שליטה? קהילה?

אני חושבת שאלון פתר לי את הקושיה

כל עוד הקשר הרעיוני הוא יחסית רופף בין הפרטים בקבוצה משוערת ההתנתקות , ההתחברות והאסור והמותר הרבה יותר גמישים ואפילו יכולת קיום הנכון או לא נכון הההתנהגותי מאפשר זאת.

כשקשר רעיוני יותר רופף יש מקום למגוון גדול יותר של דעות וכוח ההענשה של יחיד שסוטה מההתנהגות הלא נורמטיביות (כי גם בלא נורמטיבי יש נורמטיבי) פוחתת כמו גם היכולת שלו להתנתק מ"האסור" "המותר" שבה וכן מפרטיה.

אני חושבת שהבנתי.
בסדר , אם אתם רוצים להקרא קהילה - זה מצוין מבחינתי.
לא אזרוק עליכם מילון כבד של אבן שושן +תנועת אצבע מגונה.

כמו שאמרו בעבר בגשש-
כל מילה אבן, כל אבן שושן

A לוןA

New member
אם בציטוטים מהגשש עסקינן

הרי שנו גששינו-
הוא יחיד, אני יחיד- ביחד אנחנו יחידה
&nbsp
(בפראפרזה לקהילה, כמובן)

A לוןA

New member
יש הרבה סוגים של קהילות

לפסול את הרעיון של קהילה באופן כללי כי ישנן קהילות "רעות" הוא כמו לפסול את הרעיון של אוכל כי יש אוכל המזיק לבריאות.
אין שום קשר בין ה"קהילה" של גואל רצון, בה היתה שליטה אבסולטיית של אדם אחד, כפיה רעיונית, חוקים נוקשים והתנהלות של כת סגורה לקהילת הבדסמ- שהיא קהילה שהקשרים בין חבריה רופפים בהרבה, מבוססים על תחומי עניין משותפים ומושתתת על ערכים אחרים - בינהם של קבלת האחר והבנת השונה. מה הקשר בין זו לבין זו (למעט המינוח הלשוני "קהילה" שאת כה מתחלחלת ממנו)- נשגב ממני.

אני יכול להבין את הרתיעה שלך מהעניין בפן האישי, אבל זה לחלוטין לא משנה דבר בעולם האמיתי. האנשים העוסקים ומתעניינים בבדסמ רואים עצמם כקהילה, יש להם את כל המאפיינים של קהילה (בעידן המודרני) והם לא פחות קהילה מהקהילת הלהט"בים נניח- ולכן הם קהילה. על הטוב (שקיים) ולפעמים הרע (שהוא הרבה פחות גרוע מכפי שאת מציגה אותו)

אני יכול לספר לך, אגב, שעשיתי בדסמ לפני שנחשפתי לקהילה, ויש עוד הרבה אחרים שלא נחשפים. לא לכולם יש את הצורך בפן החברתי הזה או בהיחשפות/בשיתוף הזה- וגם זה בסדר גמור בניגוד לכת של רצון- אנחנו מאפשרים לאנשים ללכת ולבוא כרצונם, להשתתף ולשתף בחייהם בדיוק במידה הרצויה להם.

BezBog

New member
קהילות

תראה יש פה דוגמא מעניינת.
אשמח לשמוע את דעתך והאם האין קבוצות קטנות בתוך הקהילה שדברים דומים מתקיימים בהן.
וזה בדיוק הרתיעה שלי מ "קהילה" כי קהילה הרבה פעמים משכנעת אותך שאתה או את נהנים ושמחים בחלקכם וטוב לך ככה.
עד שיום אחד...
https://thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?p=305031

Dan_Kap_

Active member
ואם תשים לב להיסטוריה שאתה מביא. די מההתחלה נשמעו אזהרות כת

חיפוש קל באותו שרשור וגם כאן בפורום יראה לך שמהשלב שבו הוא העניק קולר לבת 16 תוך שקרים על גילה למארחים שלו כבר היו אזהרות לגבי גיל אריאלי.
&nbsp
תוכל אפילו למצוא כאן לא רק את ההרשעה שלו בפלילים אלא גם הודאה שלו, בימים שבהם עוד הורשה לו לכתוב בפורום, שהאיש המנוסה נפל פעמיים בפח עם כאלו שהיו מתחת לגיל 18.
&nbsp
אפשר גם למצוא את הכתבה ב"ידיעות אחרונות" שבה מתוארים המעשים שלו דרך העיניים של מי שהיו בקשר איתו.
&nbsp
וכן, הוא הורשע על פי הודאתו בקיום מערכת יחסים עם מישהי מאז שהיתה בת 12.
&nbsp
העובדה שהיו מספיק אזהרות לגביו בקהילה לדעתי הקטינה את הכמות של הקרבנות הפוטנציאליים.
&nbsp
אם לא היה בעל חנות מין שבחר לתת לו לנהל פורום באתר שלו,לדעתי אחרי שהורחק מכל האתרים בתחום בארץ היה לו קשה להמשיך לצוד עוד.
&nbsp
בעיני זו דוגמה שבה הקהילה זיהתה מנצל סדרתי ופעלה ככל יכולתה להרחיק אותו ולספק מידע לכל מי שרצה להקשיב על ההבדל בין בדסמ לכת.
&nbsp
וכן, כבר אז קראו למה שהתרחש אצלו כת...
&nbsp
אם תציצו במידע שיש בהודעות הנבחרות של הפורום ובמילון, תוכלו למצוא לא מעט כלים להבחין בין בדסמ לניצול ובין כת לקהילה.
&nbsp

BezBog

New member
דוגמא ממקום אחר

האם היית מסכים לתת את הילדים שלך לקהילה ?
לראות אותם שעה ביום ובסופי שבוע ?
מתוך ההבנה שכך הכי טוב לך ולהם ?
זה קרה הרי "הלינה המשפחתית" אני לא אכנס פה לעניין טוב או רע כי יש דעות לכאן או לכאן.
אגיד רק כך, יש ילדים שהטוב הזה עשה להם רע מאוד ורק שנים לאחר מכן זה התגלה.
ויש הורים שהטוב הזה פער בהם פצעים מדממים.
אבל במשך שנים רבות זה התרחש בקהילה. שוב אין זה דבר קיצוני לכשלעצמו אבל זה דבר שהשכנוע הקהילתי בטוב יצר הרבה רע לאנשים מסויימים.
ואין פה טענה כנגד הלינה המשפחתית, אלא כנגד השכנוע הקהילתי למה טוב לך.

ההגדרה של אנשים כאן

לא מאפשרת להם לגדל ילדים לתוך קהילה.
וכידוע בדרך כלל אלא חוץ מקהילות דתיות כשאין משמעות רלגיוזית - רעיונית פועמת
הדור השני והשלישי שובר את הקהילה.

אבל כן, לא בטוח כמה ברור לאנשים כאן שההגדרה שהם מצפים שתפתח עבורם עולם ומלואו של חדווה וחופש- היא היא שבונה את "הלא נכון" של קהילה ואת המקרים הקיצוניים.

בכל מקרה, כל אדם חופשי להגדרותיו ותלאותיו שלו .

כל מילה אבן וכל אבן שושן.

ועוד משהו בזבוג

הבעיה הכי מרכזית של קהילתיות היא הדיבור באנחנו,
ואז אובדן יכולת השיפוט של היחיד.

בדיוק מה שאיתרתי על עצמי ברגעים אלה ולכן אשמח לראות את הדיון אבל אסכור את פי.
ויש לי הרבה מה לומר על זה בנפרד.

A לוןA

New member
אתה שואל שאלה

שאין לי עליה תשובה חד משמעית.
אישית, אני לא מכיר עוד "כתות" כאלו בקהילה.
זה אומר שאין? לא, אולי הן פשוט מוחבאות טוב יותר.
זה גם לא אומר שיש, מצד שני. זה פשוט אומר שאני לא יודע ושאם יש- כנראה שמספרן מועט, אם בכלל.
מצד שני, שים לב לעניין שהעלה דאן קאפ. אריאלי הקים כת (נניח, נקרא לה קהילה) אבל היה גם חלק מקהילה גדולה יותר שהוקיעה את מעשיו.
בהקבלה, נניח שהקהילה הבדסמית היא סוג של משפחה מורחבת מאוד, ואריאלי הקים משפחה גרעינית בתוכה.
האם העובדה שיש משפחות שיש בהן אלימות, סמים, הזנחה וכו' פוסל את רעיון המשפחה כולו?
במשפחות החולות צריך לטפל, וגם המשפחה המורחבת צריכה לתרום את חלקה ככל יכולתה, בשיתוף עם רשויות החוק והרווחה, נניח.
אתה נותן שוב ושוב דוגמאות מקהילות שבנויות אחרת מהקהילה הבדסמית (נקרא להן קהילות מסורתיות) ומנסה להשליך מכאן לשם.
הטיבה חרסינה לתאר- הקשר הוא רופף יותר , לכן מגוון הדיעות גדול יותר, ה"הולכה" ממנה אתה חושש פחותה כוחה של הקהילה על היחיד יורד וכו' וכו'.

BezBog

New member
שאלה בסיסית

אני שוב חוזר לשאלה הבסיסית שמציקה לי.
כן מבחינה סוציולוגית טהורה יש הגדרה מאוד נזילה למונח קהילה וחוקרים מסויימים מנסים אף להגדיר רמת קהילתיות.
כאשר קבוצה מנסה למתג את עצמה כקהילה ישנם אילו הנחות בסיס המקושרות להגדרה עצמית זו , רצונות ושאיפות.
מה שמעניין אותי לדעת הוא מדוע אתה בוחר להגדיר את הקבוצה כקהילה ומה המשתמע מכך.

A לוןA

New member
זה לא מגיע מתוך איזושהי אג'נדה נסתרת

זו פשוט המילה העברית שמתחברת לי הכי טוב עם מה שאני חווה ומרגיש.
מבחינתי- אם יש קבוצה של אנשים שחולקים עניין משותף, קודי התנהגות מסויימים משותפים, יש להם מונחי שפה ייחודיים להם, הומור פנימי שלהם, הם נפגשים באותם מקומות וחולקים את הנושאים שמעסיקים אותם באותו עניין- הם קהילה.
&nbsp
זה יכול להיות קהילה של גיקים, קומיקס, להטבים או בדסמ- וגם דת ואפילו פירושים ייחודיים לדת שמתאימים להם, ולא לאחרים.
&nbsp

אני חושבת ותקן אותי לא נכון

אם זה לא ככה בזבוג
שהוא מתכוון שהתשובה "
זו פשוט המילה העברית שמתחברת לי הכי טוב עם מה שאני חווה ומרגיש.
"

שהטוב והסיבה שזה מתחבר לך הכי נכון היא דרישה של כל הטוב במושג המקורי ולא יכולה לנבוע מהמושג שאתה מגדיר שמקיים קשרים רופפים. במקרה כזה אם אתה מחפש ומשלח לאוויר מחשבות של הטוב הגנוז במושג אתה גם כבר יוצר את הלא כתוב לרע.

אבל ת'כלס בזבוג כן יודע להשתמש במילים מדויקות ממני.
אז הוא יכול להסביר לך את זה.

בעיקרון - זה גם להתקע ולהשמע קנטרני.
אז אני רק מוסיפה את מה שאני חושבת שהבנתי ממנו.

לא בטוח כמה זו דוגמא יוצאת דופן

ואני לא מדברת על אינוס צעירות.
אחד הדברים ששמתי לב לשם בריפרוף למשל זה למשל נטייה לקחת ציטוט או משפט מפי האחד ולהשתמש בו לחיזוק אשמתו (דווקא נדמה לי דאן קאפ עשה את זה)
ובאופן כללי להצדיק דין (שבמקרה הזה הוא נכון לדעתי, אבל בוא נניח לזה ונתמקד רק בדוגמא).

למשל לקחת ציטוט מאחד כזה ולטעון שרשם ש"שליטה" לא תקפה רק לבוגרים אלא גם לגיל הרך בלי הקשר מיני זה מאוד מפתה לפרש את זה לפי שרירות ליבנו- למשל במקרה הזה, זה שקר מוחלט.

ולזה התכוונתי שכשמדברים בקבוצתיות זה מונע הרבה ולרוב העמקה במשהו והבנה מלאה של דברים , זה יכול להיות גם בהצמדות לתקנון או בהליכה עיוורת אחרי עדר.

דברים כאלה יכולים להיות נשק רב עוצמה בהתחייבות למושג קהילה, בלי מודעות אפילו.

למשל כשהקשרים רופפים מספיק יכולת הענשה או ביטול אחר שפוגע בהתנהגות המקובלת ומתוך כך חי את "הסתר" הלא מקובל חלש בהרבה.

אולי אתה בעצם יותר קרוב להגדרה הראשונית של קהילה ממה שחשבת ,
אני בתקווה שלא- והקהילה שלך אכן מקיימת קשרים רופפים יותר וחופש רב יותר כתוצאה מזה.

למעלה