שליטה על סוגרים

enbalush

New member
שליטה על סוגרים

פיטר בן 14 וחצי החורף היה חסום מאבנים בשתן והתגלתה פריצת דיסק שהשפיעה על רגליו האחרויות. עם הזמן מצבו מעט השתפר, אך עכשיו חודשיים מאז הוא לא שולט על השתן, הוא מסתובב ומטפטף בכל הבית, המצב בלתי נסבל. מה אפשר לעשות? תודה מראש.

ella100

New member
היי enbalush

כתבת שפיטר היה חסום מאבנים בשתן. אז,השאלה: מה נעשה?איך מצבו השתפר? הקביעה של אי שליטה על סוגרים אינה מדוייקת ולא הייתי ממהרת להנעל על זה, כי כלב עם דלקת לא מטופלת בדרכי השתן -מטפטף. בנוסף נוצרים קריסטלים המתגבשים לאבנים. האם נעשה ברור (בדיקת שתן?)לשלול דלקת? וכמובן נמתין לתשובות הוטים.

אכן בעיה

ראשית, כמו שאלה כתבה - יתכן שהבעיה היא דלקת או רפיון של שריר השלפוחית עקב החסימה - שתי בעיות שעלולות לגרום לטפטוף שתן מתמיד. פריצת הדיסק יכולה להעיד על חוסר יכולת שליטה על רקע עצבי, ביחד עם שרירים חלשים האופייניים לכלבים קשישים. לאחר שלילה של דלקת בשלפוחית, ושל חוסר יכולת של שריר השלפוחית להתכווץ, אפשר לחשוב על טיפול תרופתי שמחזר את השרירים של צינורי השתן. הכדור המקובל במצבים אלו נקרא בקיצור PPA, ויש מקום לחשוב על שימוש בו.

ella100

New member
ד"ר אסף-שאלה בהמשך לתשובתך

enbalush לא כתבה כיצד טיפלו באבנים ובכלל לכן האם אין סכנה שבמצב הלא מטופל,אולי מסתובבים שם קריסטלים חפשיים ואם יוחלט על הטיפול התרופתי-האם זה לא יכול לגרום נזק אם חלילה קריסטל נתקע בדיוק במעבר ויפצע או בשל השפעת התרופה על הסוגרים האם זה לא יחיש חסימה? הכל כפוף למידע מה נעשה או לא נעשה עם האבנים. מה דעתך? אין מה לדאוג?

צודקת

ולכן כתבתי שאפשר לתת טיפול תרופתי כזה לאחר שלילת הדלקת וחולשה של שריר השלפוחית. שוב אני חוזר לתפקיד הפורום להבנתי. מתן מידע כללי, ולא מרשם לתרופות. טוב שענבלוש תדע על האפשרות, אבל הרופא שלה יקבע האם היא מתאימה כאן או לא.

ella100

New member
ד"ר אסף-זה יותר מבסדר ואפילו חשוב

זה יותר מבסדר ואפילו חשוב להזכיר את הכדור. באמת חשוב ליידע . כי הטיפטוף הזה,ואני רק מנחשת- בטח עלה בחיי הרבה כלבים שבעליהם לא יכלו לסבול כלב,כלבה,מטפטפים בכל הבית. וזו באמת בעיה.אמיתית מאד. הענין הוא בגישה של וטרינרים,בה נתקלתי באופן אישי וראיתי דיווחים של גולשים. חשוב להדגיש שהכדור הנו האופציה הסופית. אולי יש גם אופציה ניתוחית עליה איני יודעת. לי באופן אישי קרה הדבר המוזר הבא: כלבי,כלב גדול,התחיל לטפטף. הרמתי טל' לוט' שלי (המון נסיון,וותק) באותה תקופה הסברתי מה קורה ושאלתי האם להביא שתן לבדיקה-לפני שמגיעים. נעניתי שצריך לראות את הכלב. הגענו,נבדקה הפרוסטטה,שנמצאה תקינה (הכלב מסורס אז למה שתהיה בעיה?) הושטה יד לעבר קופסת כדורים,נספרו 20 ונאמר לי לתת לו כל יום אחד.לדווח אחרי שבוע. זה עבד.אז בשביל מה להודיע שזה עובד ממילא יגידו לי להמשיך.המשכתי. בסה"כ זה נמשך 3 חדשים. לא הייתי רגועה,משהו נראה לי חסר.ובנוסף,נודע לי שיש סירופ (התחלתי להתענין) ובמרפאה דרשו שאקנה אריזה שלמה(100 כדורים). שאלתי באחד הפורומים. הרמתי טלפון ו "ראיינתי" שני וטים.היה ברור שאני מחליפה וט'. נשאלתי חזור ושאול האם אני בטוחה שלא נעשתה בדיקת שתן. החלטתי למי מהוטים ש"ראיינתי" אנחנו עוברים. לא נשאלתי אצל מי הייתי קודם ואני לא נידבתי את המידע. התברר שיש דלקת בדרכי השתן יש סטרוויטים. גם הבנתי באיזו סכנה היה כלבי .

enbalush

New member
תודה לשניכם

כמובן שאני אהיה בקשר עם וטרינר. בסמוך לחסימה הוא טופל בקטטר, וקיבל כדורים, לחימצון השתן ולהרחבת הצינורות בשתן (או משהו כזה) ועוד איזה כדור שממיס את הקריסטלים.

ella100

New member
enbalush,אם הטירחה לא גדולה מדי

האם תוכלי לברר ולכתוב את שם אותו כדור הממיס קריסטלים? מענין וחשוב.

enbalush

New member
לא לצערי, זה היה לפני חודשיים

קיבלנו את זה בבי"ח הוטרינרי, אני אנסה לראות אם זה כתוב בניירות שלו, אבל לא חושבת.

ella100

New member
ד"ר אסף,ד"ר ארז

יש כדורים להמסת קריסטלים? (אני מתיחסת למה שenbalush כתבה) באמת יש? ואז מה מקומו של המזון הרפואי במקרים אלה?

כדורים להמסת אבנים

האבנים הנפוצות בדרכי השתן נוצרות בסביבת שתן בסיסית, ונמסות כאשר השתן חומצי. אחת המטרות העיקריות של מזון רפואי היא להחמיץ את השתן. את הפעולה הזו ניתן לעשות גם ע"י כדורים, שגורמים לכך שהשתן יהיה חומצי יותר. אני אישית מעדיף טיפול בעזרת המזון, אבל יש לשקול כל מקרה לגופו. עד כמה שאני זוכר, לא מומלץ לתת גם את המזון וגם את הכדורים יחד.

enbalush

New member
עדכון

הוטרינר בדק את השתן ומצא קריסטלים אך אין דלקת...פיטר בימים האחרונים מטפטף גם מעט דם (ממש מעט). הוא המליץ לתת לו SD לדעתכם כדאי שאני אקח אותו לבית חולים הוטרינרי, או שזה מקרה שכל מרפאה יכולה לאבחן ולטפל? ושאלה נוספת האם הקריסטלים שנמצאו בבדיקת השתן זה לא האבנים שמצאו לו ברנטגן? תודה.

קריסטלים ואבנים

הקריסטלים אם למעשה אבנים מיקרוסקופיות. עם מספיק זמן ותנאים מתאימים (כמו מוקד התגבשות למשל) יכולות להווצר מהם נראות לעין. מה שחשוב לדעת זה מה היתה חומציות השתן בבדיקה ואיזה סוג של קריסטלים ראו שם. על סמך מה הוחלט שאין דלקת? זה נשמע לי קצת מוזר מכמה סיבות: 1. לרוב כדי שיווצרו קריסטלים (שמצריכים SD) צריך שתן בסיסי. זה קורה בנוכחות חיידקים 2. יש דם בשתן - מעיד על דלקת 3. קשה מאד לשלול דלקת בשתן בלי תרבית כי לא תמיד רואים חיידקים בבדיקה. האם נעשתה תרבית שתן? נשמע לי ש SD יכול לעזור כאן, אבל אני די בטוח שלא לבד.

enbalush

New member
תודה על תשובותיך

את 1. לא הבנתי 3. מה ז"א תרבית שתן? זה נבדק עם נייר (לוקמוס?) הוטרינר אמר שאם הSD לא יעזור נחזור אליו והוא יראה אם צריך לתת איזה כדור בנוסף או משהו כזה לשליטה על השתן.

המשך תשובות

הכוונה ב 1 היתה PH גבוה. את זה בודקים עם נייר הלקמוס 3 זה משהו שבודקים במעבדה. היית יודעת אם זה היה מתבצע, כי היית צריכה לשלם על זה לפחות 150 ש"ח. מקוה שהוא יחלים במהרה

למעלה