שם חדש לרוק "מתקדם"

RedCherry

New member
שם חדש לרוק "מתקדם"

די! כבר נמאס עליי השם הזה! הוא פשוט שחצני מיד. הרי ידוע לכולנו שרוק "מתקדם" לא מתקדם לשום מקום ושהוא לא יותר מתקדם ממשהו אחר (רוק רגיל למשל...). בכל מקרה, יש למישהו רעיון לשם קצת פחות שחצני?

RamiSun

New member
מה דעתכם על ....

רוק מתפתח.... או רוק תהליכי.... יותר מתאים מהמקור נראה לי.. הרי רוק מתקדם באנגלית אמור בכלל להיות Advanced rock לא?

HelterSkelter1

New member
די, ליב איט אלון

נמאס לי מכל הקשקושים האלה על השם - שחצני, פלצני, לא משקף וכו' - זה השם וזהו. כל ניסיון לשנות אותו הוא הלצה במקרה הטוב. אני הייתי מציע לך במקום זה לדבר על הלהקות עצמן, על המוזיקה, לא על סמנטיקה שהיא באמת מיותרת. למשל על Quintessence שהאינדו-פרוג שלהם מצא חן בעיני מאוד. או על Progarchives, שאפשר למצוא בו שיר שלהם (ושל עוד הרבה להקות) להורדה. או להקת Gracious שעליהם אין לי הרבה מושג, חוץ מכמה דגימות מצויינות שלהם ששמעתי באמ"ג.

אם כבר הזכרת את הלהקות הנ"ל,אז

QUINTESSENCE-הרכב פסיכדלי-רוק מחתרתי עם השפעות מהמזרח ומהג'אז.ההרכב הוציא כמה אלבומים שהבולט בהם הוא IN BLISSFUL COMPANY ,מנהיג הלהקה ומייסדה נקרא RAJA RAM'S .להקה ממש נחמדה וכייפית להאזנה. GRACIOUS-הרכב בריטי שפעל בשנות השבעים והוציא שני אלבומים בולטים במיוחד(שנמכרים יחד במחיר של אחד),GRACIOUS /THIS IS GRACIOUS -שני האלבומים שונים אחד מהשני אך שניהם טובים.הלהקה התפרקה לאחר שלא הצליחה להרוויח אגורה אחת. שני ההרכבים שציינת ניתן לרכוש ב"קצת אחרת",שניהם מומלצים אם כי לגבי QUINTESSENCE לא הכל טוב לכן רצוי לשמוע טוב לפני שקונים

RedCherry

New member
מצחיק

לא מזמן ממש במקרה הורדתי את השיר של קויטאינסנס (או איך שלא אומרים את זה...) ודי אהבתי. עכשיו הזכרת לי אותם ובפעם הבאה שאני מגיע לקצת אחרת אני אנסה להשיג אותו. אז חגי, אילו דיסקים ממולצים שלהם? אבל לא ממש הבנתי איך כל זה קשור לדיון שפתחתי ): עוד רעיונות?

זה לא קשור לדיון , אבל אם אתה

מתכוון לרכוש דיסק שלהם אז רק את IN BLISSFUL COMPANY -הוא הכי טוב שלהם,השאר לא משהו בכלל,מה גם שלדעתי יש ב"קצת אחרת" רק שניים ולא יותר(לא צריך יותר מזה).

למעלה