שם המשפחה - PILACZER

בתיה4

New member
שם המשפחה - PILACZER

מהתעודות שקיבלתי עולה ששמות הוריה של סבתא רבא היו אברהם ורבקה גבוהרר. את שם המשפחה כבר מצאתי קודם אבל השמות הפרטיים הם מידע שלא ידעתי. כרגיל בחיפושי משפחה אצלי, למשפחה הזאת יש מספר קטן של רישומים (מפליא אותי כל פעם מחדש. מאיפה האנשים האלו הגיעו) ומרוכזים באוברטין. שם יש רישום של נישואין ביןAbrahm GEBUHRER ו PILACZER Riwka בשנת 1861. בלי שום פרטים נוספים. כך שאני מניחה שאלו הם הוריה. ניסיתי לחפש לפי שם המשפחה PILACZER והתברר לי שבחיפוש מדוייק זה הרישום היחיד בכל JRI!!! אמנם כבר התרגלתי למספר מועט של רישומים אבל זה נראה לי מוגזם. ברור שיש כאן טעות איזושהיא. אין לי כל כוונה להזמין את התעודה כי לא נראה לי שאני אצליח להגיע לתוצאה טובה יותר ממי שהקליד את הנתונים. (אחרי שראיתי תעודות מקוריות אני מעריצה את האנשים שעשו את העבודה) גוגל הציע שאבדוק PILCZER. אבל JRI לא נתן אפילו תוצאה אחת בחיפוש מדוייק. עברתי על רשימת השמות של אוברטין בתקווה לגלות שם שיכול להיות השם המשובש אבל נכשלתי. http://www.jewishgen.org/jri-pl/psa/obertynsurn.htm למישהו יש רעיון?

wow1

New member
כן. להכנס למנוע השמות של אבותינו

ולהקליד את השם. את ה L וה R לכלוא בסוגריים מרובעות כל אחת (כך את מידעת את מנוע החיפוש שלא לחפש אלטרנטיבות פונטיות לאותיות הללו שהן אותיות העוגן, שסביר שישרדו בכל אחת מן הצורות שהשם פלטשר נכתב אי פעם). ללחוץ אנטר ולקבל הרבה אפשרויות ומהן לבחור את אלו שמניבות תוצאות באתרים השונים. איל.

talia olav

New member
דוקא במקרה זה התעודה עשויה

להפתיע: שמת לב לגיל בני הזוג המאושרים? ככל הנראה אלה הם נישואים שניים. ולכן אולי רבקה אינה כלל מבית פילצ'ר (או דומה), אלא זהו שם בעלה הראשון.

יעקב 1948

New member
הייתי מזמין התעודה בכל מקרה

ע"מ לודא איך בדיוק אויית במקור.האם בדקת דפי עד על גבירר ביד ושם?יש שם כמה מאוברטין בשם גבירר ויש לבדוק גם עפ"י GEBUHRER. כנ"ל לגבי אליס איילנד. ייתכן ויאירו עינייך. יעקב רוזן

בתיה4

New member
את גבירר בדקתי לפני שנה

בכל המקומות שיכולתי. אפילו בניתי להם עץ משפחה כדי לראות איך סבתא-רבא מנצ'י משתלבת. מהפרטים שישנם זה היה ממש פשוט לבנות את העץ. לא הצלחתי למצוא לזוג הזה צאצאים או כל רישום. הם בעץ שעשיתי - בבדידות בולטת. קרוב לודאי שאם היו ילדים הם נולדו לפני הנישואין ובשם המשפחה של רבקה. את זה אני צריכה לבדוק. רישום נוסף שחסר באופן בולט הוא פטירתו של אברהם. שני צאצאים שנולדו ב 1881-1882 נקראו אברהם , כנראה על שמו. שלחתי אימייל לפני שנה למישהו בצרפת ולא התפלאתי שלא קיבלתי ממנו תשובה כי לפי האתר שלו שמצאתי הוא אנטי-ישראל. ישנה עוד מישהי - ביולוגית ואפילו , אם אני זוכרת נכון, ישנו רב בבני-ברק שיתכן שייך למשפחה הזו. כמובן שאני אעשה עכשיו את כל סיבוב החיפושים מחדש לבדוק אם פיספסתי משהו. באשר להזמנת תעודה, רק בחוסר ברירה מוחלט. אין שום פרטים ברישום כל שאני מסיקה שאין פרטים כאלו במקור.

bilen

New member
מתוך נסיון עם תעודות גליצאיות

אכן, ברישומי לידה - מה שכתוב ב-JRI הוא גם מה שתמצאי במקור. אבל ברישומי נישואין ופטירות, נמצאו לפעמים פרטים נוספים. מצאתי פעם אחות נוספת שהופיעה במקרה על אותו דף שהזמנתי ושם גם היו פרטים נוספים. אל תמהרי להזמין, נסי לבדוק שוב את המחקר מראשיתו "בראש נקי". כלומר, הניחי לזה שבועיים-שלושה וחזרי שוב לבדיקה יסודית. כשיש כמה פרמטרים שחורגים מהנורמלי, לא צריך להסיק מיד שזה נישואין שניים או פטירה וכו'. אני נמצאת באותו מצב, באותו אזור. אחרי שחזרנו על הבדיקה בצורה מעמיקה (2 חוקרים שעובדים במקביל), הגענו למסקנה שבאותו כפר התגוררה משפחה גדולה והשמות החוזרים הם של בני-דודים שנקראו באותם שמות. כך יצא שיש לנו 3 בתי-אב שונים עם אותו שם אב ושמות חוזרים גם לנכדים. קשה לעשות הפרדה מוחלטת כי כפי שראית, לא בכל התעודות מופיע שם מלא של אם/אב. לכן, יש להתיחס בזהירות לשם אברהם ולשנות הלידה החריגות. צ'עטרת שאני "מחרבת" לך קצת, אבל חשבתי שכדאי להסב תשומת ליבך.... מקווה שאחרי בדיקה זה בכל זאת יסתדר לכיוון הרצוי כי מדובר באמת בשמות נדירים.

בתיה4

New member
כמובן שאבדוק הכל מראשיתו

את ממש לא "מחרבת" לי. כמו שכבר אמרתי אני די מאוכזבת מהתעודות שקיבלתי. אמנם ענה לי על כמה דברים שתמהתי עליהם אבל לא ממש מידע חדש שיקדם אותי. אפילו הקשר עם אברהם ורבקה גבוהרר משך את תשומת לבי לפני שנה. כל המחקר שעשיתי היה לפני שנה. מאז לא התקדמתי. את התעודות הזמנתי אחרי התלבטות ארוכה בתקוה שאולי אמצא איזה מידע שיקדם אותי. כמובן שכל זה נאמר לפני שמצאתי מישהו שיעזור לי לקרוא ממש את התעודות אבל אני לא מצפה להפתעות. האמת? נראה לי שהייתי צריכה לקחת חוקר במקום להזמין תעודות. תודה על דעתך ובהצלחה בהמשך.

בתיה4

New member
שמתי מאד לב לגיל וגם לשנה

וגם לרישום המוזר. יוצא דופן במשפחה הזאת. אין שם אב אין שם אם , שום פרטים. אם אלו הורי סבתא רבא אז לא יתכן שאלו נישואין שניים מאחר והיא לא יכלה להיוולד אחרי 1861 כי פירוש הדבר הוא שהיא ילדה בגיל 13!!!! יש רישום של פרץ הפטר (הבן של מנצ'י והרש הפטר) שנפטר בשנת 1880 בגיל 6. כלאמר, נולד בשנת 1874. אני מניחה שמנצ'י נולדה בערך ב- 1855 . מכאן שהרישום של הנישואין הוא מאוחר. לא? לא נראה לי שהתעודה עשויה להפתיע. לא רשומים שום פרטים. כך שהם לא נמצאים בתעודה עצמה. רישומי גליציה , שלא כמו במקומות אחרים, הם מפורטים ואם המידע קיים אז נותנים אותו. מכאן, אני מסיקה שהוא פשוט לא קיים.

talia olav

New member
יתכן מאד שאת צודקת

לגבי נישואים ראשונים שנרשמו רישום אזרחי מאוחר. אבל לגבי פרטים נוספים בתעודות: אם הבנתי נכון (ואני לא בטוחה...) - הרי שבתעודות הלידה של הבנות הופיעו גם הורי האם - שלא היו רשומים ב-JRI. כלומר, הרווחת מהתעודה דור נוסף. האם אמנם כך?

בתיה4

New member
את צודקת במדה מסויימת

שהרווחתי דור נוסף. אבל רישום הנישואין שלהן מופיע ב- JRI וחשדתי שהם ההורים שלה , רק שלא יכולתי להיות בטוחה. מופיע שסבתי ילדה בת (שלא ידעתי על קיומה קודם. כנראה נפטרה בינקותה) והיא קראה לה שרה רבקה.את השם הזה לא הבנתי מאיפה הגיע אלא אם כן הזוג הזה היו ההורים שלה. התעודה אישרה את מה שחשבתי. פרט נוסף שלמדתי מהתעודות ולא ידעתי - תאריך הפטירה של סבי. מסתבר שברישום הלידה שלו הוסיפו מאוחר יותר, בכתב יד אחר וצבע דיו אחר, את הפטירה שלו. זה מקובל? או שאני טועה בפירוש? בכל מקרה הוא נולד ב- 1874 ומופיע בהערות 1920. אם יש בתעודות עוד פרטים שיכולים להועיל לי? נראה לי שלא. אבל אולי אני טועה.

talia olav

New member
בעיני זה הרבה מאד!

זה מחזק את מה שחשבתי שגם בגליציה יש ערך רב להזמנת התעודות במלואן. הרי אי-אפשר לבסס מחקר על השערות! לגבי הוספת תאריך פטירה מאוחר - זכור לי שמרק הלפרין אמר שהוסיפו לעתים לרישום מידע בתקופה מאוחרת יותר. לי נראה שפרשנותך נכונה, אך הטקסט מטושטש מדי וקשה לפיענוח. המילה הראשונה אמנם נראית כמו zmarl - נפטר.

בתיה4

New member
ובמחשבה נוספת

למה בעצם הם נזכרו להרשם בנישואין אזרחיים מאוחרים? בשנים מאוחרות יותר אנשים עשו זאת מסיבות מעשיות כגון כדי להגר לאמריקה, אבל בתקופה הזאת? הבת (סבתא רבא) מנצ'י רשומה בכל זאת גבוהרר בתעודות הלידה של בנותיה, למרות שללא ספק נולדה לפני הנישואין האלו בשנת 1861. איך זה יכול להיות?

הלני

New member
אין לי תשובה לשאלה זו, אבל

לאחרונה סיימתי ניתוח של דפי תצלומים רבים ממקרופילמים ויש לי אישור מוכח לדבריה של טליה: רישומי פטירה הוספו כהערות לרישומי לידה ו.או נישואין. הלני

בתיה4

New member
ולא היו רישומי פטירה גם בנפרד?

אני מחזיקה 2 תעודות פטירה - ואין בהן, לצערי, שום רישום של הלידה. וקיויתי שיהיה. הן תעודות פטירה ולא יותר.

למעלה