שם הפורום...

ANTiADi

New member
שם הפורום...

אולי אני קטנוני (בטוח), אבל חשבתם על השם של הפורום? יש פה אנשים שמתנגדים לגלובליזציה? כי שחושבים על זה, מה בעצם רע כל כך בגלובליזציה? ערבוב של תרבויות ללא הבדלים של גזע, מין וכו´... מה רע? אני כמובן מדבר על גלובליזציה של בני אדם, לא של תאגידים. צריך לשנות את השם של הפורום ל אנטי גלובליזציה תאגידית. כי גלובליזציה זה לא כל כך רע, תלוי רק את מי היא משרתת. בברכת ג-לא-בא-לי-זציה

ממש לא נכון

גלובליזציה זה רע מכיוון שהדרכים בהם הם משיגים את מטרותיהן הם דרך עושק החלשים והמסקנים בעולם... חוץ מזה הגלובליזציה לא מטיפה לעיבוב של תרבויות ביחד אלא היא מטיפה לתרבות גלובלית אחת ... שכולם ילבשו את אותם בגדים(זה בערך כך היום) שכולם ידעו לדבר שפה משותפת ושכולם יאהבו את אותן תוכניות טלויוזיה... זה לדעתי רע מאוד כי של האוטנטיות נעלמת והתרבות נעלמת ונהיה עולם מאוחד שיוליך אותנו שולל

ANTiADi

New member
אז לא בדיוק הבנת אותי...

האוטופיה המושלמת מבחינתי היא עולם אחד, ללא מדינות. עולם שישאב מתרבויות שונות ומגוונות את הדברים היפים באמת. בלי שום קשר לבגדים ודברים כאלה... אני בכלל בכלל בכלל בכלל לא דיברתי על הגלובליזציה התאגידית... מצטער על אי ההבנה.

zooey

New member
אתה מסכים לחיות תחת תרבות אסלאמית?

למה שתכפה על משהוא את התרבות שלך. ברור שמבחינתך אין דבר רע בזה כי אתה בצד התרבות השלטת. ואם היה הכל הפוך?

ANTiADi

New member
וואו, אני כנראה ממש ממש לא ברור...

אמרתי עולם שישאב מתרבויות שונות! זה בדיוק ההפך ממה שאמרת...

ANTiADi

New member
חוץ מזה...

אין שום דבר רע בתרבות האיסלאמית, או בתרבות הערבית בכלל. להפך, אני בטוח שכמו בכל תרבות אחרת, אפשר למצוא שם מנהגים יפים (לצד מנהגים מכוערים). אבל לא, שכחתי... איסלאם=טרור Stupid Me!

zooey

New member
אבל זה מה שקורה בעולם ששואב

מתרבויות שונות. תמיד יש תרבות אחד דומיננטית יותר ותמיד אנשים יאלצו לוותר על חלק מאוד חשוב ממי שהם.

ANTiADi

New member
שוב לא הבנת אותי...

לא תהיה תרבות על שתשאוב מתרבויות אחרות. כל אחד יוכל ללמוד מתרבויות אחרות מה שהכי נראה לו.

zooey

New member
אתה מתעלם מבני האנוש

העולם שאתה רוצה לבנות הוא טוב ויפה אך הוא אוטופיה שלא ניתנת למימוש. אנשים תמיד ישאפו לשיון לתרבות אחת דומיננטית ותמיד יהיו מאבקים בין התרבויות הללו. טבע האדם הוא כזה. אולי אפשר למצוא פתרונות יותר קונקרטים. אני בעד בדלנות תרבותית וסובלנות כלפי תרבויות אחרות, סובלנות שחיבת להאכף החוזקה על ידי כל מדינה. הסובלנות הזאת מתבטאת בהעלאת האינטרס של שימור התרבות אל מעל האינטרס ההכספי. מדינות רבות מתחילות להפנים את זה וכך גם אנשים רבים, אני חושב שזה הרבה יותר ראלי מעולם של PEACE AND LOVE.

ANTiADi

New member
סתירה

בדלנות תרבותית? עם לבדו ישכון?... סובלנות ש"חייבת להאכף החוזקה על ידי כל מדינה" ??? סובלנות מתוקף חוק היא לא סובלנות אמיתית. חוץ מזה, בשביל אוטופיה אמיתית צריך שינוי די קיצוני במחשבה, ושינוי כזה יאפשר לכל אחד לחיות לפי התרבות שלו, בלי שום תרבות עליונה או משהו בסגנון.

עולם ששואב מתרבויות שונות.. הממ מענ

שמע, אחשלי אני מבין מאיפה אתה בא ושאתה אוהב לשאוב מתרבויות ומאנשים אבל זה מציאות חסרת תקדים... אי אפשר לאחד תרבויות מבלי ליצור חדשה... או יותר נכון כל תרבות שואפת לריבונות משל עצמה, כלומר הם רוצים שלטון לעצמם... אז ביחד זה לא ממש ילך וזה לא ממש בריא לאנשושות...

zooey

New member
ואיך תבצע את השינוי הקיצוני הלז?

הרי כל התאוריות המצריכות שינוי קיצוני במחשבה נכשלו עד היום לארצות הברית היו שנים של ריחוק מהבריטים עש שהם ניסחו את מגילת העצמאות ובצרפת רק לאחר 70 שנה הם התחילו לישם את העקרונות שאומצו במהפכה הצרפתית. שלא לדבר על הקומוניזם שנכפה ע"י סטאלין על עם שלם. שינוי מחשבתי קיצוני לא קורה סתם כך. כך את ארועי 11 בספטמבר 2001 האם הם הביאו לשינוי קיצוני במחשבה? הם רק הקצינו דעות קיימות. הדרך היחידה היא להביא לשינוי איטי ומתמשך שבסופו יש מטרה

ANTiADi

New member
לא אני

אבצע את השינוי הקיצוני. זה לא התפקיד שלי. זאת אמורה להיות מהפכה במחשבה, מהפכה עצמית, לא מהפכה כפויה. לפני שזה יקרה צריך להשתחרר מהרבה הרבה כבלים.

shay or eli

New member
"טבע האדם הוא כזה"

בטח - טבע האדם רע, בכולנו שולט היצר וכולנו נולדנו עם החטא הקדמון. תיכף תתחילי למכור לי כתבי מחילה. האמונה שטבע האדם תמיד יוביל למלחמה ושפיכות דמים היא פסימית וכל ניסיון ליצור עולם טוב יותר בהתבסס על האקסיומה הזאת נכשל מההתחלה. טבע האדם יכול להיות לשלום, אם רק תינתן ההזדמנות והמגמה הנכונה.

zooey

New member
טבע האדם הוא שהוביל את העולם למצבו

ולא שום דבר אחד. אלא אם כן תאמץ לך כל מני תאוריות משיחיות על חייזרים ודברים מסוג זה. אים ספק שטבע האדם משתנה באטיות עם הזמן אבל אין לשכוח את הרגשות האנושיים. הרבה תאוריות פוליטיות וחברתיות מתעלמות מטבע האנושי תמורת אידאלים אוטופים

shay or eli

New member
תמיד האדם היה במצבים

שהוא היה צריך לשרוד (או תרבותו/מדינתו/וואטאבר הייתה צריכה לשרוד) ולכן היצר היה לשרוד ע"י מלחמה. אם יהיה מאמץ לשנות את המצב הזה, יצר האדם לא יהיה לשרוד אלא להתפתח (גם סקרנות למשל זה חלק מטבע האדם) או משהו דומה, והעולם יהיה מקום טוב יותר.

זה אף פעם לא יקרה

וגם לא צריך לקרות... תנו לאנשים לנהל את המדינות שלהם לבד ותשבו בשקט... שיהיו קשרים בין מדינות, זב טוב אבל מדינה אחת גלובלית עם 180 תרבויות זה לא ממש חלום, זה אולי סיוט... תחשוב על זה... מספיק יש לנו מריבות ופילוגים גם ככה אז לאגד את כולם ביחד?? חומר למחשבה

ANTiADi

New member
זה לא בגדר חובה...

זה לא אומר שאם (נגיד...) פתאם יש עולם חדש (מופלא) והכי אוטופי בעולם אז פתאם כל אחד צריך לשנות את התרבות שלו, הכוונה היא שלכולם תהיה גישה חופשית לכל הזרמים השונים באמנות, מוזיקה, פוליטיקה וכו´ וכו´ וכו´. זאת אומרת חופש בחירה אמיתי

shay or eli

New member
תומך עקרונית

אבל תסכים איתי ש"אנטי גלובליזציה תאגידית" זה שם מחורבן לפורום. הרעיון זה התנגדות לגלובליזציה שקורת היום וזה מבוטא בסדר בשם הפשוט "אנטי גלובליזציה".

למעלה