שלשול אצל חתול

אמא2012

New member
שלשול אצל חתול

שלום.
החתול שלי משלשל כבר כמעט שבועיים, שותה אוכל ומתנהג כרגיל.
הוטרינר עשה לו תילוע ונתן אנטיביוטיקה בשם stomorgyl 10. חצי כדור למשך 10 ימים.
יש לי מספר שאלות:
1. מחיפוש באינטרנט אני רואה שהאנטיביוטיקה מיועדת בעיקר לטיפול בבעיות חניכיים. האם זה אמור לעזור גם במקרה של שלשולים?
2. החתול מסרב לבלוע את הכדור. האם יש אפשרות לכתוש אותו? אם לא, איך לגרום לחתול לאכול אותו?
3. האם יתכן שהשלשולים מקורם בלחץ נפשי? החתול רגיל לישון בלילות איתנו במיטה ולפני שלושה שבועות הוא שרט את התינקות שלנו שישנה איתנו בחדר, כתוצאה החלטנו לסגור את הדלת לחדר בלילות ולהשאיר את החתול לישון בסלון. ואז אחרי שבוע בערך התחילו אצלו השלשולים...

sapirdvm

New member
תשובות ושאלות

אז קודם כל שאלות: בן כמה הוא? יוצא החוצה? יש עוד חתולים בבית? מה אוכל?האם החלפת לו אוכל לאחרונה? האם בסוף השקית?
ותשובות גם: האנטיביוטיקה מכילה מטרונידזול שטובה מאד לטיפול בשלשול עקב חלק מהגורמים האינפקטיביים הגורמים לשילשול.
ניתן לכתוש אותו ברם אולם מרבית החתולים יסרבו לאבקה אלא אם עירבבת אותה בהמון טונה.
יש "בצק" הנקר איזי-פיל, שעוטף כדורים והחתול יבלע את הכדור-לא כל החתולים מסכימים למה שאני כותב

לחץ נפשי גורם בחתולים להרבה בעיות. הייתי משאיר את ההשערה הזאת לסוף הרשימה לאחר שעשיתם עבודת איבחון והכל יצא שלילי.
בהצלחה איתו ובמהרה.

אמא2012

New member
תשובות ועוד שאלה

הוא חתול בריטי בן שנתיים + , חי לבד ולא יוצא החוצה, לא החלפנו אוכל, רויאל קנין לחתולים מסורסים.

בטוח שניתן לכתוש אות התרופה? כי בעלון לצרכן של התרופה רשום לא לכתוש...

sapirdvm

New member
אכן

בהנחיות נאמר לא לשבור ולא לכתוש. אני הסתמכתי על כך שאמרו לך חצי כדור והנחתי שאם ניתן לחתוך אז גם ניתן לכתוש. יש תרופות שאנחנו מעונינים שיעברו את הקיבה ואז הן עטופות במעטה שעמיד ולא מתמוסס בקיבה. כנראה שהסטומורג'יל הינה אחת מהן.

אמא2012

New member
תודה על התגובה. שאלה נוספת

החתול מסרב לאכול את התרופה, לא בכוח ולא בתוך אוכל...
האם קיימת אופציה של סירופ?
והאם יתכן השלשולים הם כתוצאה מהרעלה של שום או בצל? לפעמים הוא מתגנב למטבח ואוכל כל מה שהוא מוצא על הריצפה.
אם כן אז מה הטיפול במצב כזה?

קבענו תור נוסף לוטרינטר אבל זה רק ביום רביעי...

sapirdvm

New member
יש סירופ

הנקרא פלג'יל, אך הוא מכיל רק מרכיב אחד מתוך השנים שמרכיבים את הסטומורג'יל.
לדעתי, לתת סירופ לחתול יכול להיות מבצע לא פחות קשה מאשר כדור...
שום ובצל אינם נמנים על המאכלים האהובים על החתול. נכון שיהיו תמיד כאלה שיהיו שונים ויאהבו אותם, אבל...
הרעלה שכזאת ניתן לאבחן בבדיקת דם.
הוא עדיין משלשל?

אמא2012

New member
כן,אבל נראה שהיום קצת פחות

בבוקר היתה יציאה שנראתה פחות או יותר תקינה ואחר הצהריים היה שלשול , אבל לא בכמות שהייתה...

למעלה