שלמות פנימית

שלמות פנימית

לא תלויה באושר. לדעתי- היא השלווה הזאת, הלסמוך על העולם, על היקום, על אלוהים, על האנרגיות, תקראו לזה איך שתרצו, שהכל קורה בדיוק כפי שצריך לקרות. זה לסמוך על זה שמה שקורה יקרה, ואם דברים מסויימים צריכים לקרות- הם יקרו. זה לראות בבירור את החלק שלנו בהגשמת המטרות שלנו, ואם אין לנו חלק כזה, בעיקר כשהמטרות תלויות גם באנשים אחרים- אז כנראה שזה לא נועד לקרות. (למשל- באהבה. יש קשרים שלא נועדו לקרות.. כמו שאני מגיעה למסקנה בימים האחרונים). זה לקום בבוקר עם שלוה ולצפות ללמוד מהיום הזה שמתחיל, לפגוש אנשים שיעבירו לנו בדיוק את השיעורים שאנחנו צריכים לקבל. זה לדעת שהכל בראש שלנו, שאנחנו יכולים לעשות כמעט הכל. אולי חוץ מתחום אחד. "תסלחי לי, אבל אני לא חושבת שאת נותנת יותר מידיי קרדיט לבורא אם את חושבת שהוא יוצר בכוונה יצורים טפשים וחסרי תקנה"- ציטוט לא מדויק מספר שאני אוהבת. (לאפות ולזכות- סנדי אלסברג, נדמה לי שככה קוראים לה). לא מדברת על האמונה שיש לחרדים. מדברת על לסמוך על זה שלא באנו סתם ושיש לנו הצדקה בקיום הזה גם אם ההצדקה הזאת לא באה במובן של לעשות דברים שהחברה רוצה שנעשה. ועל זה בדיוק אני עובדת עכשיו. על האמונה הזאת שהכל מסתדר בסוף. האמונה שאוכל לראות את החלק שלי בהגשמת הדברים ולהניח לחלק שלא תלוי בי להעשות מעצמו. זאת דעתי. מוזמנים לחלוק עליה.

שלמות פנימית ../images/Emo142.gif

שלמות פנימית היא להגשים את הייעוד - לאהוב את מה שאתה עושה .ולעשות את מה שאתה אוהב.זה מביא לשלמות פנימית. (לדעתי האישית) זוהי בשבילי תמצית השלמות הפנימית. שלהבת

ציפייפה

New member
מוזמן להסכים ?

אם כן, אז איני חולק. רק חושש שהאדם לא יעשה מעשיו למטרות נשגבות אלא יהיה טמון בארציותו ויתעסק להחיות את גופו ולא את נפשו,שזהו דחף טבעי,ואולי להיפוך. הבסיס לטענתי הוא החשיבה שמאחורי השקפתך.אם מה שקרה הוא שיקרה אז מהו הדבר ש...

ה מוזה

New member
לא יכולה לחלוק

על דעתך אבל כן רציתי לשאול שאלה [שמדגדג לי כבר הרבה זמן לשאול אותה] הדברים שכתבת על אמונה,לסמוך על כוח עליון להאמין,להשלים,לקבל הזכירו לי את התגובה של אין יאוש בעולם שכתבה על מה שמניע אותה אמונה באלוהים והשאלה שמדגדגת לי היא האם אנשים המאמינים באלוהים [או כל ישות אחרת] הם אנשים שיש בהם יותר שלמות פנימית[שלווה פנימית ] מאלו שאינם מאמינים?

כן בהחלט - אמונה יוצרת שלמות ושלווה

פנימיים (מניסיון) .....קשה לתאר את התחושות והעוצמות אבל בהחלט כן. זה קיים . שלהבת

schlomitsmile

Member
מנהל
אין לי סטטיסטיקות של אנשים כאלה ואחרים. אני יכולה רק להעיד על עצמי: האמונה שלי- שאני מעדיפה לקרוא לה החויה שלי את קיומו של כח חיים בורא ומאחד את כל צורות החיים,מחזקת אותי ונותנת לי כיוון במשימה שלשמה נולדתי. מה היא? -מה עושה שלומית? בונה סוכות שלום כמובן... מבנים קלים ועדינים, המזמינים ברואים אחרים (ולעיתים חלקים מתנגשים בתוך נפשי) , לשבת בהם יחדיו,ולספוג את אור הכוכבים המברכים מבעד לסכך.

schlomitsmile

Member
מנהל
בעקרון, אני מסכימה איתך. עד השורה הלפני אחרונה, זה הרגיש לי יפה ונכון, אבל קצת פאסיבי מדיי. אבל אז באה השורה הנ"ל, "האמונה שאוכל לראות את החלק שלי בהגשמת הדברים,ולהניח לחלק שלא תלוי בי להעשות מעצמו". פה את כבר כן מדברת על החלק שלך. כשלעצמי, איני מסתפקת בלהאמין שאראה את החלק שלי, אני שבה ובודקת את עצמי, אולי פיספסתי משהו? אולי החלק שלי גדול יותר ממה שחשבתי?

פאסיבי?

קצת. יש באמונה משהו שמנער מעלייך את האחריות, כי הרי בסוף מה שלא תעשי יהיה בסדר, העולם ידאג לכך שיהיה בסדר. מצד שני, זה נותן לך המון חופש פעולה, להתנסות, לטעות, לעשות. כי אם הרי הכל יהיה בסדר, אז מה אכפת לי לנסות? בסוף יהיה בסדר, גם אם עכשיו לא, אז למה לא לעשות את מה שאני רוצה לעשות? ההסתמכות הזאת על העולם באה בעיקר כדי לתת תשובה לפחד שמקונן בנו תמיד- שמא הדברים לא יסתדרו כמו שאנחנו רוצים, שמא לא נשיג את מה שאנחנו רוצים להשיג. ברוב הספרים שקראתי על התפתחות אישית נאמר שהפחד הוא המניע העיקרי שלנו. אנחנו פוחדים מהצלחה, מכישלון, מאהבה, מנתינה, מקבלה, כל אחד פוחד ממשהו אחר, ובסופו של דבר- כולנו פוחדים. בעצם ההסתמכות הזאת את נותנת מענה לפחד הזה, כי יהיה בסדר. כל פעם שאני מוצאת את עצמי מפחדת ממשהו אני שואלת את עצמי 'מה, את לא סומכת על העולם שיסדר את זה? את חושבת שבאמת הפחד הזה הכרחי?' ולשאלה של מוזה, כן, נראה לי שאנשים עם אמנוה הם בעלי שלווה פנימית יותר גדולה מאנשים בלי אמונה. כי אמונה (שוב, לא באלוהים דוקא) נותנת כוח לחיות ושלווה. שמתי לב גם שכל החברות שלי שמצליחות בחיים הם בעלות אמונה בחיים. הן אוהבות את החיים ואוהבות לחיות. למשל, יש לי חברה שלרוב אין מצב שהיא מבקשת משהו ולא מקבלת אותו ולא משנה מה הדבר אותו היא מבקשת. אותה חברה היא הבדנאם עם הכי הרבה אמונה בחיים שאני מכירה. היא פשוט אוהבת לחיות. החלק הקשה בעניין הזה הוא לזכור את זה גם בזמנים הקשים- גם כשכואב, כשרע. כי נורא קל לשקוע ברע, ונורא קשה לצאת ממנו. זה כמו מינוס בבנק- קל להכנס קשה לצאת. יש לי עוד מה להגיד, אולי בהודעה אחרת.

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון שבטחון בסיסי-האמונה שיהיה בסדר נותן חופש לנסות, לטעום, לחיות. בכלל החיים יפים יותר, אם מצליחים להשתחרר מהפחד הקיומי. אבל זה לא חייב להוביל להטלת כל ה"אחריות" על העולם (או אלוהים, או איך שבוחרים לקרוא לזה). אפשר לצאת לדרך עם הבטחון הבסיסי שאני יכול לעשות שיהיה בסדר. כלומר: העולם יאפשר לי לפרוח, אבל אני זאת שצריכה לעשות שזה יקרה. לגבי החברות שלך: השאלה היא כמובן, מה הסיבה ומה התוצאה. האם בגלל שהן מאמינות הן מצליחות, או אולי בגלל שהן מצליחות קל להן להאמין.

נכון

יש את הביטחון הביסיסי, וברור שאני זאת שצריכה לעשות שזה יקרה. הרי אני לא מצפה לשבת בחיבוק ידיים כל היום ולחכות להצלחה. היא לא תגיע בחיים אם אני לא אעשה משהו למענה. הנקודה שלי היא, שלמשל במצבים שנראה לנו שחרב עלינו עולמנו (יש אינספור), האמונה הזאת עוזרת להמשיך. לא לשקוע בתוך הדיכאון. כי אם מישהו לא רוצה אותי היום- יש מישהו אחר שירצה אותי. ולאו דווקא באהבה- גם בעבודה, גם בחברות. ברגע שסומכים על העולם יותר קל להמשיך לעשות. אחד הדברים שאני למדתי בזמן האחרון שהחיים תמיד, אבל תמיד נותנים לנו את מה שאנחנו מבקשים. גם אם לא בדיוק בדרך שביקשנו אותם.

למעלה