שלילת רשיון

rotshild

New member
שלילת רשיון

קיבלתי תשובה מאת מ.ה בנוגע לשאלה ששאלתי אותו מה 23 לחודש אני שולח הודעה זו שוב כיוון שההודעות מאז אותו יום רבות ואני חוששת שהוא לא יראה את המשך השאלה לעצם העניין קודם כל תודה רבה על התגובה ועל הפסק דין הוא נתן לי תמונה פחות או יותר איפה אני עומד לגבי שאלתך אני שנתיים מתגורר בחו"ל וכנראה עוד שנה נוספת אני מגיע לארץ לתקופה של שלושה שבועות כל ארבעה חודשים. השאלה היא אם אני יכול לנהוג עם רשיוני הבינ"ל ברכב שכור? בנוסף, האם על מנת לוודא את זכויותי לאיזה שהם הקלות עליי לגשת ישירות למשרד הרישוי או דרך עו"ד? האם העובדה שהייתי בשלילה מבטלת זכות זו להקלה בהוצאת רשיון (שלילה ארוכה בשל תאונה קטלנית) תודה שוב מראש

מ.ה.

New member
לדעתי התשובה שלילית

אני אומנם לא מתמחה בתחום זה אולם מעיון בפסק הדין ששלחתי קודם ניתן ללמוד שאם אזרח מבקר בארץ בתקופה בה הוא מתגורר בחו"ל הוא חייב דריון ישראלי, אלא אם כן היה תקופה רצופה של שנתיים בחו"ל ללא ביקור בארץ. הפנה שאלתך לעו"ד שמחה ניר המומחה של הפורום לדיני תעבורה וכן עיין באתר של קימקא.

איזה שבוע קצר עבר על מ.ה. ...

מ.ה. נכבדי, אני פונה אליך, כי אני יודע שאתה מצליח להשיג תמיד כל מיני פסקי דין מעניינים. השבוע התפרסמה בעתון (אני חושב שב"ידיעות" אבל אני לא בטוח), ידיעה על פסק דין של בית הדין הרבני הארצי, שבו הוא קיבל ערעור של אשה נשואה, שלה יש מאהב ולבעלה יש מאהבת, וקבע שבחברה שלה זה לא נחשב מעשה "כיעור", ולא רק זה - אלא הוא גם ביטל את החלטת ביה"ד הרבני האזורי לכפות גט על האשה. האם הידיעה נכונה או כמעט נכונה? האם ידוע לך איך ניתן להשיג את פסק הדין? שבת שלום.

תודה, מ"ה.

התקנות קובעות כי "מי שמקום מגוריו הקבוע בחוץ לארץ ובידו אחד רשיון נהיגה בין-לאומי ברתוקף שניתן מחוץ לישראל למי שאינו תושב ישראל, רשיון נהיגה לאומי שניתן למי שאינו תושב ישראל, או רשיון נהיגה בר-תוקף שניתן מאת רשות רישוי בשטחים, פטור מחובת רשיון נהיגה לפי פקודת התעבורה (בתנאים מסויימים, ובהגבלת זמן). לענין "מי שמקום מגוריו הקבוע בחוץ לארץ" - מי שנעדר מן הארץ במשך שנה רצופה לפחות והוא נמצא בארץ באופן זמני. אם יש לך פסילה שנגזרה עליך ככאן, בישראל, והיא עוד לא רוצתה, לא הייתי מציע לך לנהוג על סמך הפטור האמור לעיל, אבל אם כבר נתפסת בנהיגה בזמן הפסילה, נראה לי שיש מה לעשות. כל האמור כאן אינו אלא פרשנות כללית לתקנה, אבל לגבי תחולתו למקרה המסויים שלך, הייתי מציע לך להתייעץ עם עו"ד.

למעלה