שלישית המאמות

עופר 123

New member
שלישית המאמות

כתבונת על שלישית המאמות, מתוך מוסף 7 לילות של ידיעות אחרונות. מבריק? גימיק? התחלה של כניסה רצינית וכזו שלא ניתן להתעלם ממנה לעולם הבידור? מה דעתכן/ם?
עופר

solee

New member
אני אישית ,

הייתי מקבלת את זה כמחמאה. בקשר אליה עדיף לרזות ולהתקבל לכוכב נולד. שיהיה לך יום נעים !

שיריקוץ

New member
בזמנו פרסמתי פה

את מודעת ה"דרושות נשים שמנות שיודעות לשיר ולרקוד", לאחר שראיתי אותה בעיתון. כעת אני מבינה שהמודעה הזו הייתה התשתית להקמת להקת ה"מאמות". באופן אישי טרם פיתחתי דיעה על הקונספט, אבל מה שבטוח זה שממש כאב לי על איילה אליגולא, כשקראתי את הכתבה. מסכנה, עפה מכוכב נולד כי הקהל העדיף רזות, עכשיו לא מתאימה ללהקה כי היא רזה מדי. ובקיצור- עולם מוזר והפוך...

lizush

New member
../images/Emo11.gif

אפליות לכאן או לכאן זה אף פעם לא דבר חיובי. המטרה מובנת וטובה... אבל הדרך.. אויי הדרך...

מציאות כואבת...

אני רוצה להגיד משהו. אי אפשר להתאים את עצמך כל פעם למה שמתבקש. לפני שנה בכוכב נולד אמרו לה-תרזי. את שמנה מידי. היום, באודישנים של אבי גואטה אומרים לה-השמיני. את רזה מידי. אהמ.. עם כל הסליחה והכבוד.. איפה אילה בכל הסיפור? אני היתי נשארת עצמי ומחפשת גם תחומי במה אחרים <כמו משחק הכולל שירה במחזות זמר וכאלה בתיאטראות> מבלי לוותר על האני שלי. כי הוא הכי דומיננטי בסופו של דבר. במקביל ללכת לאודישנים.. ויהיו עוד פרוייקטים. אם היא מחפשת ת'צמה רק בשירה אז אני בדעה של איזבל.. שעדיף כבר לרדת במשקל וללכת לכוכב נולד. כי תמיד בריא יותר להיות רזה מהליות שמן. בכל מצב. ~לין~

עופר 123

New member
ואם המשקל לא יירד?

ולמה לא לדאוג לזה שבתוכנית יקבלו על פי הקול ולא על פי המשקל? איך קרה שלתוכנית טלוויזיה יש את הכוח לשנות לנו את הגוף?
ע'

אני נצמדת לעובדות.

לצערי הרב... זוהי עובדה. הטלויזיה לא אוהבת שמנים. נקודה. אם ניתן יהיה לשנות את זה.. מה טוב. אבל נכון לעכשיו? אלה הקריטריונים של התכנית.. ואם היא רוצה להיות חלק ממנה.. היא צריכה לעבור מסך. אז כמו שהעיפו את חנה גור בעונה הראשונה כי השיניים שלה לא היו ישרות מידי.. אז היא טיפלה בהם ובאה להיבחן לעונה השניה וכן עברה... ככה גם היא. כנראה ששמן לא עובר מסך.. וזהו קריטריון כמו כל קריטריון בתכנית.. אז.... מה שניתן לעשות זה לרדת. מצער.. אבל זוהי המציאות. ~לין~

עופר 123

New member
ואם לא היו מקבלים אותך כי את אשה?

גם אז היית אומרת ש"זה קריטריון כמו כל הקריטריונים"?
ע'

אני לא חושבת שזה כלכך קשור

אין מה לעשות...בעיני החברה אדם שמן הוא לא אסטתי...וצריך אסטתיקה כדי לעבור מסך...נכון שזה עיניין של טעם ומבחינת הרבה אנשים כאן שמן הוא כן אסטתי אבל שוב בטלויזיה מחפשים פרצוף יפה עם גוף דקיק כי זה מה שכרגע נחשב בעיני החברה כמושך את העין....הטלויזיה היא דבר מאוד מקובע...עובדה שכמעט כמעט כל המנחים וכוכבי טלנובלות וכל מיני סדרות עונים לקריטריונים האלה...זה בעצם דרך לייצג את הדעה השולטת שבעיני רוב האוכלוסיה...ששמן זה לא יפה...ויקח המון המון זמן כדי לשנות את התפיסה הזאת....(אם בכלל מישהו יצליח לעשות זאת)

עופר 123

New member
"אין מה לעשות"?

כשאת מדברת על "הטלוויזיה" את מדברת על קבוצה של כ-10 שקובעים את מי נראה בשידורים. זה לא משהו ערטילאי, אלא אנשים בשר ודם שניתנים להשפעה. הם לא מייצגים את החברה, אלא הם מייצגים את עצמם ואת החברים שלהם (מבלי להיכנס בכלל לענייני מוצא, מגורים, הכנסה וכו'). רוב רובם המוחלט של השמנים והשמנות שאני מכיר הם אסטתיים כמו כל רזה אחר. זה כמו שתגידי - אין מה לעשות, האתיופים לא נתפסים כאסתטיים, ולכן הם לא מופיעים בטלוויזיה. אל תקבלי את הדברים כמובנים מאליהם, בטח לא במשפט "אין מה לעשות".
עופר

הוו נכנסנו כאן לכל מיני מקומות

קדושים... תיראה, עופר.. אנחנו, הנשים נלחמות על זכויותינו ועל שוויון כבר מלאאא זמן. יש דברים שהצלחנו להשיג... ויש דברים שלא כל כך. נכון, לא לקבל על פי גזע זה משהו אחד.. זה כמו שאני עכשיו אנסה להתקבל לעבודה במפעל שבו אבא שלי עובד.. שצריך כח פיזי וידע מכני. אלה הקריטריונים של המפעל. רוצה לעבוד בו? תעמוד בהם! לא רוצה? אל תעמוד בהם. הקריטריונים של הטלויזיה הוא להיות רזה.. בלי הרבה מוח.. ולהיות מוכן לזה שיטחנו לך ת'תחת בשעות עבודה.. וגם בכסף. מוכן לזה? תהיה שחיפון. לא מוכן? אל תהיה. אף אחד לא אומר לך אל תהיה שמן. עצוב. אבל אמיתי. ואין מה לעשות. אלה הקריטריונים. וזה שטחי. מסכימה איתך. אבל איך אומרים? זה מה יש. אתה יודע? אבא ואימא שלי לימדו אותי, שאם אני לא מסוגלת לשנות את המצב לטובתי..שאני אשתנה בהתאם למצב. בהתחלה נורא לא הסכמתי עם האימרה הזו... שהרי עצם היותי לין, כאינדיבידואל, בעל רצונות, פחדים, אהבות, מחשבות ודעות.. ייפגע. לאחר מכן, לאט לאט למדתי איך כן לסגנן את עצמי ולהתאים את עצמי למצב.. עם מינימום נזקים בשבילי. ואתה יודע מה? לאט לאט אני עושה את זה. הנה תיראה נינט. היתה מלאונת.. אבל המאמי הלאומית שלנו. התקשורת הכניעה אותה והיא רזתה. נהיתה רזה שחיפה.. ועדיין נשארה המאמי הלאומית. מה זה אומר? זה אומר שהיא התאימה את עצמה למצב.. עם כמה שפחות נזקים לעצמה ולאישיות שלה. אני יודעת שזה קשה וזה לא מתקבל על הדעת.. ושאתה נורא רוצה שיהיה שוויון בין שמנים לרזים.. שלא יפלו על רקע מראה חיצוני וכולי. גם אני רוצה. תאמין לי שגם אני רוצה. באמת. העבודה היתה לי אז הרבה יותר קלה. לא היתי צריכה לעבור את המסע הזה של עיצוב עצמי לעומת המצב...עם מינימום נזקים אישיותיים... ואני בטוחה שאני לא היחידה.. אבל מה לעשות עופר.. כרגע המצב הוא נתון. עובדה. דוגמה. משהו שלא ניתן לשנותו. אולי בעתיד בע''ה נצליח. כרגע.. לא כל כך. בוא נתמודד עם זה.. נגיד..."אוקי זה המצב, מה עושים הלאה? איך ממשיכים מכאן".. זו לדעתי צורת מחשבה נכונה. ~לין~

עופר 123

New member
יש הבדל גדול בין מפעל לטלוויזיה

כי המפעל שייך למישהו מסויים, אבל הטלוויזיה היא של כולם. במפעל אתה צריך כוח או מוח או שניהם ביחד, אבל בטלוויזיה אדם צריך לדעת להעביר מסרים - בידוריים, דרמטיים, חדשותיים או כל מסר אחר. איך בדיוק המסר קשור לגוף? אני לא יכול לשדר חדשות, לספר בדיחות או להיות שחקן דרמטי בגלל שאני שמן? אלו הקריטריונים? אז הקריטריונים הם גזעניים. הם מפלים אותך ואותי וכל אחד בפורום הזה על רקע המראה שלו. האם היית מקבלת בכזו קלות גזענות נגד אתיופים, רוסים, ערבים או נגד כל מיעוט אחר? למה את מקבלת את הקריטריונים בכזו שלוות נפש כאשר הם אומרים שאינך מתאימה מסיבות שאינן קשורות ליכולת שלך לעמוד מול מצלמה? נינט? קצת סודות מאחורי הקלעים: איפשהו קצת לפני "הגמר הגדול של ניצנים", התכנסו להם שלושה אנשי יחסי ציבור באחד מן המשרדים בתל אביב. הם החליטו לשווק את נינט כ"מאמי". בכל הודעה לעיתונות הם כתבו "נינט המאמי", לכל יחצ"ן זוטר שהם דיברו איתו הם אמרו שוב ושוב - "מאמי-מאמי-מאמי", עד שזה תפס. זה לגבי "המאמי הלאומית". בחזרה לדיון- "המאמי הלאומית" היתה במשקל ממוצע, לא מלאונת ולא בטיח. היא היתה במשקל ממוצע לבחורה ישראלית בת 20. היא ירדה במשקל כדי לברוח מהממוצע ולהיות רזה כמו שמשדרים לה. האם היא היתה פחות פופולארית? האמיני לי שלא. יחסי הציבור והכסף שהיא מכניסה היתה גורמת לכך יחצ"ן להמשיך ליחצן אותה גם עם עוד 20 קילו. היא לא היתה צריכה להתאים את עצמה למצב - ובכל זאת רזתה, בגלל לחצים חברתיים שהופעלו עליה. כשאת כותבת "זה משהו שלא ניתן לשנותו", זה בדיוק מה שאמרו כמה נשים (!) לתנועת הנשים בארה"ב שנאבקה על זכות ההצבעה. אם היה כזה שינוי, בטח שיהיה שינוי לקבלה של השמנים כשווים. זה רק עניין של זמן, ושל לגרום לאנשים שמנים לא לקבל את "הקריטריונים" שכמה אנשים בג'יפים גדולים קובעים לנו.
ע'

המממ...

אין לי שום בעיה עם כללים וקריטריונים. גם תכניות טלויזיה זה משהו שהוא פרטי.. המפעלים עושים ייצור לכלל הציבור.. כנל לגבי טלויזיה שעושה שידורים לכלל הציבור. זה יכול להיות גזעני.. יכול להיות הכי לא פייר בעולם.. אבל שוב, זה מה שיש. מתי ראית לאחורנה קריין אתיופי בחדשות? שים אצבע על אחד כזה בטלויזיה. תיראה, אתה, כמו אחד שלמד תקשורת אמור לדעת שיש את השבלונה של הבדרן האולטימטיבי.. לא יביאו לך את שרי אריסון שתעשה לך טלויזיה.. כי אתה לא תצפה. יביאו לך את צביקה הדר שניראה כמו השכן...ממול... מדבר אל העמך..<שזה, תסכים איתי, 85% מכל אלה שרואים טלויזיה..>.. ו... אין מה לעשות. זה מה שדורשים ממך. אתה יכול לנסות להיכנס להם באימ אימ אימא... ואני אהיה הראשונה לתמוך בך.. אבל אני לא יודעת עד כמה זה יעזור לך. זה ממסד שקובע את כלליו בעצמו. והכללים שלו בד'כ מתבססים לרוב על מה שהקהל בבית היה רוצה ומצפה לראות על מסך הטלויזיה שלו בסוף של כל יום עבודה מייגע. אז נכון, שגישת המראה בהשוואה לטלויזיה לא ממש עובדת פה.. כי התקשורת מעצבת את המציאות שלנו.. והמציאות נכון לעכשיו היא ששמן זה לא יפה ורזה זה כן. מה לעשות? מאותה הסיבה לא לקחו את אסתי זקהיים להנחות את לרדת בגדול.. אלה את ציפי שביט.. שהיתה שמנה בעברה ונהיתה רזה. אני חס ושלום לא אומרת שהם צודקים. אני בעד שוויון הזדמנות ולא בעד אפליה.. אבל עם כל הרצון הטוב שלי לחולל שינוי, אני מנסה להיות אובייקטיבית עד כמה שניתן.. ואני חושבת שהחוכמה היא לצאת למלחמה כשאתה יודע שיש לך סיכויים לנצח. ולא להיות אימפולסיביים ולרוץ אל תוך האש .. כי זה לא מוביל לשום מקום חיובי..אתה סתם תישרף. תחשוב על זה. ~לין~

לא שהוא צריך אותי

אבל אני יודעת, שהוא הצליח לא להישרף מהאש, כמו שהצעת אלא טיפ טיפה לכבות אותה, את הדוגמאות עופר יספק. הוא שולט בהן היטב. מה שעשו פעולות הגרילה של הפורום הזה בארבע השנים האחרונות מעיד על היכולת של קבוצה לשנות, לא בשבוע ולא במאת האחוזים, אבל לאט ובטווח הארוך מאוד ניכר השינוי. לכן אפשר לדעת גם בקודש הקודשים, בטלויזיה, איפה שמורת רק להיות רזים. גם מנחה רוסיה לא היתה, ובסוף היתה, אחר כך יבוא אתיופי וקצת לפניו תבוא שמנה, כי בל זאת הוא כושי (זהירות ציניות לפניך). החוככמה היא להתעקש על מה שחשוב לך ועם זה לצאת למלחמה, דרך אגב. מהפכות לא קורות ממה שהגיוני, אלא מעיקשות אין-כמוה.

דריה27

New member
גימיק או לא? תלוי

אני חושבת שיהיה ניתן לקבוע האם זה גימיק או לא רק לאחר שנשמע ונראה את הבנות האלה במה שנקרא "מבחן המציאות". אם באמת הן מוכשרות אז סחתין על העניין , אני בטוח בעד לראות נשים שמנות בעולם הבידור וחושבת שהגיע זמן שזה יקרה, אבל אם יתגלה שכישרון זה לא הדבר העיקרי בכל הקטע ושלקחו אותן בעיקר בגלל המראה שלהן אז אומר שזה גימיק ותו לא. בקיצור אני בעד לבחון אנשים לפי הכישורים שלהם ולא לפי כמה הם שוקלים, וכמו שאני נגד מתן הזדמנויות למישהי רק בגלל שהיא רזה וחטובה, כך גם לגבי מישהי שמנה, אין בעיני הבדל!!!

ללילייייייי היא התקבלההה../images/Emo6.gif

גימיק בהחלט
אבל כולנו גימיק אחד גדול אז למה לא?

חחחחחח כן אני יודעת גם אני הייתי

מועמדת לקבלה רק שבקשו ממני לבוא לעוד אודישן וזה לא בדיוק הסתדר עם העבודה אז... בכל מקרה בהצלחה לבנות ולדעתי זאת הולכת ליהיות אחלה להקת מאמות גדולות יפות ומוכשרותתתתתתת ללי

למעלה