שליטה וביטול אגו

seelinewoman

New member
שליטה וביטול אגו

הפחד הכי גדול שלי בכל מערכת יחסים הוא ביטול עצמי. כנראה משום שיש לי אגו של שולטת שזקוקה להערצה, ואני לא מאמינה שיש שולט שאינו מונע מרצון כזה. אני נתקלת יותר מדי בנשים שאני כבר לא מאמינה להישלטות שלהן, משום שהקיצוניות של אגו יכולה להיות או כמו שלי - יותר מדי, או כמו שלהן - פחות מדי, אבל רק לכאורה. לכאן או לכאן ברור לי ש"ביטול האגו" נעשה דווקא מהמון אגו, המון טפיחה עצמית על השכם: תראו אותי לאן הגעתי. עד כמה אני נמלה לידו/לידה. מה דעתכם? הייתם מרגישים נוח ליד סגידה שהיא בעצם איפוס עצמי אבל רק לכאורה? אתם מאמינים למישהו שמעריץ אתכם עד כדי כך שהוא מבטל את עצמו לידכם?

gidionline80

New member
אם

אין אמון בין פרטנרים אין הצדקה כלל לקשר ממך זה נשמע איזה אקט טכני של ביטול אגו, טפיחה על שכם, משחקי אגו יחסי שליטה ממלאים צורך שקיים לכן זה בא טיבעי למסור שליטה מתוך אמון ורגש עמוק.

seelinewoman

New member
אז זהו, שפה אני לא מאמינה ל"אמון" הזה

כי זה הופך למשהו מאד מלאכותי, אתה מבין? היכן שיש ביטול אגו יש בהכרח משהו שקרוב לאמון. לא יודעת להסביר, אבל זה נראה לי מוגזם עד מופרך להאמין לזה. מה גם שבמקום שיש בו ביטול אגו אתה לא ער לסכנות. הסכנה לא חייבת להיות ברורה ומיידית, אלא קיימת מתוקף היות השולט/שולטת אנושיים, כפופים לאפשרות של טעות אנוש שעלולה לא להיתפס בזמן.

לא ברור לי

למה צריך ביטול אגו כדי להיות מסוגלת להתמסר. ובכלל, למה הקיצוניות הזו? זה לא שחור-לבן יש שם המון גוונים של אפור באמצע..

seelinewoman

New member
הוא שאמרתי

אני רואה את זה, ולא מבינה למה זה קורה. יש כאלה שאפילו מתגאים בכך, וכל ההתנהלות שלהם נראית לי חקיינית, לא אותנטית.

ביטול האגו בא לי מאוד טבעי אבל רק ליד השולט.

אני לא כל כך מבינה למה את לא מאמינה שזה קיים. זה מקום שמאוד נעים לי להיות בו כשאני ליד השולט אז אני שם בלי לשאול את עצמי אם זה אמיתי או לא. לי זה מרגיש אמיתי.

A לוןA

New member
ההיפך ובכלל

אז קודם כל סדר- אין בכלל שום קשר בין אגו (או ביטולו) לבין ביטוי עצמי (או ביטולו) זה שאדם מבטל (או מנמיך מאוד, לא מאמין בביטול מוחלט) את האגו שלו, לא מבטל אותו, את עצמיותו או עצמאותו. בכל מקרה לשאלתך- סגידה שהיא איפוס עצמי היא לא כוס התה שלי. אני לא יכול להתנהל במערכת יחסים לבד. אני צריך מישהו שם איתי ולעיתים- למולי. אחרת זה הופך להיות קצת בודד שם, בתוך הזוגיות הזו. לא? (בכלל, בנושא הזה, של קיצוניות לכאן או לכאן גיליתי כבר לפני המון זמן שהשחור המוחלט או הלבן המוחלט נהיים נורא משעממים והרסניים, כל אחד בדרכו)

seelinewoman

New member
אני שמחה

שאנחנו חושבים דומה. למען האמת, לא תיארתי לי שאגיע ליום שבו אצליח להבחין בזה ולהבין את ההבדל ביניהם. לי זה נראה שהטעם שלי בבדסמ רק מתעדן ומשתבח
ובאשר לקיצוניות - בעיניי היא בלוף, בכל מקרה, ואני אומרת זאת כקיצונית בגמילה דווקא.

לי קשה לוותר על האגו

ויש לי אגו, יותר גבוה מהגובה שלי. וזאת בעיה, כי כשאני רוצה להיות מולו על ארבע ולחבק לו את הרגל ואני צריכה את זה, אבל אני לא יכולה לעשות את זה אם הוא לא אומר לי, אז אני שואלת אם אפשר ואז כשהוא אומר לי כן, אז אני יורדת ומחבקת לו את הרגל. מאוד קשה לי עם זה.

JamesNox

New member
אגו מבחינתי

כמו שערות לבנות. פעם היו לו מעט, והוא ניסה להסתיר אותן ממני. ולי לא היו בכלל. עם הזמן הוא הבין שאני אוהב אותו ככה או ככה, והפסיק להסתיר. היום לו יש המון. ולי יש מעט מעט. אבל מיום ליום יותר. בסוף נהיה שווים.

כמו שאמרו

לפניי. למה זה צריך להיות קיצוני לכאן או לכאן ? אם ההתנהלות היא לא בקשר של 24/7 מוחלט, הנשלט\הנשלטת לא נרמסים ומאבדים את כבודם רגע אחרי רגע. כשיודעים לשלב את זה נכון, בתוך זוגיות, זה אפילו לא מתקרב ל"ביטול" אגו מוחלט

karend1

New member
לא מבינה

איך הגעת למסקנה הגורפת שביטול אגו נעשה מהמון אגו. כמו בהרבה תחומים אחרים יש כאן מנעד עצום של אפשרויות. מכאלו שמתאימה להם שליטה מוחלטת, ועד כאלה שנשלטים רק באקט עצמו. בכל מקרה הגענו לכאן כדי ליהנות, כל אחד עפ״י נטייתו, אז אני לא מוצאת שיש כאן עניין של ״תראו אותי״. שתי השאלות האחרונות מופנות לשולטים, ואני מניחה שגם זה תלוי בסוג המשחק שרוצים לשחק.

seelinewoman

New member
משום שהוא לא נעשה מענווה

אלא מרווח כלשהו שמרוויח מי שטורח לציין זאת. הנמכת אגו מתקיימת מבלי שיצטרכו להוכיח אותה כל הזמן. מלבד זאת, לוגית, אם ציינתי זאת, סימן שהייתי מודעת לקיומו של האגו. זה כמו לומר "חמש דקות בלי לחשוב על אגו". זה מופרך.

seelinewoman

New member
זאת בדיוק טענתי, גידי

אין לזה קשר ליחסי שליטה. זה רק כאילו שליטה, רק כאילו התמסרות של אגו, רק כאילו הערצת שולט, רק כאילו אקט של הישלטות. במציאות זהו בעצם אקט של כלום, של נשלט/ת עם עצמה, תוך שימוש בשולט ככלי לסיפוק האגו שלה/ו.

את לא מאמינה להשלטות שלהן? זה פלא?

ברוב המקרים זו אכן לא כניעה של ממש... ברוב המקרים זה בא מחירמון נטו. אני קורא לזה "כניעה לדגדגן של עצמן". לא לשולט. אם מישהו רוצה שבאמת יעריצו אותו שיהיה כוכב רוק
כנראה שככה זה...

karend1

New member
אם זה היה רק

״כניעה לדגדגן של עצמי״ זה לא היה מזיז לי את הדגדגן

למעלה