של מי החברים ?

של מי החברים ?

חשבתי על הנושא כששמעתי שיר שהוא מאוד פופולרי היום. זה של דניאל סולומון ועוד זמרת והם שרים על פרידה. והיא שרה שם - אני משאירה לך את החברים שלנו כי ממילא הם שם רק בשבילך. וחשבתי לעצמי מעניין איך זה אצל כולנו. כמה חברים משותפים יש לכם? מי מביא את החברים לזוגיות? האם אחרי שהם הופכים לחברים משותפים הם עדין נשארים יותר של בן הזוג שהביא אותם? מה קורה כשחברים אישיים טובים לא מסתדרים עם בן הזוג? האם עדין מבלים איתם?

orit281

New member
יו שאלה מדהימה

בדיוק הרהרתי על זה. לי יש חברים רבים רובם ככולם מימי ביה"ס ויש כמה מתקופת האוניברסיטה והצבא ואילו בעלי בקבע ושם כל החברים שלו על בנות זוגם. מה שקורה שיש לנו כמה סוגים של חברים החברים שלי, החברים שלו , ובנות הזוג שהופכות לידידות שלי. הקטע שאצל אנשי קבע הנשים האומללות בקושי רואות את הבעל וגם כשהן רואות עיקר ההוי זה הצבא גם ביאורעים חברתיים הם יושבים כאילו לא התראו שנים ומדברים על הצבא אז אנחנו ( האומללות אמרתי כבר?) נאלצות " להסתפק" אחת בשניה וצרת רבים חצי נחמה והופ יש חברות חדשות אגב כתבתי פה לפני זמן מה על חברה שבעלה בוגד בה- מדובר על חברה כזו שבעלה משרת עם בעלי ואנחנו בקשר טוב החברים השמותפים באים ממנו כי שלי הם לא פתוחים לקשרים חדשים, כל הקשרים שם בני 16 שנה ומעלה ככה שאין כניסה ל"זרים" או ה כשחברים טובים לא מסתדרים יש בעיות. לא קרה לי יודעת מחברים שבסוף למרות הכל מוותרים על הקשר כי בסוף חוזרים הבייתה לתת תשובות לבן הזוג. טוב לא יודעת מה קרה לי היום אני כותבת בלי סוף רגע אני משרשרת תיכף קיטור אחד ככה על היום המעייף שלי

lulit

New member
או........

עם האקס שלי זה היה סיפור.. הם היו חבר'ה (גם היינו אז בני 19-20, שזה **ה**גיל). חבורה די גדולה של אנשים שהולכים יחד מתקופת גן / בי"ס יסודי. אהבתי אותם מאוד, ובשלב מסויים, הקשרים שלי איתם הפכו לקשרי חברות לכל דבר (להפגש אתם גם בלעדיו). כשנפרדנו, האקס ואני, נשארתי תקופה מסוימת בקשר עם החברים, אבל זה הפך להיות מאוד לא נוח, ולאט לאט ניתק הקשר. היום, עם האיש, המצב הוא די הדדי. אני מסתדרת עם החברים הקרובים שלו, והוא מסתדר עם החברים הקרובים שלי.

Nataly A

New member
אצלי זה אף פעם לא היווה סוגיה

מהבחינה שהחברים שלי תמיד ידעו, גם מבלי שאומר להם, שלחבר שלי עושים כבוד לא משנה מה. עם החברים שלו זה כבר היה סיפור אחר. הם התייחסו אלי ממש מגעיל, והיה לנו ממש סיפור עם זה. כי היה לי נורא חשוב להסתדר איתם, והם עשו הכל כדי להרחיק אותו ממני. במיוחד אחד מהם. היום זה כבר היסטוריה עתיקה...כי אין לנו חברים יותר...פחחחחחחח. אבל העיקרון שלי אומר שאיך שהחברים שלי מתייחסים אלי, ככה אני דורשת שהם יתייחסו לזוגי שלי. תודה לאל לא עמדתי מעולם במצב שהייתי צריכה לבחור בינו לבין חברה טובה, אבל כן ניתקתי קשרים בהתחלה עם אנשים...מסובך. אין לי תשובה חד משמעית בהקשר הזה. מה שכן, אני בהחלט מעמידה את הזוגיות שלנו במקום ראשון.

maybesure

New member
הצלחת להתקיל אותי

האיש לא הכי חברותי, לא יוצר קשרים בקלות. מדי פעם מבלים עם זוג אחד שהבעל עובד עם האיש שלי. לי יש חברות וחברים, מנסה לחבר אותו איתם לפעמים-אבל לרוב לא הכי מצליח. יש לו יותר מידי ביקורת, אפילו עוד לפני שהוא מגיע להכרות, ולכן כבר קרו הרבה פעמים שהתראיתי עם חברים (בעיקר מהתיכון) בלעדיו. החברים האישיים שלי מסתדרים מצויין, אבל נראה שהוא לא מוכן לקבל אותם לבילויים משותפים
וככה נוצר מצב שאנחנו בקושי מתראים עם חברים. לאירועים של אנשים מהעבודה שלו הוא הולך בלעדי, בגלל שחוויתי פעם הטרדות ממישהו מהעבודה שלו ואני עושה הכל כדי לא להתקרב (למעט לוויות - שלא נדע). ולמפגשי חבר'ה שלי מביה"ס-אני מעדיפה לבד כי לרוב זה לא מפגשים עם בני זוג, אלא אם מוזמנים גם בני זוג-ואז ברור שהוא מוזמן איתי. הכי עצוב לי זה שלילדים אין חברים בטיולים כי אנחנו מטיילים לבד, רק המשפחה
אני מקנאה כשאני שומעת על פיקניקים בחבורות, אבל זה כנראה הגורל שלי.

g u r a

New member
בהתחלה

כשהכרנו היו לנו כמה זוגות חברים שלו- והקשר נותק כי האיש לא הכי חברותי. אח"כ הצטרפו כמה זוגות מהכרות משותפת וגם הם נעלמו לאט לאט מפני שלא יצאנו הרבה בגלל הילדים. אנחנו גרים בישוב קטן,והכרנו כמה הורים מהגן שלו( היתה לנו חבורה של כל כמה זוגות שנהגנו לטייל איתם, והקשר התפוגג לא יודעת למה בדיוק...) נכון להיום יש זוג חברים מהקורס הכנה ללידה של הבכור,ועוד כמה לא ממש קרובים,שוב מהסיבה שמעטנו לצאת וכל אחד פנה לדרכו. עכשיו שאמא גרה לידינו מתכוונת לחדש קשרים ולהתחיל לצאת שוב.

g u r a

New member
שכחתי...

אני עבדתי כסייעת בגן ילדים בישוב, אז אני מכירה הרבה אנשים והרבה קשרים נוצרו ביוזמתי. לא קרה לי אף פעם שהאיש לא הסתדר עם חבר/ה .. יש לנו זוג חברים שאני קצת לא סובלת את הגבר,,אז אני קצת מתעלמת ממנו כשאנחנו יחד,פשוט משקיעה את עצמי בשיחה עם אשתו החמודה. ויש לנו את הגננת שעבדתי איתה,,שהיא אישה מדהימה ואנחנו מבלים איתם לפעמים.

כוווווולם שלו

אני אין לי חברים מי יודע מה וכמה הוא מוקף בלי סוף עשרות של חברים מכל הסוגים הצבעים והמינים הוא גם ועדת חברה של הבית אחראי על כל הנושאים האלה ואין לי בעיה עם זה באדי

Tully Is Here

New member
ואצלנו...

בארץ היו החברים שלי וחברים של האיש מהעבודה שהגיעו איתו וכולם הסתדרו מצויין ביחד. פה יש לו סה"כ שני זוגות חברים קרובים (שאר הקשרים זה עבודה או קשרים טלפוניים) שלמרות שהם מתייחסים אלי יפה הם תמיד יהיו חברים שלו. ומאז שהפכנו להורים והחיים לקחו אותנו למקומות אחרים אז לא ממש שומרים איתם על קשר ונוצר מצב שזה בעיקר שנינו...

polegra

New member
ממממ...אצלנו זה היה קיצוני לחלוטין

אני ניתקתי קשר עם כל החברים שלי כי זה עיצבן אותו...מיותר לציין שכולם היו בנים... הוא הפחית בקשר שלו עם החברים שלו... אני לא יוצאת איתם כי זה א הסגנון שלי ועם אחד מהם אני מסוכסכת.. מה אומר שכמו מפגרים בידלנו את עצמנו מחברים. אני מנסה בשנה האחרונה ליצור לעצמי מעגלים חברתיים אחרים...מהעבודה מהאינטרנט וכו והם הופכו להיות מעגל חברתי שלי בלבד. טלי

ענתי 10

New member
אני חושבת שאנחנו זוג הכי פחות

"חברותי" בעולם
אני באתי לזוגיות עם 2-3 חברות שסחבתי מהצבא ומהאוניברסיטה. לאט לאט נפרדתי גם מהן - מכל מיני סיבות, בעיקר - העדר עניינים משותפים. לפני כמה חודשים נפרדתי לשלום מחברה הכי ותיקה שלי (כ-6 שנים). עכשיו יש לי ידידה מאוד קרובה בעבודה, וידיד מאוד טוב (גם בעבודה), אבל אני כמעט ולא מכניסה אותם לחיי הפרטיים מחוץ למסגרת העבודה. בעיקר לא את הידיד. אצל גברים זה כנראה אחרת. יש לו כל מיני "חברים" שצצים להם אפילו אחרי שנתיים-שלוש של חוסר תקשורת בסיסי. אבל לאחרונה למעשה יש לו רק 2 חברים (עוד מהתיכון), גם הם כבר נשואים+ (להבדיל מה"חברים" שלי). האמת שגם איתם לאחרונה הקשר די רופף. אבל לפעמים, פעם בכמה חודשים, אנחנו נפגשים. האמת - אין לנו זמן לעצמנו, אז בטח ובטח לא לחברים.

ענתי 10

New member
אני חושבת שאנחנו זוג הכי פחות

"חברותי" בעולם
אני באתי לזוגיות עם 2-3 חברות שסחבתי מהצבא ומהאוניברסיטה. לאט לאט נפרדתי גם מהן - מכל מיני סיבות, בעיקר - העדר עניינים משותפים. לפני כמה חודשים נפרדתי לשלום מחברה הכי ותיקה שלי (כ-6 שנים). עכשיו יש לי ידידה מאוד קרובה בעבודה, וידיד מאוד טוב (גם בעבודה), אבל אני כמעט ולא מכניסה אותם לחיי הפרטיים מחוץ למסגרת העבודה. בעיקר לא את הידיד. אצל גברים זה כנראה אחרת. יש לו כל מיני "חברים" שצצים להם אפילו אחרי שנתיים-שלוש של חוסר תקשורת בסיסי. אבל לאחרונה למעשה יש לו רק 2 חברים (עוד מהתיכון), גם הם כבר נשואים+ (להבדיל מה"חברים" שלי). האמת שגם איתם לאחרונה הקשר די רופף. אבל לפעמים, פעם בכמה חודשים, אנחנו נפגשים. האמת - אין לנו זמן לעצמנו, אז בטח ובטח לא לחברים.

לנו יש

את החברת שלי מהעבודה והצבא והלימודים לתואר (מביה"ס לא שמרתי קשר) ולו יש את החברים שלו מהעבודה והצבא והלימודים. וכולנו חברים של כולם.

s h i r k u s h

New member
הממ...

מאחר ואני לא בתוך זוגיות, אני אענה לגבי האקס: אצלנו בגלל שהקשר היה יחסית קצר- ארבעה חודשים- זה עדיין היה החברים שלי, החברים שלו. אצל אחותי זה גם היה ככה, עד שהם התחתנו וזה הפך להיות החברים של שניהם. לאקס היו כמה חברים שלא אהבתי, שהיו מאוד מוזרים, בד"כ זרמתי עם מה שקורה וזהו, יצאנו לבלות איתם אבל הם פשוט לא ממש הפכו לחברים טובים שלי.

טוב לקרוא שאנחנו לא יוצאי דופן

עם השנים יש פחות ופחות חברים. לי יש כמה חברות טובות אבל מסיבות שונות זה לא הופך להיות "חברים משותפים". למעשה יש רק זוג אחד עם ילדים בגילאים של הילדים שלנו שכיף לבלות איתם. אבל זה רק בילויים משפחתיים. לבילוי בערב זה אנחנו לעצמנו. האמת שהייתי רוצה עוד כמה זוגות כמונו אבל זה לא קל למצוא כי אנחנו בני 40 פלוס מינוס (הוא הפלוס ואני המינוס) ועם ילדים קטנים. ביומיום זה לא מפריע רק כשבא לפעמים לצאת בערב עם עוד זוגות או לעשות פיקניק עם עוד משפחות שיהיה לילדים עם מי לשחק. ואם מישהו יוצר קשרים חדשים זו אני. אני "שרת התרבות והתקשורת" בבית.

maybesure

New member
מזדהה

גמאני שרת התרבות והתקשורת והחוץ והפנים, ואני גם שרת התחבורה בלי שום קשר..מסיעה לכל החוגים והקופת חולים והסידורים והקניות...........אוף! אבל הכי הכי חשוב יש לנו אותנו
את מעגל הפורום. ובאמת הכי הכי חסר-בטיולים

g u r a

New member
גם אצלנו

אני.......ו....ו......ו.... אוף אין לי כח אפילו לכתוב את כל מה שאני עושה ואחראית עליו... נכון, הפורום נותן לי המון.. אולי אחרי שנפגש..נסע גם לטייל????(עם הבעל והילדים?)

צרת רבות ../images/Emo13.gif

יאללה לטייל
הרי ממילא כבר הפכנו לחברות טובות
ולא נראה לי שזה מקרה שלרוב הנשים אחראיות על הקשרים החברתיים. נשים יותר תקשורתיות מגברים. וזה כבר הוכח.

g u r a

New member
נכון

אז יאללה מפגש פורום!! ואחריו רבותיי טיולים!!סליחה..גבירותיי. איזה כיף שיש חברות חדשות.

saritoosh22

New member
בגדול, רובם הפכו משותפים

יש כמה חברים שהם רק שלו/שלי, אבל רוב רובם של החברים (גם בארץ וגם כאן), הפכו חברים של שנינו בעיקר כשמדובר בזוגות. אנחנו דווקא הרחבנו מעגלים חברתיים בשנים האחרונות ואנחנו הולכים ומרחיבים אותם כל פעם מחדש (לא היו הרבה ברירות, באנו למקום בו אנחנו לא מכירים אף אחד והשתקענו, היינו חייבים לבנות קשרים חדשים).

למעלה