של מי הבונסאי הנהדר

noamrathaus

New member
הבנוסאי שייך...

הי, אם זכרוני אינו מטעה אותי הוא שייך לאבי, מאורו רטהאוס (vinbe).

vinbe

New member
תודה על המחמאה

העץ הזה באמת יפה אך לא ללא בעיות . הוא בסך הכל באימון כשנתים לאחר שישב על המעקה במרפסת שלי בערך 15 שנים. אני מאמין שבעוד כמה שנים יהיה ממש טוב. שוב תודה מאורו

bekN

New member
פרטים

תוכל לספר מעט על הדרך בה עיצבת אותו? נראה כמו פיצול נועז מעט..או שזה רק נקודת המבט שלי..

vinbe

New member
פיצול נועז

אפשר להגדיר כך. אני כעת בחול. לאחר שאחזור, בסוף החודש, אשלח כמה תמונות לפורום. אומנם הם תמונות לא מקצויות, שעשיתי לעצמי, אך אני מקווה שאפשר יהיה ל ראות משהוא

jarnon

New member
תגובות בקהל

שלום מאורו העץ מאוד מעניין והעצוב ממשיך את המסורת הקלאסית של ערערים סיניים מקליפורניה. לידיעתך, בתערוכה היו תגובות ממש קשות לגבי "הקילוף"' :למה הוא מתאכזר לעץ וכאלו. לדעתי צריך קצת פחות הלבנה ולשנות את העיצוב כל שלא יהיו הצלבות של הגזע בעיקר בחלק העליון נהניתי לצלם את העץ בברכה יונתן.

vinbe

New member
כפי שכתבתי ל-bekN ,

העץ הזה, למרות שהוא יפה ועים פוטנציאל גדול, הוא ממש בתחילת הדרך כבונסאי. לציטוטים של ג'ון נאקא, וכדי להבין אותם כראוי, יש להוסיף שצריכים איזה תמונה אידאלית של הבונסאי הסופי בראש. לעיתים, באמת צריך להשאיר ענף כאילו "לא שייך" ונירא לא במקום, כדי לתת לעץ להתפתח בצורה נכונה. כפי שהזכיר מיניגן לפני התנזרותו מהפורום, בבונסאי יותר מאשר בתחומים אחרים: "החיפזון מהסטן". להצליב את שתי חציי הגזע לקח לי כשנה וחצי ויש לזה משמעות לצורה שאני מנסה ליצר. אני אוהב מאוד את הסיגנון של KIMURA, מאסטר יפני שמופיע הרבה ב-BONSAY TODAY ובעיתונים אחרים, ואני מנסה ללכת על הרבה עץ יבש לבן,במיוחד בערערים. השילוב עים הצבע האדום של הקליפה יפה מאוד בעיני. בסיכום: בוא נדחה את הדיון הסופי לעוד שנתיים. אני מבטיח שהעץ לא יראה כך. בינתיים, שמחתי לקבל את הביקורת שלך ואולי, בהזדמנות, נמשיך את הדיון באופן אישי. לגבי תגובות הקהל, אני יודע מנסיון עים חברים שלי, שלא נידלקו לבונסאי, שזאת התגובה הראשונה של רוב האנשים והיא נובעת מאי ידיעה מוחלטת גם בנושא בונסאי וגם, בכלל, בביולוגיה של צמחים. מבלי לחזור על המאמר המפורסם של MARK TWAIN בסאטירה על הצימחונים, כאשר התייחס לסבל החסה ולדימום הסלק, אני חושב שלאף אחד אין משהוא נגד קתיפת פרות או גיזום ענפים. כך, שרוב הבעיה נובעת מאמונות תפלות הודות ה"סבל" כביכול של עץ בונסאי.איך בדיוק הסבל הזה נמדד, קשה להגדיר. האים אנחנו, חובבי הבונסאי, יכולים להשפיע על הבורות הרובחת בציבור, אני לא יודע. אולי רק עים יותר ויותר פעילויות פתוחות ומכוונות לקהל הרחב. התרשמתי מהעצים שלך ואני מקבל את בקשתך לביקורת בברכה. אכתוב בימים הקרובים. מאורו

אולמוס

New member
הטיפול ה"אגרסיבי" בבונסאי

גם אני נתקל מעת לעת בטענות של מתבוננים בבונסאי על" התאכזרות" כביכול לטעמי יש להבהיר לפונים שהטבע אלים וקיצוני יותר. וכי אנו מנסים לחקות את הטבע בצורה מבוקרת ומוגנת ומקפידים על השרדותם.

BP2

New member
שאלה

מאיפה השגת CALIFORNIA JUNIPER ? איך הוא מסתדר בתנאי הארץ?

vinbe

New member
CALIFORNIA JUNIPER?

למה אתא חושב שזה CALIFORNIA JUNIPER? לדעתי, זא ערער סיני רגיל לגמרי. מאחר והוא אצלי שנים רבות, אני לא בטוח איפו בדיוק קניתי אותו, אבל אני חושב שזה היה במשתלה "סלע" בגיבעת חן, ליד רעננה. עד כמה שאני יודע (וראיתי גם כמה כאלה במקומותהם), הערעים בדרום מערב ארצ"ב (בזנים השונים CALIFORNIA,ARIZONA,UTAH וכ') הם בעלי גוון עלים אפור. בטח מישהוא מהמומחים בפורום יכול לעזור. אפשר די בקלות למצוא כאלה בארץ (אבל אני לא בטוח שהם דווקה CALIFORNIA).כך בחשבון שהעץ הזה היה עים גזע של פחות מ-1 ס"מ במקור, אבל יש הרבה מאוד ערערים גדולים במשתלות.

למעלה