה את האופציות.

gilad_no

New member
עושה :)

זה יעבוד גם למחשב שלא נמצא איתי ברשת? אם סתם יש לי כתובת IP ?

antidot

New member
nslookup

use nslookup to resolve FQDN to IP it´s command prompt utility. run nslookup point it DNS server you prefer by typing "server 194.90.1.5" netvision DNS is reliable one. type the desired FQDN see the response. easy.. Antid0t (who needs Hebrew on his comp ?)​

antidot

New member
גם

אבל בעיקר מחשב בעבודה ללא עברית. סביבת פיתוח סטרילית - מזיקים לא מורשים
Antid0t

maCr0T

New member
תוכל להיות יותר ספציפי?

אני מפתח בלינוקס עם QT2.3.1.... לא הצלחתי לקמפל את 3... סביבה מעולה לC.... פשוט מעולה... maCr0 שהC שלו לא מי יודע מה...

uzi2

Active member
אני חושב שכן

תראה, אין לי עכשיו דרך לבדוק את זה (כי במחשב שלי הסרתי את ה- NetBIOS over TCP/IP, אבל לפי מה שקראתי, אז כן. בכל מקרה, אני מניח שאתה יכול לבדוק ולענות בעצמך, (נשמח אם תענה בפורום). יכול להיות שתצטרך גם את הדגל "c-" בפקודה הנ"ל.

למעלה