שלישית ואחרונה

רן333

New member
שלישית ואחרונה

הבוקר, בשעה טובה, החלה בקיעת הפיתונים המתכדרים השלישית והאחרונה שלי לשנה הנוכחית. מדובר בביצים שהוטלו ב-**29.7.05**. בתמונה ניתן לראות את הבוקע הראשון מציץ מהביצה. שימו לב גם לביצה הבלתי מופרית במרכז. לשם השוואה, **הנה** תמונה של הביצים מיד אחרי ההטלה. כצפוי, במהלך ההדגרה הביצה הזו נרקבה, ופיתחה צבע כהה, כתמי עובש, ולאחרונה גם הפרשות נוזליות. אצל פיתונים מתכדרים - כל זה לא אמור להפריע לשאר הביצים להתפתח ולבקוע.

רן333

New member
כמו שעשיתי במקרים קודמים,

גם הפעם יצרתי חתך בכל אחת מהביצים שמהן עדיין לא מציצים נחשים. זאת כדי להקל על הבוקעים ולמנוע מקרים של טביעה בתוך הביצה. אגב, הנחש המציץ שמופיע בתמונה הקודמת בוקע מאחת הביצים שאינן נראות בתמונה. הביצה הזו ממוקמת מתחת לאחת הביצים האחרות, והיא מוסתרת על-ידה בתמונות ששלחתי היום. כמו שהם עושים בד"כ - הנחש הזה מיהר להכניס את הראש בחזרה לתוך הביצה מיד כשהתקרבתי והתחלתי לטפל בביצים האחרות.

רן333

New member
תודה לכל מי שמאחל.

את הזוויגים אפשר לבדוק רק בסיום הבקיעה, אחרי שהנחש יוצא כולו מהביצה. הדבר הזה לא קורה מיד אחרי שהם מציצים: אם אני לא טועה, בד"כ לוקח להם משהו כמו יממה מרגע ההצצה ועד להשלמת הבקיעה. בשלב זה אף אחד מהנחשים החדשים עדיין לא השלים את הבקיעה שלו, ולכן עדיין לא ידוע לי הזוויג של אף אחד מהם.

בפעם המי יודע -../images/Emo8.gif../images/Emo49.gif ותגיד...

יש מגוון כה גדול של מופעים למתכדרים ,אתה לא חושב לגוון קצת ? נראה לי שבקצב ריבוי שאתה מייצר , אתה אפילו יכול לפתח מופעים חדשים . למה שלא נראה קצת מתכדרים כמו מהתמונות של יונתן מהתערוכה בארה"ב ,גם בארץ ישראל ? שוב הרבה מזל-טוב .

רן333

New member
אני יכול להבטיח לך את הדבר הבא:

אילו הייתי יודע שיש (בארץ) מספיק לקוחות פוטנציאליים לנחשים שהמחירים שלהם מתחילים מסביבות ה-10000 ש"ח, הייתי משקיע כסף במתכדרים במופעים מיוחדים. חוץ מההנאה שבגידול (דבר שיש לי גם ככה מהפיתונים המתכדרים הנורמליים), כנראה שיכולתי להרוויח מזה לא רע. אני מעריך שהיום אין יותר מדי מגדלים ישראליים שירוצו להוציא סכומים כאלה על נחשים. אני מקווה שבשנים הבאות, כשאנשים יבינו שאפשר להרבות פיתונים מתכדרים ללא בעיות מיוחדות (וככה "להחזיר את ההשקעה"), המצב ישתפר.

אלו הסכומים ?

אתה בטוח שבסכומים צנועים יותר לא ניתן להשיג מופעים מעניינים ולפתח בעצמך ? אולי 10000 ש"ח לא יוציאו פה בארץ ,אבל אם תציג מופעים שונים מהסטנדרט ,אני משוכנע שבסכומים מעט גבוהים מהרגיל תהיה התעניינות ,מה שגם יעלה את רמת המודעות לסוג הזה ,בקרב מגדלים פוטנציאליים .

adija1

New member
בואי נאמר שהסכומים מתחילים ב-2000$

PASTEL עולה בממוצע 1000$ יש גם Super Pastel שכבר מגיעים ל-3000$ יש גם Spiderים שמגיעים ל-5000$ קחי לדוגמא את האתר הזה שהוא מהזולים: http://www.ballpythonmorphs.com/available.html או פה שהסוג Caramel עולה 20,000$ http://www.camlonreptiles.com/ball_pythons.html בקיצור - ביזיון !

nevs

New member
סדר הגודל של ההבדלים במחירים...

בין מופע רגיל למופע מיוחד, הוא לא יאומן. מתכדרים רגילים עולים בחול פחות מ100 דולר לעומת זאת המופעים הזולים ביותר הם בסביבות ה1000 דולר (פי עשר). ככה שלדוגמא עם המחיר של מתכדר רגיל בארץ הוא 500 פלוס מינוס, המחיר של המופעים הזולים יהיה בסביבות ה5 אלף וסביר להניח שיותר. ככה שכמו שיצא לרן כבר להגיד, השוק בארץ אינו מוכן למחירים הגבוהיים האלה כאשר מחפשים יותר מקונה אחד שתיים. שיקול כספי פה הוא לא בהכרח השיקול שיגרום לבן אדם להביא לארץ את אחד המופעים, אלה העיניין האישי וכחיית תצוגה. נבו

טוב , השתכנעתי....../images/Emo178.gif

במיוחד לאחר שביקרתי כאן
.

מזל טוב

הקמת מערך רביה מאוד יפה ומסודר בשנים שעברו ועכשיו רואים תוצאות,אני מאוד אוהב להתחיל מאפס כמו שאתה עשית עם נחשים צעירים לגדל ואז לעשות הכל לאט ובטוח. ז"א אני עוד לא זכיתי להוציא בייביז מהחברה שלי אבל אני בתהליכים.

רן, מדוע צריך אינקובטור להדגרה?

אין אפשרות לתת לנקבה לדגור על הביצים כמו בטבע?

nevs

New member
מזל טוב

בכמה בקיעות סיכמנו את העונה הנוכחית?

למעלה