שם האם ומיקום...

דגנית

New member
שם האם ומיקום...

מאיפה בעצם הגיעה הבקשה לכתוב את שם האם והמיקום של מבקש הרייקי? אני ממש לא זוכרת שכשלמדתי רייקי 2 התבקשתי לשם האם או מיקום האדם שמבקש רייקי..? אולי אני באמת לא זוכרת, ואולי יש הסבר אחר? המורה הנפאלית בטוח לא אמרה כלום בנושא, לגבי המורים שלמדתי מהם בארץ אני לא זוכרת. אשמח לתובנות... האם זה מגיע מהתפילה ביהדות, המבקשת את שם האם?

eitanreder

New member
פשוט למדי !!!

בטוח יודעים (טוב כמעט בטוח) מי האם. לא בטוח מי האב. מיקום בא למקד כי בהחלט יכולים להיות שמות זהים .ומה שמפריד זו הכתובת.

דגנית

New member
אבל למה?

אם אתה מתכוונן למישהו מסוים, האנרגיה החכמה לא תדע להגיע אליו? (אתה / אני..) לא זוכרת שלמדתי את זה ברייקי 2 בהודו..

אמא יש רק אחת

ועוד מעט יום האם ולקחו את זה ממנה ,לטובת יום המשפחה. יום המשפחה זה כל השנה ,לא?! לענייננו...נראה לי,איתן, שדגנית שואלת מדוע לציין את שם האם לא בניגוד לשם האב אלא בכלל התוספת הממקדת. גם אם יש שמות זהים יוסף כהן,למשל, (איזה שם,בלי לפגוע) ,נכביד ונוסיף את שמחה כשם האם של שניהם ;) הרי אנרגיית הרייקי שיודעת לנתב את עצמה לכל מקום נדרש, לא תדע להבחין על פי הכוונה שלנו בלבד עם ציון שם המטופל בלי תוספות "ממקדות"? ואולי תוספת המיקוד היא עבורנו,השולחים...בעצם גם בטיפול ישיר נתבקשנו לבקש את שם האם...

נועיק

New member
גם אני למדתי בלי שם אם וכל השאר

כי האנרגיה חכמה. הבנתי שזה נוסף יחד עם עוד דברים אחרים שלא ממש צריך, פשוט כי מישהו הוסיף ואחרים חשבו שזה נחוץ. אני שולחת את האנרגיה למבקש, והיא, חכמה שכמוה, יודעת להגיע בדיוק לאן שצריך.

dudi adler

New member
שם ומיקום,כדי שאלהים ידע לאן לשלוח את האנרגיה

נו באמת?! למדתי אצל שני מורים בארץ ואצל אחד בהודו. לא הוזכר שם אם ומיקום. לא נראה לי שאלהים צריך עזרה בהכוונת הרייקי... מניח שמי שסובר שצריך את הפרטים הנ"ל, זה יותר בכדי שהאדם השולח יתפקס על בקשתו..

mikilk

Active member
אני רק שאלה....

בעצם, כשמטפלים ברייקי, במטופל שעמו יש לנו קשר פיזי - אין בעיה. כשמטפלים מרחוק במטופל שזהותו ידועה לנו - אין בעיה כשמטפלים דרך "ניק" בעולם הוירטואלי - אין לנו זהות אדם - למי אנחנו בעצם שולחים? נראה לי שהבקשה נובעת בגלל חוסר הזהות האמיתית לעומת האדם הוירטואלי - מאוד הגיוני לי שכך יהיה. הרי כאשר אנחנו שולחים רייקי - בעצם, אנחנו מציינים את שמו של האדם או תמונתו - אין זה המקרה כאן

כשלמדתי רייקי

עוד לא שלחו באופן וירטואלי. יתרה מזאת ,בקבוצה שאני משתתפת בה ולומדת רייקי ,בימים אלו מתבקשים לומר את שם האם גם בטיפול פנים אל פנים,זה חדש גם עבורי.

דגנית

New member
מה הבעיה? ניק = מייצג אדם...

אם זה ניק מוכר, אז בכלל יש לך איזשהו ייצוג לאדם, אם זה ניק חדש לגמרי, עדיין - הוא מייצג מישהו, אחד.

mikilk

Active member
אם זה מוכר, אין לי בעיה.

ומבינה את העיקרון סביב הניק הלא מוכר, אבל מבינה גם את הביטחון של חשיפה פרטיו ומשלוח ספציפי תודה

נו באמת,דודי

ואלוהים לא יודע את מי אנחנו מברכים ב"מי שברך" ובכל זאת מציינים פלוני בן פלמונית... תקן אותי ,בבקשה,אם אני טועה. נראה לי שרבים וטובים לוקחים להם חירויות בשם ה"קידמה" וההבנות שלהם. אין צורך בתנוחות המסורתיות, של הנחת ידיים ברייקי ,מני. "תזרמו" מילת המפתח.אני מדברת כאן על הוראת הרייקי לא על הטיפול אצל אדם מיומן שפיתח לו שיטות המתאימות לו. האם זה עדיין ה"רייקי המסורתי" ,צריך להיות? וזו כנראה כבר שאלה נוספת לדיון. מה דעתכם?

smile2life

New member
שוש לפי הרייקי המסורתי

אין חובה לציין את שם האם... די "להתכוונן" על נמען הרייקי. גם אין ממש צורך במנחי הידיים המסורתיים של הרייקי. עובדה שאני מצליח לתעל גם ללא מנחי ידיים (פשוט אין לי ממש שתי ידיים אלא רק אחת).

מני

אנרגיית היד שלך שרירה וקיימת גם בלי היד ושריריה... אני מניחה שמושג "כאבי פנטום " מוכר לך.כנראה די ,אם כך, שתניח יד אחת ותחשוב /תדמיין . שאתה מניח גם את השניה. בכלל אני מאמינה שגם הנחת יד אחת ,במצבך לפחות,די בה עם הכוונות הנכונות. עם כל השינויים שמאמני הרייקי יוצרים בעבודתם ב"רייקי המסורתי" מדוע "להתהדר" עדיין בהגדרה מסורתי? מסורתי בשונה מ???

נועיק

New member
מסורתי הוא קנה מידה

והוא לקוח ברובו מההוראות שטקאטה הביאה למערב, אז זו המסורת המקובלת. אן נשמיט גם את זה נשאר עם כל מיני וריאציות שונות ומשונות, לא נוכל להשען על מידע אחיד מקורי. תמיד כדאי לשמור על המסורת, ולו קקנה מידה למה שעושים באותו רגע.

dudi adler

New member
שושנה, נו באמת

תקראי שוב את תגובתי הקודמת. היא מתאימה גם לכאן. וחוצמיזה: מה שמני אמר ומה שנועה אמרה

גם אני בתחילה לא הבנתי מדוע לדוגמא -שרב מברך אותך הוא מציין את השם המלא+שם האם-הרי הוא/ ה' יודעים למי מכוונת הברכה,אני גם חושבת שהכוונה בשביל שהמברך יתפקס על בקשתו,גם להוסיף מימד אישי- למטופל/מבורך תהיה הרגשה שמתייחסים אליו אישית

למעלה