שלשולים עם דם

שלשולים עם דם

יש לי כלב בן 8.5 לפני שנה נטף לו דם מהבולבול, עשינו אולטרסאונד וזו היתה ציסטה בפרוסטטה אחרי איזה 5 וטרינרים שהתייעצתי איתם נאלצתי לסרס כבר כמה זמן יש לו רירית שקופה מוזרה בקקי, בעיית תולעים חוזרת בלי הפסקה. (אין בעיית פרעושים) כרגע מיום שישי הוא משלשל מים, היום חזרתי מהעבודה והוא שלשל בבית ולאחר בדיקה גיליתי דם. כבר הייתי אצל הוטרינרית, מחר נקבע עם הבחור מהאולטרסאונד. הכלב חוסן תמיד, גם נגד תולעת הפארק, טיפול תילוע אחרון לפני 10 ימים בערך אחרי ששוב היו סימני תולעים בצואה הוא אוכל (אורז ועוף) ואחרי שעה הוא מסמן לי שהוא צריך לרדת ופשוט משלשל הכל.. הוא פשוט לא מצליח לעכל אפשר את חוות דעתך בבקשה? (אל תחסוך ממני)

שלשול דמי חמור

כמו שאת מתארת יכול לעשות הרבה בעיות, וצריך להתייחס אליו ברצינות. הנזק העיקרי משלשול כזה הוא התייבשות, שגוררת אחריה נזקים למערכות נוספות. במצבים כאלה אני משתדל לבצע לפחות בדיקת דם בסיסית ובדיקת צואה. כמובן שבכלב בגיל כזה, יש הגיון גם בביצוע אולטראסאונד, אבל במקביל כדאי להתחיל לטפל בו בנוזלים ולפי בדיקות הדם והצואה לראות אם הוא זקוק גם לטיפול נוסף. אני מקוה שבזמן כתיבת שורות אלה המצב כבר יותר טוב אשמח לשמוע מה נמצא בבדיקת האולטראסאונד ואיך הוא מרגיש כרגע.

לפי השעה שאני כותבת

אתה יכול להבין שהמצב לא ממש השתפר, הוא מעיר אותי גם בלילה בשביל לרדת למטה עשינו אולטרסאונד והכל נראה טוב. זה כמובן גם לא תולעים. כך שחלק מהאפשרויות ירדו מהפרק. הוא אכן שותה יותר, הוא גם קצת יותר רעב וירד במשקל. הדבר הבעייתי ביותר בצואה זו הרירית ג'לי, דם יש ממש מעט ורק לפעמים אבל הרירית יוצאת בכמויות. נראה שמאד מציקה לו הבטן, הוא קפיצי מתמיד ולא מתנהג כמו חולה יצאתי מהרופאה עם מלא תרופות.. סטרואידים - פרדניזון. תרופת אנטיביוטיקה - פלגיל ותרופה נגד כיב כיבה מהסטרואידים - זנידקס. אני סולדת קשה מתרופות אך המצב בהחלט אקוטי אתה היית מטפל קודם בנוזלים, שולח למעבדה צואה ודם ומקבל תמונה יותר מפורטת על מה שקורה ורק אחר כך מתחיל עם התרופות? כי בדיקות דם הוא עשה לפני כמה חודשים והכל היה תקין, צואה - ציפה - הרופאה עשתה אצלה. היא הסבירה לי שבבדיקות דם אפשר לבדוק את מצב הלבלב, אבל נתחיל קודם טיפול למעי הגס כי כנראה יש שם משהו כמו דלקת (איזו מילה ארוכה שאני לא זוכרת הייתי צריכה לרשום..) ואם הטיפול לא יעזור נבדוק את תפקוד הלבלב ואם כל זה לא יעבוד נלך כבר על אנדוסקופיה ואנחנו כמובן מקווים לא להגיע כל כך רחוק. אשמח לחוות דעתך תודה רבה ויום טוב.

המשך

הי ההתנהלות של לנסות טיפול לפי סימנים לפני המשך בדיקות היא לגיטימית. מצד שני אם המצב נראה שהוא לא משתפר או אפילו מחמיר, ועם השילוב של כמות שלשול גדולה ודם, צריך להיות זהירים כדי לא להגיע למצב שנגרם נזק מההמתנה הזאת. אני מקוה שזה יסתדר במהרה. בהצלחה

היי

גם אני מקווה תודה לך על העזרה יום טוב

למעלה