שליפה מטבלאות

Sשרון

New member
שליפה מטבלאות

שלום, יש לי בעיה עם שליפת נתונים ישנן 3 טבלאות - טבלת תקלות ראשיות, טבלת תקלות משניות וטבלת תקלות כללי טבלת תקלות ראשיות מכילה 5 אפשרויות אשר לכל אפשרות כזו, יש מספר תקלות משניות אפשריות. בטבלת תקלות - הטבלה הראשית, צריך דבר ראשון לבחור סוג תקלה ראשית, ואני מעוניינת שכאשר אני בוחרת תקלה ראשית מסויימת, יוצגו לי רק התקלות המשניות הקשורות אליה ולא כל התקלות המשניות הקיימות בטבלה זו. מהי השאילתה אשר תבצע זאת? מצורף קובץ המתאר את שדות הטבלאות והנתונים האפשריים. תודה, שרון

ronenbaruch

New member
בתור חובבן:

מה שאני עשיתי במקרה דומה, במידה ואת עובדת באקסס. יצרתי טופס מהטבלה השלישית. בשביל השדה של תקלה ראשית עשיתי תיבת קומבו. לשדה של הטבלה המשנית עשיתי קומבו שמקור הנתונים הוא שאיתלא שהוגדרה בטופס עצמו: בחירת הרשומות של שגיאה משנית כאשר שגיאה ראשית שווה למה שנבחר בשדה שגיאה ראשית שבטופס.(על ידי בונה ביטויים). על ידי קוד (יכול להיות שאפשר גם בדרך אחרת), הוספתי בתיבה הראשונה, אירוע של Current (או לאחר עדכון): cmbSecondaryError.Requry כך יוצא שאחרי שבוחרים את הראשי, הוא מתשאל מחדש את תיבת שגיאת משנה לפי הבחירה. מקווה שלא יצא בלגן

על ROWSOURCE שמעת ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

באירוע של לאחר עדכון לתקלה ראשית מזינים למשתנה סטרינג את משפט השאילתה שמהווה מקור לקומבו של התקלה המשנית בתוספת הקריטריון החותך את כל התקלות המשניות לתקלה הראשית שנבחרה. אם לצורך העניין שם המשתנה הוא sSQL אז מה שנשאר אחר כך הוא להוסיף את משפט הקוד:
Me![Combo].RowSource = sSQL​
בהצלחה

למעלה