שם לעמותה.

מחפשים שם הולם יותר לעמותה

רעיונות שעלו לי: חבר – חינוך ביתי רחב הלב – הזכות ללמוד בבית זהב - זכויות הורים בחינוך אתם מוזמנים לתת עוד!! אם מישהו מתמצא טוב בנומרולוגיה...

מה עם פשוט "עמותת החינוך הביתי"??

אני אישית אוהבת שמות פשוטים שמסבירים במה מדובר וזהו... אבל זו רק אני...

בחירת שם הינה משמעותית מעבר למילים

למשל: נומרולוגיה - לכל אות יש ערך מספרי. המספרים 4 ו- 7 קשים המיוחד. המילה 'עמותת' מכילה 7 אחד ו- 3 רביעיות. אני לא מומחית גדולה אבל... אני מחפשת שם שגם ירגיש לי נוח מילולית וגם שירגיש הרמוני מבחינה נומרולוגית אם יש מישהו מקצועי בין הגולשים אשמח לבדיקה מעמיקה יותר, להמלצות על מספרים עדיפים וכדומה בגלל רגישות הנושא, אני גם מתלבטת עם המספר 2 שעוסק בצורך בטאקט. זה מספר שישים הרבה פוקוס על הדרך בה נתקשר עם המוסדות, ויכול להביא לקשיים על רקע של התבטאויות. לגבי דמיון לשמות אחרים, (שמתי לב לזה רק מאוחר יותר כשהקראתי למישהו את השמות בקול רם) בכל מקרה, הכוונה היא להשתמש בשם המלא - ראשי התיבות + המשמעות שלהם. ואני כמובן פתוחה ומחפשת בעצמי עוד רעיונות שגם יבטאו את רוח הדברים, וגם ישאו אנרגיה תומכת. וגם יהיו נוחים לשזירה במשפט. במילים אחרות - זרימה. עוד שם אפשרי: ילדים בחינוך הורי

שם לעמותה

שלום נאוה, אני מרשה לעצמי לומר לך את דעתי גם כאן ולפרט מדוע זהב - זכויות הורים בחינוך הוא השם המתאים ביותר. שהרי בכל אותן עמדות ומטרות של העמותה הזו כפי שהצגת אותם העניין המרכזי הוא לאו דווקא חינוך ביתי אלא הרבה יותר רחב מזה - והוא מוגדר בצורה הטובה ביותר כך. הרי החינוך הביתי נגזר מתוך זכויות ההורים בדיוק כפי שזכות ההורים בחינוך נוגעת גם לזכויותיהם במערכת הממסדית או הפרטית. כך, שם זה מקיף וממקד. אני תקווה כי דברי מתקבלים כפשוטם - פירגון והסכמה מלאה עם הקמת העמותה. לצערי בשלב זה לא אוכל להצטרף לעמותה - הן בשל עמדתי האישית לעניין הטיימינג והצורך, והן מפאת חוסר זמן (יותר נכון חוסר במקום ב- "הרד-דיסק" שאנחנו מכנים אותו שכל או מוח).

תודה צפריר ../images/Emo140.gif

מחשבות שניות - לאחר פירסום השם כאופציה: 1. קיימת עמותה של משפחות ברוכות ילדים בשם זהב"י, אז אולי כדאי להוריד את ה'זהב' ולהשתמש רק ב"זכויות הורים בחינוך" השם הזה אכן פותח פתח רחב שיכול להכיל גם את בתי הספר החלופיים ובכלל. 2. אבל... זה שם דגש על זכויות ההורים ולא של הילדים כשמדובר בילדים, אני תמיד חושבת שזכויותיהם קודמות השם הזה לא מבטא זכויות אלו אז אני עדיין מחפשת...

בעניין זה אני חושב

שדווקא יהיה זה ראוי יותר להתמקד בזכות ההורים למלא את חובתם כלפי הילדים. ברגע שאת נכנסת לזכויותהילד את עשויה להכנס לויכוח שמעבר לעניין עצמו. שכן, על הפרק עומדת זכותך כהורה לקחת אחריות על ילדייך מתוך ראיית טובת הילד כמובן. ברגע שמדובר על זכויות הילד יהיו רבים שיטענו שהם יודעים טוב ממך מהם זכויות ילדך (למשל ללכת לבית הספר או לההרג בצבא וכוד פנינים). במילים אחרות, על פני להסיט את המאבק לזכויות הילד ראוי להתמקד בזכויות ההורים מול המדינה ולהבהיר כי ההורים הם אלה האמונים על ילדיהם ומכאן גם על זכויות הילדים. לפחות בחינוך. עולה לי השם - ריבונות הורית בחינוך (רהב). נומורולוגית תבדקי את זה את מכיוון שתפישתי את משמעות המספרים איננה תואמת את התורה הספציפית הזו ואינני מבין בזה דבר וחצי דבר.

כן, יש הגיון בדבריך

חשוב לשמור על מיקוד בתוצאה שרצויה לנו. ובכל זאת, אקשה עליך. אם פונה לעמותה ילד שמעוניין להיות בחינוך ביתי והוריו מתנגדים. האם אני נותנת לו סיוע? ברעיון הראשוני, כגוף שמקדם את רעיון החינוך הביתי בכלל - חשבתי שכן. אם הדגש הוא על זכויות ההורים -
טכנית, אם זה יוגדר במטרות - אין לי בעיה. אבל רעיונית זה יהיה ממש מנוגד. ואז... האם יש לו כתובת?

האחריות היא בכל מקרה על ההורים

ראי, נאמר שילד שרוצה חינוך ביתי פונה אל העמותה. ונאמר שהעמותה מעונינת לעזור לו, האם תוכל העמותה לחייב את ההורים לעשות חינוך ביתי? האם יש לו זכות לחינוך ביתי? איזו צורה תהיה לחינוך ביתי כאשר הוא יהיה כפוי על ההורים? (לתפישתי חינוך ביתי שלא נובע מתוך המוטיווציה של ההורים לא יכול להתקיים). נתבונן הפוך, האם ילד שפונה למשרד החינוך וטוען - אני רוצה ללכת לבית הספר והורי מכריחים אותי להיות בחינוך הביתי. האם זכותו של משרד החינוך להוציא את הילד מהבית בכוח ולהכניס אותו לבית הספר. הרי בזאת כל העניין - זכותם של ההורים למלא את חובתם. בכל מקרה האחריות על ההורים ולפיכך בכל מקרה אין כל דרך להתערב באוטונומיה ההורית (למעט אם אנו מדברים על המישור הפלילי אבל אני מניח שהיבטים אלה אינם מענינה של העמותה הזו). לכן, היות והאחריות בכל מקרה היא על ההורים גם הסמכות לקבוע כיצד ואיך יתחנך הילד וכיצד הוא ילמד בידיהם באופן גורף, למעט כמובן במקרים הפליליים - וזו בעיה שאינה קשורה בהכרח למסגרת בה הוא מתחנך. לצערנו רוב רובם של מקרי הניצול של ילדים קורים אצל משפחות ששולחות את ילדיהם למערכת החינוך - כשזו לא מודעת כלל למתרחש. לסכום, בכל מקרה שאיננו פלילי לילדים אין זכות לקבוע איך הם יתחנכו או ילמדו - זו חובתם הבלעדית של ההורים. כאן על פי שמגר גם אם ההורים טועים עדיין האוטונומיה שלהם גוברת על כל אוטונומיה חיצונית אלא אם מתקיימים טעמים מיוחדים - פליליים או שטובת הילד נפגמת בשל נאמר חוסר הסכמה בין ההורים על דרך חינוכו. שאלה - מה יוצא מבחינה נומורולגית עם השם רהב - ריבונות הורית בחינוך? האם זה מתאים? האם זה טוב?

בגדול נראה לי בסדר, אולי בלי הקיצור

הבעיה של מספר 2 נשארת (יש 7
בשם כולו, 2 מהם, בראשי התיבות 'רהב') נצטרך הרבה טקט בדרך התנהלות הדברים
אולי זה ממילא נובע מרגישות העניין
ומהצורך לשמור על האינטרס האישי הפרטי של כל הורה תוך כדי מציאת "הקול האחד" שלנו, לשמירה על ריבונותנו ועמידה מול מערכת שמחפשת שליטה או לפחות 'פיקוח'

רגע רגע.....

כן אני יודעת, לאחרונה אני כותבת את ההודעות שלי כשהן כמעט ולא רלוונטיות לפורום. אני מתנצלת אך העומס בעבודה שלי הוא אדיר וייגמר רק בסיום חודש יוני. באמת שאני שורת את הראש עם השם של העמותה. מה שהביא אותי לפורום הזה זה שמו של הפורום. אבל רק חלק ממנו. המילים "חינוך" ו "חלופי". נמרון במסגרת חינוכית פרטית אבל זו מסגרת ולא רק בבית. אני מנסה לחשוב על שם שיגרה את האנשים ויעורר את סקרנותם. שם של עמותה הוא זה המייחד אותה ומתאר את הפעילות בעמותה. אם צירוף המילים "חינוך ביתי" יופיע בשם העמותה או צירוף מילים דומה, זה עלול לעשות פעולה הפוכה מאחר ואנשים שהם נגד החינוך הביתי לא יתעניינו ולא ירצו אפילו להקשיב והרי כל המטרה היא לעורר את המודעות לחינוך ביתי וחלופי. (אם אני לא טועה). לעורר את המודעות לכך שיש אפשרות בכלל לחינוך אחר ולא רק בתוך מערכת ממלכתית. לכן אני שובתר את הראש במציאת שם מתאים. השם זה"ה היה לי קרוב מאוד אבל לא מסתדר לי העניין זכויות.
זכויות שי להורים בכל מערכת חינוכית. אם הן באות לידי ביטוי או לא, אם הן מספיקות או לא זה עניין אחר.
להורים אין רק זכויות, יש גם חובות. והחובות הן לא פחות חשובות מהזכויות. בעיקר הורה שבוחר לחנך בדרך חלופית. מעבר לזכות להוציא את ילדו מחינוך מערכתי, חלות עליו חובות לא פשוטות כמו הכנת סביבה לימודית, חומרי למידה, זמן והשקעה, יכולת מתודית ועוד... אני חושבת שהשם אמור להיות קשור ב "פיתוח מודעות", הבחירה לחינוך אחר. משהו שיעורר את הסקרנות, משהו שידליק איזו נורה
שעד היום הייתה באור עמום. משהו שיגרום לאנשים לומר "וואלה? איך לא ידעתי את זה קודם?" למען האמת, אין מה להיחפז עם בחירת שם. בכלל אם מתכוונים להירשם אצל רשם עמותות ולפתוח את התיק על כל הפרוצדורה. שווה להעביר את השירשור לטאג ליין ועם הזמן, יבוא הרעיון, יגיע השם הנכון שיהיה "שוס". ככה אני חושבת, ואם זה נשמע למישהו כאילו באתי להעביר ביקורת או "להשבית שמחות" אז מראש אין זו כוונתי כלל וכלל. שבת שלום.

מה פתאום להשבית שמחה? - להפך!!

יש כוונה לרשום את העמותה - ובזמן הקרוב!! אנחנו מתארגנים עכשיו עם הטפסים ואני מחפשת עזרה של משפטית כדי לחסוך את עלות החתימה. אבל... העמותה קמה קודם כל כדי לשרת את החינוך הביתי אין מניעה שבשלב מאוחר יותר יהיה שיתוף פעולה בינה לבין העמותות של בתי הספר החלופיים אבל זה עתיד רחוק... זכויות הורים במערכת החינוך הן דבר תיאורטי למדי. אבל אנחנו מדברים על זכויות רחבות יותר עצם הזכות לבחור בחינוך ביתי או אחר, זה משהו שמשרד החינוך מנסה לצמצם, אם לא לעקור. (ראי מאבקו להצר את רגלי משפחות החינוך הביתי וגם בתי הספר החלופיים) חובתם של ההורים, גם ובמיוחד בחינוך ביתי, מתחייבת מעצם היותם הורים כתבת: "חלות עליו חובות לא פשוטות כמו הכנת סביבה לימודית, חומרי למידה, זמן והשקעה, יכולת מתודית ועוד..." ממש לא! - יש תפיסות שונות בחינוך. החינוך החופשי מחייב את ההורים בהורות, לא בלימוד וכאן די מתחיל ונגמר הקונפליקט שלנו עם משרד החינוך. העמותה צריכה לתת מענה לחינוך החופשי ביותר שאפשר. כל מה שדומה למערכת החינוך - פחות בעייתי מול משרד החינוך מטרות העמותה, רחבות ככל שיהיו, הן בראש ובראשונה להכיר בזכות ההורים לבחור, ולהכיר בעובדה שההורים מכירים את ילדיהם, ויודעים מה טוב להם יותר מכל גורם אחר!!! העיקרון שמנחה רבים מהמחנכים בבית הוא: ילדים לומדים המון אם לא מפריעים להם תמשיכי לחפש שם שמדבר אליך, אני מקבלת את המלצתך - השרשור ייכנס לטאגליין ונראה על מה יפול דבר ברישום בפועל ו.... תמיד אפשר לשנות... שבת נהדרת לך ולכולם!

חובת ההורים היא לפעול לטובת ילדיהם

מכאן, הדגשת הפן הזה של זכויות ההורים למעשה מדברת על זכותם של ההורים למלא את חובתם. הניסוח הוא של כבוד נשיא בית המשפט העליון שמגר. נאוה, ברשותך, אני מעביר הנה את הצעתי לגבי השם - אוטונומית ההורים בחינוך - אֹהַב.

שם לעמותה.

נאוה, ברשותך פותחת שירשור חדש, צרפי לכאן את השירשור הקודם בנושא על מנת שיהיה לו עוד קצת זמן פיסגה) חינוך מבראשית המילה בראשית פשוט עושה לי את זה. מן חזרה ליסודות. חזרה לבסיס. התחברות לאדמה, למקורות (לא במובן הדתי). חינוך כולנו יודעים מהו. ב ביתי ר א אהבה ש שותפות (שיתוף) י יחד ת תבונה. כמו ששמתם לב, נתקעתי עם האות ר'..... מוזמנים להציע רעיונות.....

הרעיון מעניין - הרגשות מעורבים

'חינוך מבראשית' זה משהו שמעורר בי גם אסוציאציות של שיקום אחרי פציעה או CVA והרי הילדים ממשיכים ברצף הלמידה שלהם - מבלי שמישהו מפריע אבל אני אוהבת את המילה 'בראשית' בגלל האסוציאציה של 'בחיק המשפחה' - חוקי בראשית אז אולי הייתי הולכת על חינוך בראשיתי זה נראה לי אולי מתוחכם מדי? ועדיין הייתי רוצה למצוא מילה מתאימה ל- ר' כי שמות זה דבר שניתן להשתמש בו לפרוייקטים ולאירועים

כוונתי במילה בראשית.........

מראשית חייו של עולל מקנים לו הוריו חינוך מעבר לאהבה הרבה. מאחר ומדברים בעיקר על חינוך ביתי, חינוך המוקנה לילד ע"י הוריו אני רואה את המילה בראשית כל כך מתאימה.... כמובן אחרי שנמצא משהו הולם לאות ר'. ההורים הם שהעניקו חיים לילדם ויצרו אותו באהבה...(קצת מתחבר לסיפור בראשית). האמת שכל שם יכול להעלות אסוסיאציות אחרות בלב אנשים. לכן השם אמור להיבחר. אוליי בסקר. זה"ב ישר חשבתי על זהירות בדרכים. חב"ר העלה בי את הקישור לאותם אנשי צבא קבע... לב חיבר אותי הישר לאותה דמות מצויירת בשם מרקו רוסי שמחפש את אמא שלו... עכשיו אני רק צריכה לחפש משהו לאות ר'. יופי של שבוע לכולם....

אכן, שמות מעוררים אסוציאציות

וזהו אחד הדברים בהם השם נבחן. אם מישהו אומר שהשם מעורר בו רגשות שליליים או אם מישהו אומר שהשם מבלבל אותו או נותן לו מסר אחר, אלו שיקולים נגד בחירת השם. השם צריך להיות: פשוט - קל לביטוי ולזכירה משקף - קל לדעת מה הוא מייצג חיובי - מעורר רגשות נעימים ובעל אנרגיות חיוביות נעים לאוזן ובפה - כדי שיהיה קל ונעים להגות אותו, כדי שיהגו אותו הרבה ובכך יחזקו את הגוף שהשם מייצג יש הרבה סיבות לבחור או לא לבחור בשם ולכן אני מחפשת כל כך הרבה עזרה. ממש בסוף, לפני הרישום, חברי העמותה יבחרו. זה רעיון טוב להשתמש בסקר כדי לקבל רושם ברור יותר, מה אנשים אוהבים.

למעלה