שלל מהספריה

ביאנה

New member
שלל מהספריה

אתמול ביקרתי בספריה ולקחתי את הספרים: 1. "העמדה"\סטפן קינגנ(1000 עמודים- אלוהים אדירים! איך לעזעזאל אני אקרא את זה?!) 2. כל החיים לפניו\אמיל אז´אר 3. חוויה יפנית\ שפרה הורן מה דעתכם על הספרים? כבר התחלתי כמה עמודים מחוויה יפנית וזה נחמד אבל אם זה ממשיך בכזו מונוטוניות אני אפסיק לקרוא ביאנה

slightly

New member
תשמרי את העמדה לחופשת סוכות

כי לא תוכלי להניחו מהידיים.

ביאנה

New member
סלייטלי

אני מקווה וסוכות זה מחרתיים לא נראה לי שאני אצליח לסיים את חוויה יפנית עד אז ואני גם רוצה לקרוא את כל החיים לפניו של אז´אר קודם מישהו קרא? קיבלתי עליו המלצות פה ביאנה

ורדה ש

New member
ספר מצויין

עלילה מרתקת, דמויות משכנעות, רקע תרבותי והיסטורי מעניין, והמסרים היוצאים ממנו שווים הרבה מחשבה, וגם רגש. היה גם סרט מצויין, צרפתי, עם סימון סניורה. זהו אחד המקרים הבודדים שההעברה מספר לסרט העשירה את הספר וחידדה את החוויה. בדרך כלל סרטים שנעשו לפי ספרים יוצאים די חיוורים לעומת הספר. לא כאן.

גרומיט

New member
"כל החיים לפניו" הוא ספר מבריק

והוא אחד מהספרים האהובים עלי ביותר. אני קורא אותו פעם בשנתיים-שלוש ומגלה כל פעם דברים חדשים, כאילו הספר עצמו משתנה יחד אתי כשהזמן עובר. זהו ספר רגיש ומקסים המתאר סיפור אהבה בין נער מוסלמי צעיר ואימו המאמצת (בערך) היהודיה והחולה. הרבה אהבת אדם, המון רגישות, וכל זה בתוך הרקע הצבעוני של שכונות העוני של המהגרים בשולי פריס ושל הפסיפס המגוון של התושבים בהן. מעבר לזה, "כל החיים לפניו" הוא גם אחד מהספרים הבודדים שבית הספר לא הצליח להרוס לי כשנבחנתי עליו בכיתה ח´ או ט´. אם זה לא ממחיש את גדולתו, אני לא יודע מה כן

Boojie

New member
חווייה יפנית? מונוטוני?

זה קובץ של חוויות, שמתארות את החברה היפנית של ימינו. מה מונוטוני בו? אני מצאתי אותו מקסים ומעניין מאד.

ביאנה

New member
ורדה ובוג´י

ורדה תקני אותי אם אני טועה אבל הבנתי שהייחסת לספרו של אמיל אז´אר- ותודה אי מקווה שאני אהנה בוג´י- אי רק התחלתי ובינתיים היא מספרת על איך נותנים מתנות ואיך מסדרים את הזבל- אותי אישית, משום מה, זה לא מעניין ביאנה

ביאנה

New member
הייחסת= התייחסת, אי= אני

זה מה שקורה כשעייפים וממהרים גם יחד לילה טוב ביאנה

ורדה ש

New member
כן ואכן-"כל החיים לפניו"

חתום עליו אמיל אזאר, שזה בעצם פסבדונים של רומן גארי. בזמנו, הוא הוציא את הספר תחת השם הבדוי אמיל אזאר וכל העולם התרבותי ניסה לנחש מי זה הסופר הלא-ידוע הזה אזאר שהוציא ספר ראשון כל כך בשל. אזאר והמו"לים שלו שמרו על סודיות הרבה זמן. אני כבר לא זוכרת איך הסוד התגלה בסוף.

Erez-S

New member
כמה עובדות

קודם כל, "כל החיים לפניו" אינו הספר הראשון שיצא תחת שם העט "אמיל אז´אר" אלא השני. הראשון לא הצליח ממש וגם לא תורגם לעברית. תחת שם עט זה הוציא גארי כ-3-4 ספרים. החידה "מיהו למעשה אמיל אז´אר" נפתרה כשלאחר התאבדותו של רומן גארי, נמצא מאמר קצר פרי עטו שמגלה מיהו אמיל אז´אר. המאמר מצורף לתרגום החדש של "עפיפונים".

גרומיט

New member
הראשון, גרו קאלן, הצליח מאוד

וגם היה מועמד לפרס גונקור לפני שגארי, בשם האנונימיות, נאלץ לדחות את המועמדות. השאר נכון.

Erez-S

New member
אם כך, טעות שלי

משום מה היה זכור לי שקראתי איכנשהו שהספר לא הצליח (יכול להיות שהמידע התעוות בזיכרוני וזה מה שיצא ממנו) וזה הסתדר לי מאוד משום שמעולם לא שמעתי עליו ואת שמו ושלא תירגמו אותו לעברית. מקווה שרומן גארי שם בשמיים ימצא לנכון לסלוח לי...

2אסנת

New member
אז ככה

אמיל אז´אר או בשמו האחר רומן גרי (הידעתם שהאיש שינה את שם העט כדי להגיש עוד ספר לפרס הגונקור. פרס המעניק לזוכה פרנק צרפתי אחד אבל -הכבוד מתורגם לכ"כ הרבה עותקים נמכרים ומתורגמים שהאיש מסודר לכל החיים) הוא גדול. אין לו משהו רע. (אחרי זה רוצי ל"עפיפונים") איך הוא הולך עם שפרה הורן -אללה יודע. כי היא שפרה הורן -נוסחה טפלה ורדודה לרבי מכר. את קינג לא קוראת. מה שכן אולי אחרי 1000 עמודיםתלמדי שכותבים עזאזל שהוא צרוף של עז (החיה) ואזל בעקבות השעיר (עז) שנלקח לקורבן ביום הכיפורים (ולפיכך אזל)

דקלה 79

New member
קראיה נעימה../images/Emo63.gif

אני דווקא מבינה את הכוונה ב"מונוטוני" מכיוון שאין עלילה סוחפת אבל.. אני ממש נהנתי לקרוא על תרבות ומנהגים של ארץ אחרת בעיקר כמו יפן (מאיפה המנהגים האלו.....???) ואפילו יש פרקים שמתקשרים אחד לשני במהלך הספר ודמויות שמופיעות גם כן במס פרקים ממש מעניין מהנה ואפילו מצחיק לגבי כל החיים לפניו אני חייבת להסכים שזה אחד הספרים שהותירו רושם ממש טוב ואני אפילו זוכרת אותו מזמן הלימודים למרות שעברו מס שנים טובות קריאה מהנה...

ביאנה

New member
תודה על כל התגובות

ורדה נדמה לי שסודו התגלה כשהוא כתב את "חייו ומותו של אמיל אז´אר"- אבל תקני אותי אם אני טועה. חוץ מזה עד כמה שהבנתי הסיבה לשינוי השם הייתה כי כ"רומן גארי" הוא לא קיבל הענות גבוהה מצד הקוראים, והביקורות היו גרועות ואז הוא החליט להחליף את שמו- אבל שוב, תקני אותי אם אני טועה. אסנת קראי מה שכתבתי לורדה את עפיפונים כבר קראתי- ספר מדהים בקשר לשגיאות הכתיב- זה היה בלילה והייתי תשושה ועייפה מיום שלם של לימוד למבחן ענק- אז אין מה להאשים אותי, שימי לב שעשיתי טעויות גם במילים אחרות, מתוך עייפות ולא מתוך בורות דקלה תודה. באמת זה מתחיל להפוך מסתם מונוטוני למשעמם. אני צריכה אקשן, עלילה, שדברים יזוזו- לכן אני אוהבת את קינג. נראה לי שאני אתחיל עכשיו את כל החיים לפניו ואם יתחשקלי אז אני אחזור אל חוויה יפנית מאוחר יותר. מחכה לעוד תגובות שיהיה לכולנו חג סוכות שמח ונהדר ביאנה

למעלה