שלום אנשים, נשלל לי הרשיון ל 7 חודשים, ובחודש הקרוב מחזירים לי אותו, אז רציתי לשאול אם מישהו מכם יודע, האם מחזירים לי את הרשיון?(פשוטו כמשמעו) או שאצטרך לעשות טסט או תיאורייה וכל הבלגאן הזה מחדש?
משטרה שמקבלים על תאונת דרכים בה נהרג אדם - בלי שיקול דעת של הקצין. זוהי סנקציה מנהלית ללא קביעת אשמה אלא נועדה להגן על הציבור מפני נהג שעשוי להיות מסוכן. אני יודע שבשלילה מנהלתית על עבירות תנועה (בניגוד למעורבות בתאונה קטלנית) ניתן לבקש קיצור השלילה המנהלתית ולפעמים אף לסיים את התיק כולו לפני שהיא הסתיימה. לא יודע מה לגבי השלילה בתאונה קטלנית. בכל מקרה לאחר מכן מתקיים משפט בו השופט יגזור עונש (במידה והנהג הנ"ל אכן אשם בתאונה) - ובריצוי העונש כמובן יקזזו את הזמן שהנהג כבר עשה במנהלתית. (נניח יקבל 6 חודשים שלילה - יעשה רק 3 נוספים כי 3 כבר עשה)
אמורים להחזיר לך את הרשיון כרגיל כרגע, אבל תדרשי לעבור רישוי מחדש בתום השנתיים של תקופת ה"נהג חדש". אם התקופה הזו כבר עברה בתוך תקופת השלילה, כנראה לא יחזירו לך אותו לפני שתעברי תיאוריה וטסט נוספים.
בוא נגיד ככה, נשלל הרשיון בתקופה שלא הייתי נהג חדש, עברתי את הנהג חדש כבר, אז מה עושים? צריך טסט מחדש? לפי מה שהבנתי ממך רק אם אני נהג חדש אז עושה מחדש לא? אשמח אם תפרט יותר אחי! (אני לא בעל החשבון הזה, אני רואה שבעלת החשבון ספאמרית חח)