שלפוחיות

שלפוחיות

אהלן.
יש לי בעיית שלפוחיות כרונית בטרקים. כמעט כל טרק שאעשה אגמור אותו עם שלפוחיות.

הדרך שלי להעלים שלפוחיות היא לטייל עם נעלי ריצת שטח אבל אני מתכנן כמה טרקים שבהם לא אוכל לנעול אותן.
כאשר אני עם הנעלי טיולים הגדולות והכבדות הדרכים שלי למזער שלפוחיות הן:
א. ללכת עם נעל שגדולה מהרגל שלי במידה-מידה וחצי
ב. נעל שהלכתי איתה כבר מספר תלת ספרתי של ק"מ
ג. ללכת עם גרבי צמר מרינו.
ד. לאוורר את הרגליים אחת לאיזה זמן מוגבל.

לצערי זה עובד חלקית :( . השלפוחיות מופיעות כמעט תמיד בעקב.

אשמח לשמוע הערות, הארות, הצעות, תרופות סבתא, דרכים כיצד למנוע מראש, דרכים כיצד לטפל אחרי כיצד להתמודד עם הבעיה

תודה

jeshu

New member
לא הייתי הולך עם נעל גדולה אתה צריך נעל מתאימה.

מעבר לכך, פשוט קח איתך לויקופלסט - הסלוטייפ של החבישה או חומר דומה ודבק אותו למקות בכפות הרגליים שמשתפשפים לך.

כשהלכתי עם נעל במידה שלי

הייתי מסיים כל טיול עם שלושה עקבים ו7 אצבעות ברגל :)
מה אתה ממליץ - להדביק לפני על המקומות המועדים לפורענות או אחרי?

yush4

New member
ללכת עם שתי גרביים

לקשור חזק את השרוכים ולהדק כל פעם שמתרופף (כל שעה וחצי הליכה נראה לי סביר)
לקנות נעליים 'רכות' יחסית מבפנים
לרכך נעליים חדשות בהדרגה - בהתחלה לנעול ביום-יום ורק אחכ להתחיל לטייל.

כאמור, להדביק פלסטר ייעודי - לייקופלסט באזורים המועדים לפני ההליכה

אחרי שיש כבר שלפוחית, תרופת סבתא על מנת לנקז את הנוזל - להשחיל במחט חוט צמר עבה, להעביר את החוט דרך השלפוחית כך שיעבור מצד לצד (זה רק נשמע כואב, לא מרגישים את זה). להשאיר כמה שעות (אפשר במשך הלילה). הנוזל יוצא מהשלפוחית דרך חוט הצמר ולא נשאר פצע פתוח. אחרי הניקוז, עדיף לחבוש עם חומר מחטא כלשהו כדי למנוע זיהום.

yush4

New member
טלק

באופן כללי מועיל למה שקשור בפטריות ובריח רע
לא יודע אם עוזר גם לשלפוחיות

The first joker

New member
יש משחה מיוחדת

קניתי לי משחה של band aid למרות שיש גם עוד חברות שמוציאות את זה (אבל אני לא ניסיתי).
קוראים לזה friction block. לי יש את זה:
http://www.walmart.com/ip/Band-Aid-Brand-First-Aid-Friction-Block-Stick-0.34-Oz./12167313

אתה אמור למרוח את זה על העקב (או כל מקום אחר שנוצרות לך שלפוחיות) וזה מפחית את החיכוך ומונע שלפוחית. עלי זה עובד יופי, וזה גם קל וזול.

זמי

New member
שלפוחיות

אתה כתבת חלק מהתשובה- נעל גדולה וכבדה.
פתרונות- חישול כף הרגל לפני ההליכה, אימונים והקשחת עור כף הרגל.
הליכה נכונה- משקל מתאים, תנעות כף רגל נכונה, מוטות הליכה, לא לרוץ בעליות וירידות, מודעות לתנועת כף הרגל בתוך הנעל,
גרב דקה סינתטתי LINER מתחת לגרב סינטתית מקצועית-לא צמר.!!
כל הפסקה בהליכה לחלוץ נעל וגרב ולייבש ולאוורר
כל עקיצה או צריבה לעצור מיד ולבדוק, לא לחכות למנוחה הבאה, או לעץ הבא או לפסגה הבאה, מייד באותה שנייה.- צורב ואדום?שים פלסטר רחב לכל אורך המקום שיגן מפני המשך השפשוף
מקום כרוני רגיש ? שים פלסטר ארוך וחזק בבוקר לפני היציאה.
יש גם מעין מקלון קרם תוצרת COMPEED שניתן למרוח בבוקר לפני היציאה
בעקב- כלומר נעל אולי גדולה יותר מידי ותנועתה משפשפת את הרגל. שים פלסטר גדול ורחב, גרב סינטטתית.

מצאת שלפוחית בזמן הליכה? אל תנקב , אלא אם היא ענקית ומלאה. נקב, במזרק ממספר כיוונים, מרח משחה אנטיביוטית, שים גאזה עבה, פלסטרים לאורך ולרוחב שיקבעו אות הגזה במקומה שלא תזוז בהליכה. אם היא קטנה =גזה ופלסטר כנ"ל.
אל תחתוך את העור במספרים, השאר אותו להגנה.
במנוחה -נקב במחט עם חוט תרפיה שיישאר בתוכה ויבלוט החוצה כך שינקז נוזלים החוצה. השאר לאורור ושים פלסטר וגזה לפני היציאה להליכה.
שלפוחית כואבת וצורבת אבל לא תמית אותך רק תסבול קצת. להקלה שים פד נשי כמדרס פנימי, שחרר שרוכים, לך לאט ופחות, החלף לנעל ריצה או סנדל לפי אופי המסלול. הורד משקל. עצור ליום, יומיים. במקרים קיצוניים רד מהשביל ונוח בבית ככמה ימים, עדיף מאשר לסבול, לגרום זיהום ולעכב אלו שהולכים איתך.

למעלה