שלשולים

טלקומר99

New member
שלשולים

שלום רב ! הבן שלי בן שנה ו- 7 חודשים. ינק עד גיל 11 חודש. אוכל הכל. תמיד היו לו יציאות רבות לפעמים גם 5 פעמים ביום. בחצי שנה האחרונה הוא עבר כמה מחזורים של שלשולים. ללא חום , פשוט שלשולים. איך אפשר לדעת האם מדובר בצליאק ? האם בדיקת צואה עוזרת ? הרופא לא חושד בכלום מלבד וירוס.

מחליפים רופא

בדיקת צואה לא נראה לי שתעזור. כדאי לך לשאול בפורום גסטרו ילדים.

נילוס11

New member
כן,קודם להתחיל בבדיקות כלליות

שזה בדיקות צואה,בדיקות דם כלליות. אם כאן הכל תקין ואין חוסרים למשל ,חוסר ברזל אז להמשיך הלאה ולדרוש בדיקות יותר מקיפות,כמו בדיקת דם לגילוי צאלייאק או רופא גסטרולוג,או כל דבר שאתם מבחינים ורואים איך הילד מגיב ומתנהג. העיקר לא להילחץ.

אמאדנה

New member
לא להילחץ...

שלשולים ויציאוצ רבות אינן בהכרח מעידם על צליאק. אצלינו מה שהוביל לגילוי הצליאק היה ברזל נמוך (9) לאורך הרבה זמן. עמעט שנה.... וכן... היו המון יציואת. לפעמים 8 יציאות ביום..... שווה ללכת בכיוון של בדיקות דם מקיפות.

נטלי22

New member
זה לא בהכרח צליאק. שלשולים מרובים

יכולים באמת להיות כמה מחזורים של וירוסים, או אמבות במעיים (שלא תמיד מתגלות אפילו בבדיקות צואה רבות). חשוב לעשות בדיקות דם ולראות מה מצב ההמוגלובין ומה מצב הפריטין (מאגרי הברזל) בדם. במקביל - לקחת צואה לתרבית ולבדוק אם יש עדות לאמבות. אם בדיקות הדם והצואה אינן מעלות דבר, והשלשולים נמשכים - חשוב שלא לפטור את המצב ב"זה וירוס" ולהמשיך בבדיקות. אפשר לנסות סירופ פלאג'יל (נגד אמבות) ל-4 ימים גם אם בדיקות הצואה תקינות. אצל הבן שלנו (שאינו חולה בצליאק) היו 4 בדיקות צואה תקינות למרות שלשולים מרובים, ורק אחרי שהוא לקח את הסירופ הזה השלשולים נעלמו בבת אחת, כך שכנראה אלה באמת היו אמבות. אם זה לא זה - אז אולי להתחיל לחשוד בצליאק, ואפשר לעשות בדיקת דם לצליאק, אם כי היא אינה אמינה במאה אחוז לפני גיל שנתיים, אבל יכולה לתת אינדיקציה כלשהיא. אם הרופא מתעקש לפטור את המצב ב"וירוס" ואינו מוכן לשלוח להמשך בירור - חשוב לבקש חוו"ד נוספת - הכי טוב מגסטרואנטרולוג ילדים. בהצלחה ורק בריאות!

טלקומר99

New member
המוגלובין

הסתכלתי עכשיו בכל בדיקות הדם שהוא עשה (הרגילות) מגיל 3 חודשים והאחרונה בגיל שנה, וההמוגלובין שלו בהתחלה היה 13.3 , אח"כ ירד ל 11.3 ובבדיקות האחרונות עמד על 11.6 .... זה יכול להעיד גם ?

נטלי22

New member
יכול אך לא מחייב. גם שלשול שנובע

מוירוס או מאמבות עלול להוריד את ההמוגלובין ואת הפריטין (מאגרי הברזל בדם). אצל הבן שלנו למשל, מאגרי הברזל ירדו למחצית מערכם בתוך תקופה של 3-4 חודשים בגלל השלשולים המרובים, וכאמור אצלנו הסיבה לא היתה צליאק אלא אמבות במעיים.

טלקומר99

New member
משהו לא ברור לי ..

איך זה שהרופא שלו לא נותן לו משהו נגד האמבות האלה. הרי מה יכול להיות רע בלנסות? אני כבר מבולבלת נורא. חזרנו מהרופא שאמר לתת לו במשך שבוע מרק "פולני" - לפי דבריו. מרק צח + אורז - זהו. לא יודעת לאיזה משקל הוא רוצה שהילד יגיע ... למשקל לידה?

נטלי22

New member
כמו שאמרתי - אצלנו הרופא נתן למרות

שבדיקות הצואה יצאו שליליות. אנחנו התעקשנו ואמרנו שבלתי אפשרי שהילד משלשל מעל חודש ושמאגרי הברזל שלו צונחים ככה ושאי אפשר לפטור את זה ב"וירוס". מציעה גם לכם להתעקש או ללכת לרופא אחר... תרגישו טוב!

טלקומר99

New member
תודה ועוד שאלה...

הוא שלשל חודש ? מה את אומרת ? זה נשמע לי הזוי. הבן שלי (בן שנה ו-7) משלשל כבר שבועיים וחצי עם הפסקה של 3 ימים באמצע ואני לא רואה את הסוף. אחכה עד ליום שלישי ואראה מה קורה איתו. אני כ"כ מרחמת עליו. אגב, איזו תזונה נתתם לו במהלך השלשול? כל רופא אומר משהו אחר תודה

נטלי22

New member
זה היה יותר מחודש, אבל עם

הפסקות, וזה לא היה ממש שלשול בקטע של 10 יציאות ליום, אבל היציאות שלו היו ממש רכות עד נוזליות. בהתחלה עוד באמת האמנו שזה וירוס, כי אמרו לנו שוירוס של שלשולים יכול להיות אפילו שבועיים-שלושה, אבל כשזה לא נרגע התעקשנו, וכאמור קיבלנו את הסירופ ל-4 ימים ובזה זה נגמר. לגבי תזונה - אפשר לתת בננה או שתיים ליום, אורז לבן נקי אם הוא אוהב, אם הוא עוד שותה תמ"ל (סימילאק/מטרנה) - אפשר להכין לו מנה על בסיס של מי אורז במקום על בסיס מים, ואפשר לעבור לזמן מוגבל לתמ"ל צמחי במקום חלבי. רצוי להימנע עד כמה שאפשר ממוצרי חלב ובמיוד מחלב ניגר (חלב רגיל לשתייה). להקפיד שישתה הרבה - במיוחד מים או מיץ חלש (לא מיצי פירות אלא מקסימום פטל חלש).

טלקומר99

New member
אני כבר לא יודעת מה לעשות...

כשאני קוראת את מה שאני כותבת , קיבינימט , למה אנחנו משלמות קופ"ח ? הרופא לא יודעת שתוצאות בדיקת הצואה יכולה להיות תקינה ולמרות זאת יהיה לילד אמבות ? עכשיו קיבלנו את התוצאות של הצואה ויצא תקין. אני אובדת עיצות. אתמול בערב הרופא הנחה אותנו לתת לו :מרק עוף צח (שבושל עם עוף, אבל לתת רק את המים + אורז). זהו ! בכל מקרה, יש לנו בדיקות מעבדה לשלילת צליאק. אני מתפללת לאלוהים שזה לא צליאק אבל לעזזל מה זה? מצטערת אם נתפסתי עליך, אבל אני כבר לא יודעת עם מי לדבר... אגב, בן כמה הבן שלך היה כשזה קרה לו ?

אמאדנה

New member
האם יש ריח חריף ליציאות שלו?

בזמן שגילו לבן שלי את הצליאק, הוא שלשל ללא הפסקה שלשולים בריח חריף ובצבע חום נוטה לירוק..... הריח היה חזק יותר מריח של צואה רגילה.... לדעתי- לכי לכיוון של בדיקות דם. אנחנו הופננו ע"י רופאת הילדים שלנו לשניידר ושם הפנו אותנו למלא בדיקות דם. בסוף עלו על זה.

נטלי22

New member
לא תמיד הרופאים יודעים הכל...

אצל הבן שלי השלשולים היו די לאחרונה (סביבות גיל 4), וכשאמרתי לרופא שלנו שאני רוצה לעשות לו שוב גם בדיקת דם לצליאק, הוא אמר לי שאם כבר יש לו בדיקה שלילית מלפני חצי שנה (כשאחותו אובחנה כצליאקית נבדקנו כולנו כמובן) אז לא יכול להיות שזה יהפוך פתאום לחיובי, ואני יודעת שזה שטויות, כי צליאק יכול להתפרץ בכל גיל, ולראייה - לבת שלנו היה המוגלובין תקין לחלוטין עד גיל 4, ורק סביב גיל 4 התחלנו להרגיש שהתיאבון שלה ירוד ושיש לה עיגולים כהים מתחת לעיניים וההמוגלובין שלה צנח. ואז כמובן לקח עוד שנתיים+ עד שהיא אובחנה סוף סוף (כי אצלה לא היו שלשולים)... לענייננו - תעשו באמת את בדיקות המעבדה לשלילת צליאק (אם כי קחי בחשבון שמתחת לגיל שנתיים הבדיקות אינן אמינות במאה אחוז, ושאם יימשך החשש רצוי לחזור עליהן בהמשך), תחזרו על בדיקות הצואה ותבררו אם הסירופ שבני קיבל (פלאג'יל) מתאים גם לגילו של בנך ושהרופא ישקול לתת לו גם אם הבדיקה שלילית, ואם אתם לא מקבלים תשובות מספקות מרופא הילדים - תתעקשו על הפנייה לגסטרואנטרולוג ילדים, שיעשה בירור מקיף. מאחלת לכם החלמה מהירה

למעלה