שליטה? קהילה?

שליטה? קהילה?

http://www.nrg.co.il/online/55/ART1/857/349.html

אולי זכור לכם פעם שאני ועוד אדם אמרנו כאן שמשמעה של קהילה הוא הרבה יותר מאשר חבורת אנשים שנפגשים סביב רעיון ונושא בתוכו (גם בהדרשות לקהילה אחרת שבנויה אחרת) בעיקר ובעיקר במימד של שליטה משמעויות אחרות.

אין צורך להעלב, אינני רומזת או משליכה על אף אחד כאן.
אחד הדברים שכן ידועים הוא מקרי קיצון כאלה, שנתקלים בהם של ביטול "האני" לצורך האחר, הבלעות באחר , שליטה של 24/7 וכן הלאה.

חשבתי אולי שבתור בן אדם שגדל תחת ההגדרה המלאה של קהילה (שהשימוש בה גם היום גורם לי חלחלה) והעובדה שבדיון אדם שבדומה לי גדל תחת המושג הזה - יכול להסביר לכם למה אנחנו מתחלחלים ומבינים יותר לעומק מה הכוונה בשימוש הזה, מה השימוש בהגדרה הזו גוזר, ומה ההשלכות של כך.

זכרו שאם שאלתן את הנשים שלו הן היו אומרות לכם- מרצוני החופשי. הן גם הכירו עולם אחר.

הבעיה במושג קהילה שכשאתה מתחקה אחרי השימוש והבחירה במילה הזו- אתה מבין שחלק מהבחירה בו היא כי היא מזכירה הדדיות בין פרטים , עזרה הדדית, ביטחון מסוים כנגד הארעי בחיינו- ובדיוק כל אלה יוצרים את ההשלכה לדברים הנוראים שיכולים להיוולד ממנה.

בחירה במושג הזה כיום , גם אם לדעתכם ההגדרה הבסיסית שונה היא לא מקרית.

שוב אינני משליכה על איש במחשבה שאתם כך או אחרת!
אבל חשבתי שדווקא האופי המיוחד של אותה קהילה שהייתה איומה בסופו של היום של גואל רצון כן מסבירה באופן יותר מלא כמה מהדברים שדנתי בהם ולמה בזבוג או אני התכוונו כשאמרנו שקהילה זה דבר שאתם לא רוצים להיות מוגדרים דרכה.

אני חוזרת שוב- ההדרשות למשהו יותר גדול ממך, לקרבה רעיונית , לקהילה של פרטים שמקיימים קשר הדדי של שיתוף ועזרה הוא אף פעם לא ריק.
די אם נשאלת השאלה- למה בעצם אנחנו מתנגדים לזה שתאמרו שאנחנו לא קהילה, מועדון? יש לבחירה הזו בביטוי השלכות והטבות שגוזרים ממנו
ולכן בעצם ההתנגדות לשימוש בו.

ולכן גם מטריד אותי שאתם אומרים שזה משהו יותר מהותי שמקושר לחייכם ומחברים את עצמכם למשהו גדול.

מקווה שדווקא מתוך הקיצון "בקהילה" שלכם אתם יכולים להבין את כוונתי ולא לקחת את זה כמשהו אישי נגדכם :)

וכן , אם זה לא מתאים אתם מוזמנים למחוק.
חשבתי שיהיה מעניין לשמוע דעות שונות.

UltraL

New member
את מקשרת שליטה בזוגיות לקהילה? מה הקשר?

אין כל קשר.
אנשים יכולים להיות בזוגיות בדסמית ולא להיות חלק מקהל בדסמי.
אף אחד לא חייב להכיר אותם ולהיפך.

ואנשים יכולים להתעניין בבדסמ וללמוד מהקהילה (קבוצת אנשים) על מה התנהגויות נכונות,על פרקטיקות מענינות, על איך להתחיל קשרים בדסמים, איך לנסות לזהות טיפוסים מסוכנים.

אין כאן דמי חבר, כללים כתובים וכו'

BezBog

New member
כאן בדיוק הסכנה

ואנשים יכולים להתעניין בבדסמ וללמוד מהקהילה (קבוצת אנשים) על מה התנהגויות נכונות...
התנהגויות נכונות ??
זו בדיוק הסכנה. שמלמדים אותך איך להתנהג.
אוסיף גם שלקבוצות של בני אדם יכולת של מכפלת רוע ומעשים מרושעים שאין לאדם יחיד.

UltraL

New member
כן. נכונות. ככה בני זה אצל בני אדם

בני אדם קובעים לעצמם כללים של התנהגות מקובלת ונכונה. גם בלי חוקים.

או שאתה מעדיף לקבוע כללים משלך המנוגדים למה שרובם חושבים.

למשל, אולי אתה חושב שגבולות זה מיותר ו SSC לא מקובל עליך ואתה יכול לתת מכות בכליות או להשתמש במכשיר חשמל על צד שמאל של החזה או לקשור משהי ולעזוב אותה תלויה וללכת ואף פעם לא לעשות אפטרקר.
ועדיין אתה יכול להגיד שזה בדסמ ואתה שולט על ולחשוב שאתה סביר ובטוח

ובכל זאת, המיינטרים בבדסמ בכל העולם נמצא במקום אחר.

לגבי השורה האחרונה של בזבוג אני מסכימה

אין לי סבלנות כרגע להשקיע בתגובה, אבל בעיקרון בכל מה שקשור ל-SSC
אני חושבת שזה לא יותר מקוד מטופש בעיני שצריך להתקיים תמיד, אולי בין זרים יש לו משנה תוקף אבל בקשר אינטימי הוא צריך להיות ממילא הבסיס של כל תקשורת (לא שזה הולך לי - אבל שואפת לשם).

ברור שלא צריך לחשמל אדם בלב , וכדאי ללמוד כמה כללי זהירות אבל זה סופר לא קשור לגישה שלך לאדם תמיד-
ואגב מתי בפעם האחרונה ראית מישהו שקשר מישהי ופשוט הלך (מה הוא סתום?) .

בשביל קומן סנס לא צריך קהילה, ובשביל לעשות משהו אלים צריך רק מינימום שכל להבין שכדאי לבדוק מה הסכנות ובטח ובטח שאינטילגנציה רגשית לא לומדים בבית ספר (כמו שחוסר הטקט שלי לא הצליח לעבור שום מסך עד היום).

מה זה בדיוק מיינסטרים בבדס"מ?
אז אתה מודה שיש פופליזציה של המושג וכבר אף אחד לא רודף אחרינו (בשם הקבוצתיות "אחרינו")?

UltraL

New member
common sense is the least common of the senses

להבדיל ממך )שאת חושבת שאין צורך ללמוד כלום) לא נולדתי שולט ולא ידעתי כלום על בדסמ על לפני כמה שנים
ו common sense לא היה נותן שום הסבר על התופעה הכימית בגוף כאשר בחורה נכנסת ל subspace ובעולם הונילי שנולדתי בו המושגים subdrop & aftercare אין להם מקבילה כבובה ומפורשת והאינטימיות הונילית לא למדה אותי כלום על מה קורה בסשן בדסמי.

וכו' וכו' , אני לא שולל עשרות שנים של נסיון של אלפים על גבי מאות אלים של אנשים בכל העולם.

על איזה עשרות שנים אתה מדבר וניסיון של איזה אלפים?

ולמה לכל הרוחות אתה מניח שאני שוללת למידה מאחר?

אני שמחה בשבילך שאתה לומד, אבל למה אתה מתמקד באדם ולא במסר.
אני הכי בעד למידה. אני הכי בעד כל מושג שמכניס לך פרופורציה לחיים גם אם אני פחות נוטה להשתמש בו (כמו למשל שאני לא אומר שאני נשלטת, אבל זה כבר דיון פילוסופי).

וכן הלאה.

BezBog

New member
יש הבדל

בין התנהגות מקובלת להתנהגות נכונה.
ואומר לך אף יותר מזה ישנן התנהגויות מקובלות שאינן מקובלות עלי.
לגבי SSC אני לא צריך קהילה שתגיד לי את זה.
למען הסדר הטוב כל מערכת יחסים צריכה SSC ללא קשר לבדס"מ.
ישנן חוקי זהירות וזה טוב ויפה ואף חשוב ללמוד אותם, נחש מה הם קיימים בכל חור באינטרנט, אני לא צריך קהילה בשביל זה.
שוב אגיד התנהגות "מקובלת" זה הצליל שצורם לי.
&nbsp

UltraL

New member
הכל צורם לך והכל אתה שולל. ?

גם התנהגות מקובלת , גם נכונה, גם קהילה. הכל לא חשוב.

ואין צורך בשום קהילה כי הכל אפשר ללמוד באינטרנט?
אולי גם תומר שנולדת עם כל הידע שאתה צריך?

כל הזמן אנחנו נתקלים באנשים ששוללים SSC או מעולם לא שמעו את המושג.
והדרך היחידה של נשלטות ללמוד איך להגוננן היא ללמוד מאנשים אחרים.

זה עמם קיומו של פורום כמו תפוז, לדון על בדסמ , לשתף, להסביר, להבין.

אתה באמת חושב שהפורם הזה הוא בעצם חור באינטרנט?

הוא לא שלל פורום

וגם אני נחשפתי לביטויים חשובים , ורעיונות חשובים דרך שיתוף פורום , אנשים וכן הלאה. כל הרעיון הוא שחיפשתי ולפעמים זה נכון אדם לא יודע לחפש.

אני חושבת שכוונתו שמתוך קביעת "מה נכון" נוצר הלא נכון החמקני והמחייב לא פחות שכובל אדם. רוב האנשים לא שוקלים לחשוב מה הלא נכון מכיל בתוכו.

להפך- לדעתי הגישה שלו הכי מאפשרת במקום הזה.

סתם דוגמא מניחוח וטעם אחר- היום נכון לדבר פוליטקלי קורקט וכשאנשים מרגישים שהם רוצים לבטא דעה לא מקובלת חשים שהם עומדים על שרפרף האשמות הדיבור נהיה סרוח ודוחה מאוד בעיני.

אתה לא צריך להתבייש בלא נכון שלך, אתה יכול להעלות אותו לדיון ואפשר לכבד אותו .

זה מזכיר לי את הדיון שאלון העלה בנוגע נדמה לי לכל הטפסים המטופשים האלה שמקדמים קשר בין שולט לנשלטת. מתוך הנכון נוצר הלא נכון ומתוך הלא נכון נוצר המון זבל.

זה בערך מה שהוא אומר ואם לוקחים תפנית חדה- זה גם מה שמהווה בשבילי בעיה במושג קהילה ובכל ההדרשות לו- אנשים לוקחים כמובן מאליו מושג, רעיון או ביטוי שהם בוחרים וכובלים את ידיהם מחופש מחשבתי אמיתי ובבחירת התנהגות נאותה ודחיית "הלא נאות" בה. כשהכל נאות למעט מקרים בודדים (למשל חשמל בלב או זריקת אדם כפות במקום מרוחק).

והמקום הזה הוא אכן חור באינטרנט , כמו כל חור אחר. מה הבעיה בזה בעצם? :) .

אני מקווה שאנשים פשוט יחפשו משכל נכון וישתפו ויהיו הכי שם אחד לשני כשהם רוצים אבל גם ידעו לשאול את השאלות מעצמם ולא להכנע לתכתיבים.

המשטור גם הוא מאוד דבר שחי ונושם...
וגם על זה לא חושבים תמיד.

זה לפוסט אחר ושיחה אחרת.

BezBog

New member
דווקא לא שולל

אם תקרא את מה שאני אומר תראה אני תומך נלהב של SSC
פשוט לא חושב שהוא מוגבל לבדס"מ
אני גם לא אומר שאין צורך בקהילה. אני טוען שבקהילה יש יותר.
כל אדם יבחר לעצמו את המקום והאנשים איתם ירצה לחיות ולחלוק , כוסות התה שלנו שונות (אני דרך אגב לא שותה תה ).
וכשאתה אומר אנחנו , מה זה האנחנו הזה ?
אינני שולל את הלמידה מהאחר, היא דווקא מבורכת ואני בטוח שתוכל ללמד אותי דברים רבים שאיני יודע.
והנה שוב חור באינטרנט שנקרא תפוז, כפי שאמרת בעצמך ניתן ללמוד דרכו ובעזרתו ובעזרת האנשים שבו, אך הוא אינו קהילה.
וכן הפורום הזה כמו דברים רבים ואחרים הוא חור באינטנרט.
&nbsp

A לוןA

New member
כן ולא

ראשית, ה-SSC בוודאי שאינו מוגבל רק לבדסמ, ראוי שהוא יהיה קו מנחה בכלל
אבל העובדה האי שביחסים וניליים לא קם מישהו והגדיר את ה-SSC כפי שהוא.
הוגדרו חלקים ממנו (נניח, נושא ההסכמה) אבל לא ממש SSC כפי שהוא.
למה?
ראשית, כי כשהוגדר ה-SSC (באמצע המאה הקודמת אם איני טועה) גם נושא ההסכמה לא היה ברור כפי שהוא היום, ובוודאי לא מחודד כפי שהוא בבדסמ
ושנית- כי פרקטיקות מיניות רבות לא דורשות את רכיב הבטוח (או לפחות - לא כמו פרקטיקות בדסמיות) מכיוון שהן בטוחות מטיבען.
כשאנשים החלו לחקור את הנושא ולהגיע למקומות אקסטרימיים יותר ויותר נוצר הקוד הזה דווקא לבדסמ- מכיוון שהיה בו צורך מחד, ומכיוון שהוא היה (ועדיין) נתון לדיון, פרשנות ופיתוח- והרבה יותר קל להתדיין כשהדבר מוגדר בצורה ברורה (אגב, דיון שכזה יכול להתקיים רק בתוך קהילה שכזו, שאתה מבטל את קיומה)
&nbsp
והחור הזה באינטרנט שנקרא פורום בדסמ בתפוז, תרצה או לא, גם הוא סוג של קהילה קטנה, ששייכת בעצמה לקהילה גדולה ממנה (קצת כמו משפחה בתוך שכונה שבתוך עיר שבתוך מדינה)
&nbsp
ההתנגדות שלך למושג קהילה נובעת (להבנתי) מההגדרה שלך ל"קהילה"- שהיא הגדרה מאוד נוקשה וחד מימדית, ולא לוקחת בחשבון קיומן של קהילות של העידן החדש- שיכולות להיות כל דבר- החל מההגדרה הנוקשה ומקיפת כל תחומי החיים שלך- ועד לקהילות וירטואליות- כולל כל הגוונים שבאמצע

תשובה מצוינת אלון

לפחות לטעמי, אישית לי היא עונה על כמה שאלות.

המושג קהילה יתכן והוא "נוקשה וחד ממדי" ואפשרי שלהפך , כי בהדרש בו גם על הרע שבו - הוא יותר מורכב לפחות מחשבתית רק מלהכיר בטוב שבו.

מעבר לזה אם אתה רוצה "התחכמות" קהילה כזו יכולה לאפשר למשל קהילה מוסלמית ענפה שיכלה לגרום ליחיד שלא חי בה ממש פיזית לקום ולשרת את הרעיון הפועם מאחוריה אם זה במתן עזרה לאחר אם זה בלפוצץ בניינים .

בכל מקרה נתת לי חומר למחשבה- תודה!

איזה מזל שאתה פה

&nbsp
&nbsp
#אחתמהקהילה

BezBog

New member
קהילה וקהילתיות

נושא הקהילה הינו נושא שמעסיק אותי בדרישה המודעת אליו שנים רבות.
הגדרת קבוצה כקהילה היא דבר מורכב ודורש את השאלה מהן אבני הבניין של קהילה. להגדרתי לפחות בקהילה חייבת להתקיים שותפות גורל, גם אם אנו מדברים על המונח הישן של קהילות ישראל, שותפות הגורל הייתה אבן יסוד משמעותית בהן.
אני מסכים ולא מסכים עם החרסינה לגבי ביטול האני בקהילה, כי בסופו של דבר אם מחברים את זה לשותפות הגורל ישנם פשרות של ביטול עצמי לצורך קידום הקהילה ובהכרח ההשרדות של עצמך ובכך שמירה על העצמי.
מעבר לכך כבר אמרתי בעבר, קהילה צריכה לב רעיוני פועם וכאן אני שואל מה הלב הרעיוני של "קהילת" הבדס"מ לצורך העניין או "קהילת" חובבי הקומיקס ולצורך העניין גם הקהילה הלהט"בית (דווקא היא יותר מתקרבת בחלקים מסויימים לשותפות גורל אבל זה אך ורק מפאת ההדרה שלה ולכן יצירה שמלאכותית של קבוצה כזו).
המילה קהילה טומנת בחובה דברים רבים את חלקם אמרה חרסינה והשאלה הנשאלת מה הוא הבונוס בלהיקרא קהילה, מה עומד מאחורי הצורך להיקרא קהילה.
באופן אישי אני חושב שזה המקום הבטוח להגיד לעצמך שיש לך זכות קיום ייחודית בבחירות שלך ואתה לא לבד בזה ויש מאחורייך קהל שמגבה אותך.
קהילה היא כוח מחוייב בהרבה יותר מאשר קבוצה. מה שגורם לי לחשוב על הקהילה החרדית על היכולת שלה להניע אנשים לפעולה אמיתית מתוך מקום של מחוייבות לרעיון ולקהילה. זו אינה קהילה שאני רוצה להיות בה חלק , אבל היא דוגמא טובה לקהילה לדעתי והכוח שלה נובע בדיוק מהשותפות מהמחוייבות ומהלב הרעיוני המשותף.
קהילה כקהילה אינה טובה או רעה, אך באופן האישי שלי אני מתקשה עם חלקים מסויימים בקהילתיות. לכל קהילה יש שומרי סף ושיטור פנימי שדואג להליכה בתלם. במקרה של גואל רצון למשל הרעיה הראשית וחברותיה דאגו לשמור את חברי הקהילה האחרים בתלם באמצעים רבים שונים, שכנוע, תחנונים, הלשנה, ענישה , הטבות וכו'.
אני בוחן טוב טוב ובוחר בקפידה את הקבוצות אליהן אני משתייך ונזהר מאוד מקבוצות המגדירות את עצמן כקהילה, כי מנסיוני הדל הרצון להגדיר קבוצה כקהילה משול לריסוס בושם על צחנת רקבון.

Dan_Kap_

Active member
קהילה או כת

נשמע מהמאפיינים שאת מדברת עליהם תחת "קהילה" שאת מתכוונת למונח "כת".
&nbsp
ו"כת" בהחלט מתאפיינת במה שתיארת כאן ושכל כך מפחיד אותך.
&nbsp
לי קשה לראות את ההקבלה בין נטיה מינית לבין כת, כך שאשמח אם תנסי קצת לפרק את המונח שקשה לך איתו לפעולות, לדפוסי התנהגות ואז אולי יהיה לי יותר קל להבין את השאלה שלך.
&nbsp

זאת הבחנה יפה

כת נושאת אופי רלגיוזי , קהילה היא זעיר אנפין של רלגיוזי- לב רעיוני פועם.
מה שמפחיד אותי הוא מה אמור להיות והנוקשות הרעיונית והדרישה להתבטלות האחר שמובילה לניוון מחשבתי, כפיה מחשבתית , משטור פנימי , הפטרות מהאחר - וכן בשם רעיון חוסר תשומת ללב ללא מוסרי (שזו הסיבה שרבים וטובים דנים בשאלה ממה ואיך על אישה להזהר כאן, נשלטת על פי רוב מכיוון שאנחנו מדברים על בגידות , שקרים , שבירת נפש ועוד...)
וכן הלאה.

אנסה לחשוב על השאלה שלך ולענות תשובה יותר מלאה מחר.

אני אוהבת את ההקבלה שעשית מאוד מאוד.
(כת ולא קהילה)

בנוסף כמו שהסברתי גדלתי בקהילה ולא בכת ולכן הרעיון מפחיד אותי מאוד כמו גם המושג- מכירה את הרע שבו.

אם תרצה אשמח אם תגיב לתגובה ותכוון לשאלות או תשובות משלך ואתייחס.

A לוןA

New member
הפןך גוטה, הפוך

בכתות או בקהילות כפי שאת מדברת עליהן יש את הדרישה להתבטלות
הסיבה שדנים פה ממה ואיך על נשלטים (ולא נשים בלבד) להיזהר פה היא אחרת- עצם היחסים של השליטה עלולים, נניח, להוביל נשלט (בעיקר בתחילת דרכו) למגע עם שולטים שינסו לבטל אותו. דווקא המפגש עם הקהילה, ההיחשפות לדעות השונות שיש בה והידיעה שיש הרבה דרכים לשליטה ולא , נניח, רק הדרך המבטלת בה נהגו בו- היא החוזקה של הקהילה והכוח והתמיכה שהיא יכולה לתת לחברים בה.

למעלה