שליטה מנטאלית

nerissa

New member
שליטה מנטאלית

אני אוספת חומר לפרוייקט מסויים שאני מתכננת. הייתי רוצה את דעתכם בנושא: מה היא עבורכם שליטה מנטאלית ואיך היא מתבטאת במערכת היחסים הבדסמית? לדעתכם - האם שליטה מנטאלית אפשרית מבלי לשלב בה סאדיזם ו/או השפלה?

תבור.

New member
יש לי שאלה

האם את מתיחסת לשליטה למנטלית בתוך מערכת בדסמ ? או לשליטה מנטלית ככלל ?

אייבורי

New member
ממממ

אני חושב ששליטה מנטלית אפשרית ללא סאדיזם, אולי אפילו ללא השפלה. מהות הבדס"מ בעבורי הינה העברת כוח, כלומר צד אחד קובע את החוקים את הכיוון וצד שנכנע לכלכ המהווים, סאדיסם ומאזוכיזים הינם חברי משפחה קרובים אך לא מחוייבים. (משהו בשבילך אישי...יש מקום שבו אין למילים יכולת, פשוט צריך לעשות להרגיש ולהבין...מקווה שהבנת את דעתי)

nerissa

New member
../images/Emo9.gif אני מבטיחה

להציג את דעתי ואת נסיוני האישי עם הנושא. אני לא מבקשת תשובות לשאלות שיש בי אישית אלא מבקשת להיחשף לשלל דיעות

בוודאי שבטח

בוודאי שאפשר. מספיק למשל שאקבל טלפון מההוא שאת לא מרשה לי להגיד את הצבע שלו, ובו הוא ייתן לי הוראה די תמימה לכאורה (למשל להוציא את הראש מהחלון פעם בשעה) ואין שום סיכוי בעולם שאני לא אבצע, רק כי הוא ביקש. גם אם הוא לא יבדוק, אני אדע אם ביצעתי את ההוראה כמו שאמר. בכלל, עצם ביצוע ההוראה נותן תחושה כאילו הוא שם איתי כל הזמן, תחושה שאני עושה עבורו כל דבר ייראה מטורף או דבילי ככל שיהיה. זו שליטה מנטלית ואין בה שום דבר סאדיסטי או משפיל. רק הבאה למודעות שיש מישהו אחר שהשליטה בידיים שלו. וזה מחרמן בטירוף.

nerissa

New member
אני אוהבת אותך :)

הנה אני מביאה משהו שכתבתי בפורום אחר על אותו הנושא: שליטה מנטאלית. אנסה לענות מנקודת הראייה שלי ומנסיוני האישי ואנסה לפרט כמיטב יכולתי: שליטה מנטאלית היא לא "חדירה למוח ושינוי דפוסי חשיבה" כמו שהמתנגדים למושג הזה טוענים. שטיפת מוח - זה לא. שליטה מסוג זה היא כפייה. זה אסור עבורי בדיוק כמו שאסורה כפייה פיזית. מי שמגדיר שליטה מנטלית כשטיפת מוח חוטא בחיתוך של שחור ולבן של מונחים. בערך כמו להגיד שבדסמ זו אלימות. כמובן שאם נהפוך ונהפוך בזה אפשר להכניס את זה לחוצץ דומה: בדסמ=אלימות מבוייתת, שליטה מנטאלית=כפייה מחשבתית=שטיפת מוח. לא כך הוא. הדבר הזה שכולם מדברים אליו - מעורפל. לכל אחד התרגום שלו לנושא.. בערך כמו שנשאל אנשים להגדרה של המושג "אהבה".. שליטה מנטאלית יכולה להיות שלילית בקצוניות אחת בדיוק כמו כל סקטור בבדסמ. השאלה היא מי אוחז בכלי הזה, איך הוא משתמש בו ולאיזו מטרה. כמובן ששליטה מנטאלית יכולה להיות מנוצלת לרעה ומצד שני, הנכון - היא בהחלט יכולה להיות כוח חיובי. כוח הנעה חיובי המוענק לכנוע מתוך יכולותיו של השולט. שליטה מנטאלית אפשרית מבחינתי כשישנה אהבה, אמון ובטחון מלא בצד השולט. כשמגיעים לשלב הזה, דלת נעלמה נפתחת לעולם של חוויה אחרת. מקום בו שינוי טונציה בקול מעיף אותך לספרה אחרת. מקום בו הרמת גבה מכוונת לשלב הבא של מעשיך ככנוע. מקום בו אתה כל כך מכוון לשולט ששינוי הבעת מבט מעבירה אותך מגובה עיניים לרגלי האדון. מקום בו האדון לא צריך להיות איתך פיזית כדי להרים גבה או להעיף מבט, שהוא לא צריך להיות נוכח קולית כדי לשנות טונציה ולהציב אותך במקומך הראוי.. שליטה מנטאלית זה המקום בו הרוח שלך ושל האדון הופכים לאחד. מקום בו אתה יודע מה מתבקש ממך הלאה, מה אתה צריך לעשות, מה ראוי שתעשה - והכל מתוך אהבה, כבוד, הערכה הדדית ובטחון מלא עד כדי כך שלא תהסס לרגע עם צעדך הבא כי אתה יודע ששם ישנו מקום טוב יותר עבורך. זו התמצית של Ds עבורי. לא הכניעה לכאב או השפלה. הנקודה בה יש תשובות לכל השאלות הפנימיות שלך. הספייס הנפשי ולא הפיזי. ספייס שאתה נושא איתך בכל שניה של היום. כדי להסביר - אצטרך להסביר עצמי דרך דוגמאות. כמובן שאקח את עצמי כדוגמה: עבורי השליטה המנטאלית היתה העטיפה האדנותית כולה שעטף אותי המאסטר הראשון שעשה איתי את המסע אל תוככי עולם הבדסמ. הוא ליווה אותי כל שניה של היום. גם כשלא היה איתי - היה איתי. כל צעד שעשיתי, היה נבחן על ידי זוג עיניים בלתי נראות. השליטה הזו היוותה עבורי עוגן פנימי שלא היה לי. שהיה חסר בי. מין.. חיזוק קבוע פנימי שניטע בי מעצם היותו אדוני. לא על פי הוראה זו או אחרת, לא על פי הכוונה כפויה. הוא בטח בי. האמין בי. אהב אותי כפי שאני, גם בזוויות הכי מכוערות של הוויתי. הייתי מושלמת עבורו ומתוך כך הייתי מושלמת עבורי. השליטה הזו הציבה אותו חמישה ס"מ מעבר לכתף השמאלית שלי, בכל שניה של היום והלילה. הוא ליווה אותי בהכל. בדרך בה דיברתי עם אנשים. בדרך בה התלבשתי. בדרך בה צעדתי והחזקתי את גופי. בדרך בה התמודדתי עם היומיום. בדרך בה התנהלתי עם ילדיי. בדרך בה התנהלתי עם בעלי. זה לא מה שאמר לי. זה מה שהיה מצופה ממני כשפחתו. שם השליטה המנטאלית. לא כשהוא איתי אלא דווקא כשהוא לא איתי. שם היתה ההתמסרות האמיתית. בנפש. ברוח. כדי להיות ראויה לאדנותו, הייתי חייבת להיות במיטבי בכל שניה. להיות במיטבי כאישה, כאדם, כאם, כרעיה, כעובדת, כחברה ובמיוחד במיטבי כשפחתו של המאסטר. למה? כי אני שלו. כי הוא גאה בי ובמה שאני. כי הוא הרי בחר בי מכל השאר! כי לא אאכזב אותו ויהי מה! כי אני רוצה להיות ראויה לו, לבטחון שיש לו בי ובגאווה הזו שהוא רוכש לי. אני שלו ועלי להיות ראויה לכך. זה הפך אותי לאדם טוב יותר. לאישה טובה יותר. לא היתה כאן כפייה. הוא מעולם לא אמר לי עשי כך או אחרת. אני חושבת שהדבר היחידי שהוא דחף אותי ושהפעיל מין.. כדור שלג לקילוף העצמי שלי בדרך לנשיות שבי - היתה הוראתו ללכת ולקנות לי חצאיות מיני לפני כן תמיד לבשתי מכנסיים. תמיד התביישתי ברגליי. תמיד היה בי משהו לא בסדר. מכוער. לא יפה. הסתתרתי מהעולם ומעצמי. המעטפת הבטוחה שלו, ה..הילה השולטת הזו שבה עטף אותי מבחוץ ומבפנים - היא זו שחיזקה אותי לצמוח מתוכי. התחלתי לפרוח תחת המעטפת הזו. התחושה שאני עושה כל כך הרבה למענו/למעני/למענו.. העובדה שנוכחות שלו בחיי, השייכות אליו הפריחה אותי בצורה שכזו - התחושה הזו עילאית יש בה כל כך הרבה.. שלווה. אמת. שלמות פנימית. ובאותה מידה היא מסוכנת. מי שלא יודע להחזיק בשליטה הזו נכון, עלול לגרום לקריסה כשילך. כשהקשר יסתיים וכל חלק יפנה לדרכו. לצערי, יש בקהילתנו הקטנה סאביות שהיו כל כך תלויות בעבר באדון שלא לימד אותן שליטה מנטאלית עצמית, עד שקשה להן להמשיך חייהן לבד. בלעדיו. הן בחיפוש מתמיד אחר משענת חדשה שכזו. מישהו חדש שייקח מהן את הצורך להשעין כובד היותן על עמוד השדרה האישי שלהן. ישנה סכנת תלותיות. אדון אמיתי ידע לחזק את הבסיס הטבעי של הכנוע. הוא אולי יתחיל כעוגן פנימי לכנוע, כמשענת, אבל במקביל גם יחזק את הכנוע כך שזוג העיניים הזה מאחורי הכתף השמאלית יהפוך לזוג עיניים אישיות של הכנוע אני יודעת שזה נשמע קסום ותלוש. אבל זה קיים. אני יודעת מה שליטה נכונה שכזו הביאה אל חיי, אישית. עד כמה חיזקה אותי. כשאומרים שמאסטר מלווה את תלמידיו לעולם - יש בזה משהו. כי גם כיום, כשהקשר עם המאסטר הראשון נותק, עדיין עולה חיוך של אישור כשאני מרוצה מעצמי על החלטה מסויימת. על כיוון נכון שבחרתי. אני מרגישה עדיין את הקורים ההם אל הדמות השקופה הזו שמהנהנת בחיוך ובגאווה.

אותי? למה? מה עשיתי??? הצילוווו

יפה שלי.. הרי ידעת ששתינו מדברות בערך עעל אותו דבר.. לא סתם החיבור ביננו הוא כזה. השילוב של הגיל, הניסיון, התעוזה, השלמות עם ההחלטה ועם המקום שלנו, בנוסף לקליק המופלא בין שתינו, כל אלו, יחד עם האהבה הבלתי נשלטת לגברים בצבע ירוק, (אךךךך אךךךך תפסיקי
לא אמרתי שחור
) מביאים אותי לחשוב ששתינו בעצם מאד מאד דומות. ורק שתדעי... נו תרדי קצת למטה עוד קצת קמצנית עוד ... נו... אל תגידי שלא נעים לך לרדת ... רק שתדעי... שאני מתה עלייך. ואוהבת כל חלק שלך.

אסתי69

New member
ואללה נריסתי

אחרי כזה תאור מושלם אחרי משפט שלך שאומר: "אדון אמיתי ידע לחזק את הבסיס הטבעי של הכנוע. הוא אולי יתחיל כעוגן פנימי לכנוע, כמשענת, אבל במקביל גם יחזק את הכנוע כך שזוג העיניים הזה מאחורי הכתף השמאלית יהפוך לזוג עיניים אישיות של הכנוע" ובעצם אמרת פה כל כך הכל זו אכן השליטה המנטלית האולטימטיבית.... ומי כמוני דווקא בימי סערה שכאלה יודעת כמה את צודקת (אולי הזדמנות להגיד תודה למאסטר ההוא החבוי) היכולת שלו לגרום לך להבין ולהכיר ביכולות שלך בך זו השליטה המנטלית האולטימטיבית מבחינתי וזה ההפך הגמור מהתלות הכל כך מאיימת ומפחידה. (חוץ מזה נריסתי אני אוהבתותך}{)

אסתי, בואי שניה

תדעי לך שאני כבר כמה ימים חושבת עלייך.. מה ? איפה נעלמת? הכל בסדר?

אסתי69

New member
לא ממש אבל יעבור

או שלא סערה בחיים כמצופה הרי אלה חיי ויעבור כמו כל דבר }{ תודה

mrstar

New member
נכון

נכון, המאסטר, יוציא ממך את הטוב, ועוד יותר טוב, זו המהות ואפילו הסיבה מדוע את רוצה להיות בשליטתו

תבור.

New member
מפיך נריסה

זה נשמע אכן קסום ותלוש ? לא חושב שזה נשמע תלוש אלא כן ואמיתי. אבל אני חושב שהיטבת להגדיר את הסכנה אבל האם האחריות היא של האדון בלבד כמו שאת כותבת ....אדון שלא לימד אותן שליטה מנטאלית עד שקשה להן להמשיך בלעדיו...והן בחיפוש מתמיד אחר עמוד שדרה... או שנדרש שילוב של מאסטר ומישהי שמוכנה ו/או יכולה לקבל את זה כמוך ולהתפתח עבור העצמי שלך ייתכן ואת "ברת המזל" והיוצאת מן הכלל שמעידה על הכלל ?

אסתי69

New member
תבור אני אענה

בשמי אבל אולי גם מהמעט שנריסה חושבת זו אחריות של שני הצדדים אבל וזה אבל גדול זו אחריותו של מי שהוא באמת מאסטר לגלות חולשות או "מקום לא נכון להתחיל ממנו" ולסגת. אחריותו של המאסטר היא לגלות את התלות או את החיפוש אחר המשענת. אולי לא כולן מתחילות מהחיפוש אל תוך עצמן אבל עם המוביל הנכון לשם הדרך מובילה... ויש כאלה "מאסטרים" המחפשים דווקא את אותה התלות להיות היחידים היכולים להשפיע להזיז לעשות אלה המסוכנים ביותר בתחום...

תבור.

New member
האם נדרש ?

מבנה אישיות מסוים או תכונות נרכשות שמבטיחות הצלחה עם המאסטר הנכון ? ברור מה קורה מצירוף קטלני של "מאסטר" ומישהי תלותית.

זאת

New member
נריסה, מה שאת מתארת

או לפחות המקום שבו התיאור שלך מהדהד אצלי, הוא מקום שבו יושב איש יקר. שלוש שנים ביליתי במחיצתו. למעשה, יותר, אבל שלוש שנים יותר ממוקדות. שלוש שנים של בלבול, של תהליכים, של שאילת שאלות וחיפוש תשובות. שלוש שנים של מחויבות, שלי כלפיו, ודרכו, כלפי עצמי; ושלו, כמובן, כלפיי. שלוש שנים שיצאתי מהן שונה משנכנסתי. שלוש שנים שבהן למדתי להכיר חלקים בעצמי, שקודם היו מוסתרים בחשיכה שאליה לא העזתי להסתכל. הוא שעזר לי להביט, עם הפנס שבידו, כשהוא תמיד שם איתי. שלוש שנים שבהן הפנמתי את הדמות שלו, למדתי לסמוך עליו, לתת אמון, והדמות שלו והקול שלו שבתוכי עזרו לי להתמודד עם סוגיות שעלו ביומיום, עם קשיים, עם החיים. שלוש שנים שבהן ידעתי שכשאני מגיעה אליו, אני מגיעה למקום שמקבל אותי כמו שאני, שלא שופט, שלא מבקר, שסומך עלי, שיודע שמי שאני, זה מספיק טוב. שלוש שנים שבהן, בעזרתו, מצאתי אני את האדמה מתחת לרגליים שלי, עד שיכולתי לעמוד לבד ביציבות, וללכת. והלכתי. לדרכי. כי הגיע כבר הזמן, ויכולתי. ולעד אני אזכור אותו ולעד אני אודה לו. יש דמיון בתיאורים, לא? זו שליטה מנטלית בעינייך? רק שאני, מדברת על הפסיכולוג שלי. זה מבלבל אותי. את יכולה, מוכנה, לעשות לי את האבחנה?

nerissa

New member
בהחלט ../images/Emo13.gif

כי מה שהוביל לזה היה סקס מדהים, אהבה עמוקה וערך מוסף אינטימי שלעולם לא יהיה בינך לבין פסיכולוג (אלא אם כן הוא רוצה לבלות מאחורי סורג ובריח
) עבור כל אחת השליטה המנטאלית מעשירה אחרת. ממלאת בצורה שונה. ממלאת חללים שונים כי כל אחת בנויה אחרת. אני וסוויטי מצאנו קווי דמיון במה ששליטה מנטאלית אומרת לנו ומה היא עשתה עבורנו. יכול להיות שעבורך התרגום לה יהיה שונה מבפנים. זה נכון ששליטה מנטאלית הוא "משחק פסיכולוגי" ולכן הוא מסוכן כל כך בידיים הלא נכונות. זה נכון ש.."תופעות הלואי" של שליטה מנטאלית יהיהו דומות למה שתיארת. שליטה מנטאלית גם תוביל למשחקי כוח כפי שתארתי. מבט יוריד אותך מטה ככנוע. הרמת גבה תחזיר אותך למקומך בגובה העיניים. שינוי טונציה יכול להיות כמו אגרוף בבטן לפעמים.. זה לא רק עניין של "השבחת הרכוש" (או הכוונת השפחה להיות אדם טוב יותר) אלא גם שליטה המכוונת לדחוק גבולות מיניים שונים. להעז יותר. לפתוח ראש, לנסות, להתנסות.. זה לא רק "תיקון עצמי" אלא גם הביחד. החיבור הזה המאחד בינך לבין האדון כשאת הטוש המצייר את המסלול קדימה מצייר המאסטר. סוויטי - נסי גם את להסביר

תבור.

New member
סקס מדהים, אהבה עמוקה ו...

סקס מדהים, אהבה עמוקה וערך מוסף אינטימי הוא שהוביל אותך האם מחויבים 3 המרכיבים האלו ובאיזו דרגת חשיבות או ששוב הכל תלוי בנפשות הפועלות כמו ביחסים וניליים רגילים.

למעלה