שם להקה...

kazu81

New member
שם להקה...

הי, שלום לכולם. ביום שישי האחרון התיישבתי מול הטלויזיה ובמקרה ראיתי בערוץ ראשון בשעה תשע שידור של מופע מלפני כמה שנים של להקה סינית, משהו מאוד יפה עם הרבה תופים וצעקות, משהו מיוחד אבל לצערי לא הספקתי לראות מה השם של הלהקה, אם למישהו או מישהי יש מושג זה נורא יעזור! וכמובן חג הכי שמח

Mei11

New member
מס' שאלות מנחות

האם זו בוודאות להקה סינית או שיכול להיות שמדובר ביפנים / קוראנים / פיליפינים / אחר? איזה סוג מוזיקה? רוק? ג'אז? מוזיקה מסורתית כלשהי? (תופים עם צעקות עונה לשלושת הסוגים לפחות). האם מדובר בקבוצה של מתופפים מסוג כזה? כי אז התשובה לשאלה הראשונה היא "לא". זה סגנון שנקרא Taiko והוא יפני.

Mei11

New member
בלי תודה, בלי תגובה

ישר טס לשאול בפורום יפן... אם היה טורח לענות לי בחיוב על השאלה השלישית הייתי אומרת שזו כנראה להקה בשם "קודו" שנדמה לי שהיתה פה באיזה פסטיבל לפני כמה שנים.

happydog23

New member
אני חושב שאנחנו צריכים לתאם עמדות

עם פורום יפן - כל מי ששואל שאלה כפולה (בשני הפורומים) בלי לחכות לתשובה, יופנה לפורום הראשון (בו נשאלה השאלה) לאלתר! (או שפשוט נתפוס אותו ונרביץ לו מכות).

GnomeBubble

New member
רעיון טוב

כי האמת שיש לי איזשהו ניחוש, אבל אין לי כוח לענות בשני הפורומים, ואני לא רוצה שפורום אחד ירגיש מקופח... או שאני סתם עצלן.

Mei11

New member
אנשים לא מבינים שאנחנו פה

מרצוננו החופשי. הם חושבים שאם בשעה 12:41 זה היה להם נורא
לדעת איך אומרים בסינית / יפנית / נורווגית "סוכריה על מקל" או איך כותבים את השם שלהם בשפה אקזוטית, יש מישהו שחייב לענות להם. ואז ב- 12:42 מתחילה סדרת הטלוויזיה האהובה עליהם והם שוכחים מכל העניין, בזמן שפה בפורום מתחיל דיון סוער לגבי ההבדל בין הדרך הסינית לדרך היפנית לכתוב משהו ואיך זה היה באירופה לפני 500 שנה. הבעיה היא שמי שסובל מזה הם אלו שרוצים באמת לדעת משהו והם מנומסים ונחמדים ואומרים תודה, ונתקלים בציניות של חברי הפורום הקבועים...

SashTheRed

New member
איך באמת אומרים "סוכריה על מקל"

בסינית? וביפנית? ובנורווגית? וכן, אנשים מסויימים לוקחים את העזרה שנותנים פה כמובן מאליו. חבל...

GnomeBubble

New member
פעם אמרו לי שבירושלמית אומרים

"מלקוקית". אבל מנסיוני בינתיים, לא שמעתי אף פעם את המילה הזאת. זה לא שאומרים בירושלים "סוכריה על מקל", פשוט בזמן האחרון כולם מעדיפים כנראה שוקולד...

GnomeBubble

New member
זה בכלל לא נשמע טוב ../images/Emo8.gif

אבל אולי מלקוקית בא ממקום אחר. בכל מקרה, לא ראיתי אנשים אוכלים (או מוצצים) את הדבר הזה בזמן האחרון. לא יכול לומר שאני מתגעגע.

למעלה