שלפוחית השתן

שלפוחית השתן

מאז שהאנדו' חזר אלי לפני חודשיים בערך לאחר הפוגה שהיתה לי בתקופת ההריון, ועוד שנה אחריו, אני מרגישה אותו מדי יום בצורה של כאבים פתאומיים בבטן, כמו כאבי מחזור, וזה כשאני בכלל לא במחזור, לא מבייצת, ואפילו לוקחת גלולות..... אין לי רגע דל מבחינת האנדו' כולל תופעות חדשות, שלא היו לפני ההריון תופעה נוספת שאני מרגישה הינה שינוי בזרימת השתן שנהיתה איטית, בעיקר בבוקר, כך שאני ממש מרגישה שאני מתאמצת להוציא שתן, האם זה קרה למישהי? האם זה קשור לאנדו'? אני גם מרגישה מין לחץ בשלפוחית השתן גם אחרי שהתרוקנה, ויש לי מעין רגישות בשלפוחית, יש לי גם תכיפות במתן שתן, חלק מהתופעות האלו היו לי גם לפני ההריון אבל העניין של הזרימה האיטית חדש וממש מציק. אני ממש שמחה שגילית את הפורום, ויש לי את מי לשאול ממש נדבקתי אליכן, ואני לא מרפה עם השאלות שלי....... בעתיד (לצערי) אצבור יותר ידע, ואכל לתרום לאחרות, כרגע אני בעיקר עם מיליון שאלות תודה למגיבות

היי

אולי כדאי לבצע US כליות ואיברים לוודא שאין שום דבר שחוסם את הדרך לשלפוחית ולראות אם השלפוחית מצליחה להתמלא כולה. את יכולה לבקש מרופא המשפחה הפניה לבצע את הבדיקה במכוני הקופה שאת שייכת אליה.

אני גם סובלת מתופעות דומות

בשלפוחית. בזמנו כשעשיתי אולטרסאונד ראו אנדומטריומה שפשוט יושבת לי על השלפוחית, כנראה שזה הגורם.

זואילי

New member
הי אמאלתינוק

לפני הניתוח, גם אני הרגשתי לחץ בשלפוחית ואף פעם לא הרגשתי שהתרוקנתי עד הסוף. יכולתי לצאת מהשירותים וחמש דק' אח"כ לחזור ועוד היה שם משהו לצאת. לצערי מעולם לא ידעתי כנראה איך אישה נורמלית מרגישה בהטלת שתן כי כפי שאמרתי, לא הייתי ממש
לפני הניתוח. ותמיד היה נראה לי שלתת "פוש" עם הבטן לשתן, וזה שאף פעם אין זרימה אחת אלא תמיד בפולסים - חשבתי שככה זה וחייתי עם זה. כמובן שהגוף פיצה על כל ההפרעות שהיו ומצא דרכים משונות משלו להתמודד עם המצב. גם תמיד דקה לפני שיצאתי מהבית - הייתי נכנסת לשירותים כדי להיות שקטה, והייתי מתכננת יציאות שלי מהבית עם תכנון מדוייק היכן אמצא שירותים קרובים. באולטרסאונד כליות אכן התגלה מוקד בדופן השלפוחית, ובניתוח עצמו התגלתה חגיגה. זה נהדר שאת מודעת לשינויים בגוף וחשוב שאכן תבדקי את זה אם באולטרסאונד כליות ואם ביעוץ אצל אורולוג, ואולי גם בשניהם. גם הייתי ממליצה על פיזיותרפיה עם ביופידבק לרצפת האגן, שהיללתי פה מס' פעמים בעבר. כדאי לבדוק וכדאי להתייעץ שוב במרפאת האנדו. והעיקר - ללכת עם מה שאת מרגישה ועד כמה זה מפריע לך ביומיום.

liatsw1

New member
בדיוק כמו זואילי

ועדיין סובלת. מחזקת את ההמלצות שלה

lee E

New member
תופעות דומות

אצלי אמנם לא ראו מוקדים על השלפוחית (בנתיים לא, אבל אנו אופטימיים), אבל אותן התופעות. תמיד הייתי בלחץ שחס וחלילה לא אצטרך לרוץ בזמן שאני מחוץ לבית. הגעתי גם למצבים של התייבשות והתעלפויות, בעיקר בצבא, כי הייתי נמנעת מלשתות לפני שהות ארוכה בחוץ. בשנים האחרונות התווספה לה גם תופעה של בריחה וקשיים בהתרוקנות..כמו שציינתן, הרגשה שזה עדיין שם ולא יוצא... השיחה הזו מתדרדרת מרגע לרגע...זה נשמע כמו שיח זקנות במחלקרה גריאטרית.

מיכל235

New member
מתביישת אפילו לספר../images/Emo4.gif

אני כל בוקר לפני שאני יוצאת לעבודה יושבת מינימום 5 דקות בשירותים, וצריכה להתאמץ כדי שכל הטיפות שאני מרגישה שיש לי ולא רוצות לצאת יצאו, וזאת מהפחד שאצטרך לשירותים בדרך (נוסעת בשני אוטובוסים). וגם בלילה לפני שהולכת לישון אותו הסיפור, צריכה להתאמץ להוציא את כל הטיפות שאני מרגישה, אם לא אחרי 5,10 ארגיש שאני צריכה שוב לשירותים. גם בתקופה שגרתי עוד עם ההורים (לפני שיצאתי לחירות
) , ההורים שלי תמיד היו צוחקים עליי, כי 5,10 דקות אחרי שהלכתי לישון הייתי קמה שוב לשירותים ותמיד אמרו "שוב פעם, מה כבר יש לך לסחוט??" וגם אצלי אולטראסאונד כליות ודרכי שתן היה תקין, אך האורולוג שהייתי אצלו אמר שבמרבית המקרים לא ניתן לראות את האנדו' על השלפוחית אלא רק בלפרוסקופיה (מה שהמנתח שלי לא דאג לבדוק
), ולטענתו האנדו' לוחץ לי על השלפוחית ולכן אני חשה בתופעות הנ"ל.

גם לי תופעות כאלה......

אצלי בלפרו' כן התגלה מוקד גם בשלפוחית השתן.... בזמן מחזור יש לי יותר תכיפות למתן שתן.... אני קמה באמצע הלילה בין פעם ל- 3 פעמים להתרוקן (כשאני לא קמה אני חולמת, וזה קורה לי המון, על זה שאני צריכה ללכת לשירותים ולא מוצאת, או שמלוכלך מידי ואין אפשרות להכנס, או שנעולים או שהאסלות משותפות ללא קירות ואני מתביישת להתרוקן ליד אנשים אחרים, מעניין
אף פעם בחלומות אני לא בבית, תמיד מסתובבת ומחפשת שירותים ציבוריים.... ואז כשאני מבינה שזה היה חלום, אני קמה עם כאבים בצד... בגלל ההתאפקות). (זה קורה לי בשנים האחרונות..... אני לא זוכרת שבנעוריי זה קרה לי, הייתי ישנה לילות רצופים.....) גם אני (לפעמים) צריכה ללחוץ עם הבטן להוציא שתן ש"תקוע" (זואלי, נשבעת לך שאף פעם לא חשבתי שזה משהו חריג
) ולפעמים גם קורה לי שאני צריכה לשירותים ומסתבר שהיו זה כמה טיפות (ואז זה ממש מבאס
)

liatsw1

New member
גם אני חולמת...

וחשבתי שזה משהו לא נורמלי! אותם חלומות כמו שתארת!

דולי9

New member
מדהים

אני חולמת בדיוק את אותם חלומות שסיפרת מחפשת שירותי עד שמוצאת לא יכולה לעשות כי מסתכלים או מלוכלך עד שאני מתעוררת אחרי יסורים עם כאבים ורצה לשרותיו. במחזור התכיפות לשתן בלתי נסבלת... זה כואב מאוד מאוד אם אני לא מתפנה גם כשיש מעט מאוד.... החולומות לא משתנים אף פעם....

גם אני חווה את שלל התופעות ../images/Emo4.gif

זוכרת שתמיד סבלתי מכך עוד כשהייתי ילדה ואחרי פתיחת הבטן הראשונה זה החמיר, ומאז נפרצו כל הגבולות.. וזה מדהים שפשוט לומדים לחיות עם זה ולתמרן כי בעצם אין ממש פתרון

מישמש33

New member
בוקר טוב

גם אני סובלת מתופעה דומה שאני ממש חייבת להתאמץ בשביל שיתחיל לצאת השתן. אני יכולה לפעמים לשבת על האסלה ולחכות להרגיש שיש , אבל כלום לא יוצא. גם כשאני מסיימת תמיד יש עוד טיפות ומין תחושה של חוסר התרוקנות מלא. האמת שכל הזמן אני מרגישה כאילו יש לי פיפי אבל בעצם אין. מצד שני במהלך היום אין לי דחיפות במתן שתן, אבל בלילה אני קמה פעמיים בשביל זה ושמחה על התמיכה, לעיתים גם לי יש חלומות שבהם אני צריכה לעשות פיפי ואין לי איפה.. מקומות מלוכלכים ועוד עושים עלי סטנדאפ במשפחה, האמת שזה באמת מצחיק החלומות המוזרים האלה באולטרסאונד וב - CT לא ראו מוקד על שלפוחית השתן אלא רק על האורטר והכליה השמאלית, וד"ר נאדו אמר שכל מה שאני עוברת לא קשור לכליה, אני מתפללת שלא תהיינה הפתעות בניתוח בנוגע לשלפוחית.

ל י א ן 2

New member
אצלי...

נמצאו 2 מוקדים על שלפוחית השתן (זוהו בלפרוסקופיה) זה כנראה מה שגורם לתופעות הלא נעימות - כאבים במתן שתן, תכיפות במתן שתן ובריחת שתן . לא נעים בכלל... פוגע מאוד באיכות חיי תרגישי טוב

לוואנדר

New member
טיפטופי שתן

תראי יקירתי כל מה שתיארת לעיל זה בדיוק אבל בדיוק מה שהיה לי- הכאבים הפתאומיים בבטן ובעיקר בעיה שבדיוק תיארת בשלפוחיתהשתן ובכן הופניתי תחילה לבדיקה ציטוגרפית של שלפוחית השתן- בדיקה לא נעימה הבודקת את זרימת השתן ונאמר לי שיש לי שלפוחית שתן " רגיזה ", לאחר מכן נשלחתי לבידקת ציסטוקופיה שבודק שאין פצע כשלהו בשלפוחית ובבדיקה לא נראה שום פצע ובסופו של דבר גם בלפרוסקופיה מצאו נגעי אנדומטריוזיס בכמה מקומות אך לא בשלפוחית. בסופו של דבר החליט האורולוג שעליי לבצע פיזיוטרפיה לרצפת האגן שטרם עשיתי כי עדיין לא חשה בטוב לאחר ניתוח הלפרוסקופיה כך שלא יכולה להעיד באם עזר או לא. שלך לאוונדר

בוקר טוב לכול המשורשרות../images/Emo42.gif

אז ככה התעוררתי
סוף סוף (מתה על יקיצות טבעיות למרות שהכתום
שלי העיר אותי כבר כמה פעמים בהחלטה שחתיכת החוט היא נחש ארסי ומסוכן) ולפני שאמשיך לשגרת יומי אספר לך קצת (ושוב) על נושא הפיפי שמה לעשות מוכר לי מקרוב מאוד
כל החלומות כל השיטות הכניסות והיציאות היה לי היום אני הרבה יותר שלווה בנושא מספר 1... אז ככה לרובנו "יושב" או "ישב" גירוי כלשהו (אנדו' הדבקות) על השלפוחית בתוך על האורטר וכן הלאה... תכיפות השתן - הכיליה מתמלאת ומתחילה לשלוח לשלפוחית אנשים סטנדרטים בדר"כ מתייחסים אליה כשהיא מלאה אנחנו המיוחדות מרגישות ומתייחסות לכל פיפס בגלל שזה עובר דרך הצרות כלשהי או הגירוי שיושב לנו באזור. אנחנו מתרוקנות....יוצאות מהשירותים לא עוברות דקותיים ושוב מרגישות לחץ עצום שתכף בורח....נכנסות שוב יושבות מתאמצות ויוצא זרזיף עלוב שלא הייתי בעבר מתאמצת בשבילו....ממש עלבון....לפעמים התחושה שיש רגיל והזרם שיוצא משם לא היה מבייש אף תחרות אפילו היינו מקבלות מקום ראשון ופרס (אפשר חולצה ותקליט). עכשיו לאחר שהכיליה שלחה את שלה לנו יש את התחושה אבל הכיליה ממשיכה לשלוח .. אם ישנה הצרות או בעייה לוקח ל"סילונים" שהכיליה שולחת זמן להגיע לשלפוחית בנתיים אנחנו כבר התרוקנו בשירותים הסילון החדש שנכנס לשלפוחית הוא המציק בצורה איומה ומאיים שתכף נעשה במקום אם לא נפעל במהירות. פתרונות - 1. ללכת לעשות US כליות... רואים אם ישנה הצרות כלשהי באורטר, אם השלפוחית מתמלאת במלואה ובכלל אם יש בעייה. 2. להשתדל לא לשתות הרבה לפני יציאה או שינה...עד שהמצב ישתנה זה לוקח זמן. (לי זה לקח מאחרי הניתוח האחרון בערך שנה וקצת (זה אחרי שתיקנו אותי ואת מערכת השתן שלי).) 3. כשאתן מרגישות צריכות (בדר"כ אפשר עדיין להתאפק כשהיא מלאה הלוחץ זה הקצת ולא המלא) חכו עוד קצת (אבל לא לחכות לכאב) תנו לשאר הזרזיפים להגיע לשלפוחית ואז תלכו להתרוקן. זה לא יהיה קל בהתחלה אבל תתאמנו על השרירים וזה עובד. אני לא באה לומר שזה מסתדר ב - 100% אבל יש שיפור היום אני רצה פחות לשירותים קמה פחות בלילה וחולמת פחות על מספר 1........אבל תמיד לפני שאני יוצאת מהבית נכנסת להתרוקן....ותמיד לפני שינה מתרוקנת. לא פחות חשוב ואפילו רצוי להגיע לאורולוג של המרפאה בתה"ש ..... אם ישנה הצרות או בעייה כמובן שזה כרוך בהתערבות כלשהי...תלוי מה הבעייה.... בדר"כ אם מדובר בדלקת ..... כדורים בדר"כ אם מדובר בחסימה באורטר - ניקוז בדר"כ אם מדובר בחסימה ובחדירת מוקדים - זה כבר ניתוח..... ככל שתבדקו מוקדם תחסכו בלגן.....המלצתי ... יאללה הולכת להכין לי
של בוקר לה
את ה-
....ולהמשיך את סדר היום (קצת צבעוניות לנושא) שיהיה לכולנו יום שקט ממספר 1 ותתחילו להתאמן.....

תיקונים

לך=לכן קצת (ושוב) (שורה שנייה) סחטן עליי אין הרבה טעויות אם מצאת אז ט.ל.ח... ושכחתי להוסיף שהכותבת אינה רופאה.....בשביל זה יש אורולוגים....האיש בלבן או צהוב?
ולסיום שיהיה יום כתום

זואילי

New member
תגידי לי בבקשה

את השיעור על סימני פיסוק הפסדת? זה בסדר להשתמש בשלוש נקודות, אבל בחיאת זק, נורא קשה לי להבין את ההסברים שלך כשאת לא נותנת זמן לנשום.

ועוד עבדתי במחלקה לעברית

כן אני יודעת יש לי בעייה אם פיסוק.....גם בכתיבה וגם ב...... רק שתדעי אתמול בשיעור חיזוק (התעמלות) אמרו לפסק וחבל על הזמן איזה כאבים.....לא מפסקת מספיק. תדמייני אותם....קחי אוויר מתי שאת רוצה ואם תפסיקי לעשן יהיה לך יותר קל. נשיקות מותק

זואילי

New member
אין עלייך זק

את לא מפסקת מספיק.... אין לי אייקונים שיבהירו שאני על הריצפה מרוב צחוק. רק כדי להירגע אני חייבת סיגריה. ממי, הגיע הזמן להפסיק עם הספונג'ה קניות וסידורים ולהתחיל לעשות עם זה משהו.

למעלה