שלי יחימוביץ'- מכתב .

אשרת

New member
שלי יחימוביץ'- מכתב .

"בבית שלנו, גברת נחמדת, מג'נגלים חזק מאוד במשך השבוע כדי לא לתת לאף כדור ליפול. ימי החול חולפים להם ביעף בין עשרות המטלות שבעבודה, להסעות לחוגים, לפעילויות בבית הספר ולניסיון הנואש לתת ארוחה אחת חמה ביום שלא כולה מורכבת מקפואים. במשך השבוע, יקירתי יחימוביץ', אין שום סיכוי שנגיע לשולחן המחשב העומד להתפרק בחדר של הילד, לשטיח הנדרש בחדרה של הילדה או לסיר הכה - נחוץ במטבח. " "ביום הקדוש הזה אין משרד ולא חוגים ולא בית ספר, לכן אפשר לישון עד מאוחר, לטפל בגינה, ללכת לים, לבקר בגבעת הכלניות, לפגוש חברים וגם המון פעמים, אודה ולא אבוש, להגיע אל המרכז המסחרי הקרוב בחיפוש נינוח אחרי שולחן מחשב לחדר של הילד, שטיח לחדר של הילדה וסיר שכל כך נחוץ במטבח. תרבותי? לא תרבותי? לגמרי לא עניינך. בישראל הדמוקרטית של 2006 שום ח"כית בת שבועיים לא תדחוף את אפה המתנשא ליום המנוחה היחיד שלי. עם כל הכבוד (ובקצב הזה לא יישאר הרבה) לא לך ולא חברייך הנאורים הזכות להחליט מה ראוי שאעשה בזמני הפנוי. נח לך ללכת לבית הכנסת ולהתפלל בעזרת הנשים? הצגה יומית בשבת בצהרים מספיק תרבותית בשבילך? התכבדי ולכי. אם אני רוצה ללכת עם כל המשפחה לקניון ולבזבז שם את כל הכסף שהרווחתי ביושר " כל מילה!!

vinney

Well-known member
../images/Emo45.gifאישה מעצבנת ורשעית

בושה למפלגת העבודה שהריאקציונרית הזאת נמצאת בין שורותיה.

וואו, פעם ראשונה שאתה אומר דברי טעם

האישה הזאת היא בושה למדינת ישראל, כנסת ישראל ומפלגת העבודה. היא ועמיר פרץ הם שני האנשים אשר הכי מסכנים את עתידה של מדינת ישראל.

אם כך אפשר לישון בשקט

ללא חשש מקסאמים, מחבלים מתאבדים, ופצצות אטום איראניות.

snift

New member
../images/Emo45.gif אני מסכים עם רוב מה שנכתב,

חוץ מדבר אחד: אם אותו יום שבת הוא כל כך רגיל מבחינת אותה אישה, מדוע ברור לה שלקופאית ו/או ולמוכת מגיע להרויח 200% באותו יום? הסיבה שהחוק מעניק 200% על עבודה בשבת היא בגלל שעקרונית אסור להעסיק ביום זה. לא ניתן לתפוס את המקל משני קצותיו. אני אכן בעד פתיחת השבת למי שבא לו, אך יש לזכור שמעשה כזה יפסיק את המשכורת המיוחדת שניתנת ביום זה.

vinney

Well-known member
לא ולא

יום שבת הוא יום מנוחה על פי חוק, וכל מי שעובד ביום הזה מקבל שכר כפול. אבל, וזה אבל גדול, אם העובד מוכן לעבוד ביום הזה, מי זאת שלי יחימוביץ שתאסור עליו???

snift

New member
אתה מנסה לאכול את העוגה ולהשאיר

אותה שלמה. מה זאת אומרת "יום מנוחה"? ביום מנוחה אסור לעבוד, גם אם רוצים. השינוי שמעוניינים להכניס הוא שכל אדם יוכל לקבוע את יום המנוחה שלו בינו ובין המעסיק, כך ששבת לא יהיה בהכרח יום המנוחה. נכון שמי שיעבוד ביום המנוחה שלו יהיה זכאי עדיין ל 200% אחוז, אך בשביל זה אותה סטודנטית תיאלץ לעבוד 7 ימים מלאים בשבוע, מה שכנראה לא יקרה, המעסיק שלה פשוט יתן לה את "יום המנוחה" ביום זבו היא לא עובדת, ובצדק.

vinney

Well-known member
אסור לעבוד גם אם רוצים?

יום מנוחה זה יום בו המעסיק חייב לתת מנוחה לעובדים שלו. מה שאתה אומר זה שעובדים חייבים לנוח ביום הזה, וזאת בהחלט לא הכוונה. תבדיל בין אכיפת חוקי עבודה לבין איסור לבן אדם שרוצה לעבוד בשבת. ללדרוש לעבוד 7 ימים בשבוע אסור על פי חוק, אבל זה לא אומר שאותה סטודנטית לא יכולה לעבוד בשבת אם היא רוצה! המעסיק יתן לה יום מנוחה ביום אחר. הוא חייב לתת. אם אתה סטודנטית כל השבוע לומדת, ולעבוד בשבת זה מה שמאפשר לה לישון לילה שלם במיטה, מי אתה שתגיד שזה אסור???

eitangn

New member
ההבדל בין חוק לתרבות

חוק סוציאלי אומר כי אסור להעסיק אדם 7 ימים בשבוע. אין בין חוק זה לבין שבת ולא כלום, מעבר לעובדה שהדתיים משתמשים בו ע"מ לכפות אי-עבודה בשבת. החוק העוסק בנושא לקוי, בהיבט דמוקרטי, בכך שנכפה על מעסיקים שלא להעסיק יהודים בשבת. על בני יתר הדתות נכפה לתת יום מנוחה לפי בחירתם. בעצם העובדה שהחוק יוצר אבחנה ע"פ דת יש משום היבט גיזעני, וגם בעובדה שהינו חוק מפלה, ושולל מיהודי אז זכות בחירת יום המנוחה, בחירה הניתנת לבני דתות אחרות. החוק גם מפלה קשות בין ענפי מסחר ותעשייה, לענפי בידור ומזון, שם אין מגבלת העסקה. התרבות היהודית הגדירה את יום שבת כיום מנוחה, ולכן למי שעובד ביום זה מגיע פיצוי. תרבות יוצרים בחינוך ולא בחוק. בארה"ב אין חוק האוסר מסחר ביום א', ולמרות זו כמות המסחר נמוכה מאד, פשוט מחוסר ביקוש.

snift

New member
היא כמובן תוכל לעבוד בשבת,

רק שמאחר ויום המנוחה לא יהיה בהכרח שבת, הרי שיום המנוחה יהיה יום שיוסכם בינה ובין המעסיק. די ברור שהמעסיק לא יסכים לכך שהיא תעבוד 4 ימים בשבוע ואחד מהם יוגדר כיום מנוחה. כמובן שיום המנוחה שיבחר יהיה יום שבו היא לא עובדת. כיום, על פי החוק הקיים, אכן חייבים לנוח ביום זה ויש איסור לפתוח את רוב בתי העסק.

vinney

Well-known member
זאת אומרת, מה שאתה מציע זה

שמעסיקים יבחרו את היום בשבוע בו העובד לא רוצה לעבוד, ויכריזו עליו כיום מנוחה? כל שבוע יום אחר? הכל בסדר שם למעלה? אם המעסיק והעובד יסכימו שכל יום שלישי זה יום מנוחה, אז אם העובד נדרש לעבוד ביום שלישי - שיקבל 200%! אם המדינה רוצה שעובדים שעובדים במועדים ובשבתות יקבלו שכר גבוה יותר - גם את זה אפשר לעגן בחוק, ובכך לעודד לא להעסיק יהודים בשבת. אבל לאסור על העובד והמעסיק, שאחד מוכן לעבוד בשבת, והשני מוכן לשלם את השכר הכפול, לעשות את זה? מי מרוויח מזה? החרידוסים שנפשם שקטה שעוד שני אנשים סובלים את השבת בשקט? כמו שאיתן אמר, ואמר נכון, בשום מדינה לא כופים כאלה דברים, רק בישראל! ואיכשהו, עדיין, מצליחים בכל המדינות העובדים לקבל את הימי מנוחה שלהם בשבוע. איך תסביר את זה???

snift

New member
יו... קשה איתך, אתה פשוט לא מוכן

להקשיב, הא? קצת הגיון : 1. כיום רק שבת מוגדר כיום מנוחה. 2. רוצים לשנות את החוק כך שכל אחד יוכל לקבוע ביחד עם מעסיקו מה יהיה יום המנוחה שלו. 3. מי שעובד ביום מנוחה עדיין יקבל 200%. נגיד שאני עובד אצל מישהו, סביר להניח שאני עובד במשמרות קבועות יחסית ולא כל שבוע מתזז את הלו"ז. אם כך, סביר להניח שגם יש יום אחד לפחות שבו אני לא עובד, לפיכך, סביר להניח שהיום הזה יוגדר כ"יום מנוחה". ברור שאם המעסיק שלי יבקש ממני לעבוד ביום זה ואני אסכים - הוא ישלם לי 200%, מצד שני, הסבירות לכך היא קטנה מאוד, מאחר והוא פשוט יקבע עם עובד אחר שיום המנוחה שלו הינו יום אחר, וכך הוא ישלם 200% רק אם הוא יאלץ להקפיץ פתאום מישהו. עכשיו, אותה סטודנטית מהדוגמא, שהיום עובדת בשבתות ומקבלת 200%, סביר להניח שיש יום מסויים שבו היא לומדת ולכן היא לא עובדת בו כלל. כמובן שזה יהיה היום שיוגדר עבורה כ"יום מנוחה". לא ישתנה כל שבוע, אך גם היכולת שלה לעבוד. כשיגמר הסימסטר והיא תעבור ללו"ז אחר, היא והמעסיק יקבעו "יום מנוחה" מוסכם אחר. בשורה התחתונה, מי שבעיקר ירויח בסופו של דבר מביטולה של השבת כ"יום מנוחה", יהיו המעסיקים. אני לא מתנגד לזה, דרך אגב, וכתבתי זאת במפורש בתגובה הראשונה, אני רק מציין שדאגה העמוקה לאותה סטודנטית שמוזכרת בכתבה אינה אמיתית או לחילופין שהכוב/ת לא ממש הבין/הבינה את המשמעות.

vinney

Well-known member
מה שמדאיג אותך בעצם

זה עוד ארבע משמרות של סטודנטית, שיהיו או לא יהיו, ובגלל זה זה נשמע לך היגיוני שכל המדינה תסבול? חוץ מההערה המפגרת על סטודנטית היפוטטית, חזרת בדיוק על דבריי, הרי.

snift

New member
תלמד לקרוא.

כשמישהו אומר שהוא מסכים עם כל מה שנאמר אבל יש לו הערה על דבר אחד - זה לרוב אומר שהוא מסכים עם כל מה שנאמר. אני מבין שהקונספט קצת קשה לך, אבל אני בטוח שאם תתאמץ - תבין. אני בהחלט בעד שינוי יום המנוחה שלא יהיה רק בשבת, אני פשוט הערתי שהכותבת טועה, זה הכל.

sheketz

New member
תלוי מה מנסים להציע

אפשר להציע חוק שקובע שלשה דברים: 1. עובד זכאי ליום מנוחה אחד לפחות בשבוע 2. עובדים שעובדים בשבת ומועד זכאים ל 200% משכורת. 3. אין לחייב עובדים לעבוד בשבת ומועד הסעיף הראשון אוסר עבודה 7 ימים בשבוע הסעיף השלישי מבטיח שעובד בשבת ומועד עושה זאת מרצונו. הסעיף השני מבטיח פיצוי לעובד מאחד ומהווה תמריץ שלילי למעביד מאידך להעסיק בשבת. אין תלות בין הסעיפים. מעסיק שיעבור על הסעיף הראשון או השלישי יועמד לדין ויצטרך לשלם קנס או יועמד בפני סנקציות נוספות, הוא יצטרך לפצות גם את העובד מעבר לכל מה ששילם לו,שום הסכם בין מעביד לעובד לא יוכל לפגוע בזכות העובד לתבוע פיצויים נוספים מבית דין לעבודה. מעסיק שיעבור על הסעיף השני (כלומר לא ישלם לעובד את שכרו) יהיה מואשם בהלנת שכר ויחויב לשלם לעובד את שכרו לפי חוק + פיצויים. איך אוכפים את חוקי העבודה? זה כבר שאלה אחרת. אבל זה בהחלט אפשרי אם רק רוצים.

snift

New member
בשיטה שלך, אני יכול לבחור

שיום המנוחה שלי יהיה יום שני ובשבת אני עובד וכך אקבל 200% על כל שבת למרות שיש לי יום מנוחה. אנהי לא רואה שום סיבה שזה יהיה כך. או ששבת היא קדושה - ואז אסור לעבוד בה כלל, או ששבת אינה קדושה - ואז אין סיבה שדווקא ביום זה יהיה מותר שלא לעבוד. בהחלט רלוונטי שיהיה יום חופשי, אך למה דווקא בשבת?

sheketz

New member
אני לא רואה איזה בעיה יש כאן

אם מחייבים מעסיק שלא להעסיק 7 ימים בשבוע את העובד זה תקין לחלוטין, כמו שלגיטימי לדרוש ממעסיק לא להעסיק את העובד מעל 12 שעות ביום. זהו עניין סוציאלי נטו. השבת יכולה להיות לא קדושה ועדיין למדינה תהיה העדפה שלא יעבדו בשבת, אבל לא באמצעות כפיה שתפגע גם באנשים שיוצאים לבלות ולקנות אלא על ידי מתן תמריץ שלילי לעסקים (שכר גבוה יותר לעובדים) שיצמצמו פעילותם ויקיימו אותה רק כאשר היא משתלמת במיוחד.

למעלה