שם-הכול או כלום?!?!?!?חצי?!

TecNodRom

New member
שם-הכול או כלום?!?!?!?חצי?!

שלום אם למשל יש לי 3 שמות האם אדם שקורא לי צריך לקרוא לי בכולם? כי מקובלני שאסור לקצר שמו של אדם וכל המקצר שמו של אדם מקצרים לו חייו. אם אני מקפיד על שם אחד, אז אפשר שיקראו לי רק בו??? אשמח לתשובה מלאה ומפורטת מהרב עם כל התנאים השונים תודה רבה יום טוב

MOOLKI

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

מה מקצרים לו חייו?? שמי אברהם אבל אף אחד לא קורא לי ככה.חוץ מאולי אבא שלי וגם זה לפעמים ומהבנק.
כולם קוראים לי אבי. זה נחשב לקיצור שם?

תלוי מה קראו לך ביום הברית

אם קראו אברהם ואתה נותן שיקראו אבי זה קיצור שם ואסור יותר נכון לא רצוי, אבל אם קראו אבי אז אין בעיה אם יתברר ששמך אברהם כול מי שישאל אמור שמי אברהם ומי שקורא אבי בקש לשנות

MOOLKI

New member
../images/Emo10.gif

ברצינות? מה ז"א "ביום הברית"?בשם שבו בירכו אותי בברית המילה? והאם אלה מעין אמונות תפלות או שהדברים האלה אשכרה רשומים איפשהו?

TecNodRom

New member
התכוונתי לבנות

לייש שם אחד אין לי בעיה ואני מדקדק עם כולם על שמי יש אחת שאני עוזר לה והיא שאלה אותי ולא הייתה לי תשובה.... אז ברית זה לא העניין פה....:\ למשל אם מדובר באדם שהוא...חזר בתשובה..היה גוי ועכשיו יש לו 3 שמות

orange2006

New member
ותקנו אותי אם אני מתבלבל../images/Emo26.gif

שמעתי מהרב בן ציון מוצפי שליט"א שלא משנה כמה שמות יש לאדם משנה השם שקוראים לו בו וזה הכי חשוב איך שקוראים לך ביום יום, חברים, עבודה משפחה וכו' זה מה שנחשב

mnm6

New member
אורנג' כן ולא זה בא להוסיף כלומר אם

לאדם קורים אברהם והכינוי שלו זה אבי אז לדוגמא בכתובה רושמים אברהם ובסוגריים אבי כנ"ל לתפילות וכו'

mnm6

New member
את צריכה שיקראו לך בשלושת השמות

אם לא נעים לך ואת לא אוהבת את זה שמעתי שאפשר להשתמש בשם שאת רוצה אבל לפחות פעם ביום שיראו לך בשם המלא שללך=שלושת השמות

למעלה