שליטה ואהבה

nadavnaaman

New member
שליטה ואהבה

כמה רחוק אפשר ללכת כשעדיין לא אוהבים?

זאת שאלה שמעסיקה אותי לא מעט, בעבר (לפני כשלוש שנים) היתה לי נשלטת. היא אהבה אותי אך זה לא היה הדדי (יתכן וזה היה קורה אלמלא הקשר נחתך).
היה לי קשה לכוון ולנסות דברים כי לא הייתי בטוח, הרגשות לא היו מספיק חזקים ויציבים.
זה רק אני?

השאלה היא מה אתה מחפש?

אתה מחפש מערכת שליטה שכוללת רגשות?
בעיקרון זה לא משהו שאפשר לשלוט עליו
אי אפשר לבחור במי להתאהב או שיש את זה או שאין את זה
אתה יכול לנהל יחסי שליטה רק מתוך משיכה
לעיתים גם מתאהבים מבלי שבאמת מתכוונים לכך
אין חוקים לזה.
ולפעמים גם כמה שרוצים לא מתפתחים רגשות ונשארת רק משיכה.
יש כאלו שיכולים להיות המערכת יחסים עם אהבה
ויש כאלה שלא יכולים אחרת
גם זה שבראשונה לא התאהבת לא אומר שזה לא יקרה לך עם השניה
כמו שאמרתי זה לא ממש נתון לשליטתך

nadavnaaman

New member
אני חושב שזה עניין של אופי

קשה לי לנהל מערכת שליטה שלא כוללת רגשות, אני לא בטוח שאני מעוניין לעשות את ההפרדה, טוב ונוח לי שזה הולך ביחד.
ברור לי שלא כולם חושבים ונוהגים כמוני אך רציתי לדעת אם יש איזשהו רגש מינימלי במערכות שליטה או שיש לעיתים לנתק בין השניים.

אני איתך

באופן אישי לא חושבת שזה מגיע למשמעויות העמוקות של השליטה אם זה לא כולל רגשות
ללא רגשות זה מאבד הרבה מהמשמעויות של השליטה (בעיקר מנטלית)

MisterMi2

New member
לא רק אתה

קשה לי לדמיין היסחפות רחוקה מידי בעולם הזה בלי שזה יהיה רגש הדדי. אבל זה כי "הוונילה" שלי שלובה עמוק עמוק לצד ה"רוצה לרצות" שבי.

UltraL

New member
אין שום בעייה אבל זה מאוד אינדיבידואלי

אני לא יכול לענות על השאלה "מה זאת אהבה?".

כאשר אתה עם הנשלטת, אתה נדלק מיד ורש רוצה לטרוף אותה?
אתה חושב עליה לעיתים קרובות ומתכנן מה תעשה בפעם הבא?
אתה מחכה למפגש ביניכם?
אתה בקשר בין המפגשים?
אתה לוקח אחריות עליה?
עוד תכונות?

כל הרשום לעיל נכון ויש מי שלא יקראו לזה אהבה , וכנראה זה מספיק.
או יש מי שיחלוק עלי לחלוטין.

nadavnaaman

New member
נניח

וכל התשובות הן חיוביות, עדיין בסופו של דבר זה לא שלם/ריק מתוכן כשאין רגש.

UltraL

New member
אהבה ורגש זה אותו דבר?

- בלי שום רגש עדיין יכול להיות כיף
- כאשר יש רגשות אבל קשה לומר שזו אהבה , למשל יזיזה נשלטת (Play Partner)
- ריק ממש כאשר אין כימיה ו/או הצדדים לא רוצים את אותם דברים למשל נשלטת שהיא רק מסוכיזטית ברמה די קיצונית

אפשר להרגיש / לאהוב שניים?

בלי שום רגש עדיין יכול להיות כייף

ולגבי השאלה בכותרת שלך - אהבה זה רגש, אבל לא רק אהבה

ואם יש סתם קליק וחיבור עמוק ואפילו תשוקה - גם אלה רגשות, גם אם הם שונים.
ואם אין שום דבר ושום כלום - גם נטו כייף זה בסדר.
אבל זה לא מתאים לכל אחד, ופשוט לא מרגיש אותו דבר.

מאוד איניבידואלי

יש כאן מי שיגיד לך שהכי רחוק אפשר ללכת דווקא כשלא אוהבים, לפחות לא במובן הרומנטי הנפוץ של המילה 'אהבה'.

בעיניי, השילוב של אמון וביטחון הוא המפתח, לאו דווקא אהבה.
וזה משהו שגם לוקח זמן לפתח במערכת הבדס"מית ונראה שאתה צריך (יותר) סבלנות :)

תחליף את מילה בדס"מ במילה סקס-

וזה אותו דבר מבחינה רעיונית.
יש כאלה שירחיקו לכת יותר דווקא עם מישהו שמנותק רגשית כי זה כאילו "אין מה להפסיד" מבחינתם, ויש כאלה שבכלל לא יוכלו לעשות סקס ללא אהבה.
וכמו בכל מערכת יחסים - לפעמים הכל נבנה בהדרגה. אולי האמון היה נבנה עם הזמן והיית משתחרר יותר - ואולי לא. אולי עם מישהי אחרת היית משתחרר יותר גם ללא אהבה. אין לדעת.

מה שכן, מסקרן אותי מה שכתבת:
"היה לי קשה לכוון ולנסות דברים כי לא הייתי בטוח, הרגשות לא היו מספיק חזקים ויציבים." אשמח אם תסביר את הכוונה שלך.
ז"א - אני חושבת שברור למה זקוקים ליציבות ובטחון כדי להתמסר - אבל אשמח אם תסביר לי את התחושה הזאת מהצד השולט. למה היה קשה לך בגלל אי היציבות הרגשית? זה ממש מסקרן לשמוע על הצד הזה

nadavnaaman

New member
אוי ואבוי

אי אפשר להחליף את המילים, זאת בדיוק הטעות הגדולה של מרבית המתעניינים והחוקרים את הנושא שרואים בבדס״מ את הסקס ולא את ה״רעיון״.
לעניין עצמו, אני מניח שלא כולם מקיימים מערכות יחסים (זה כמובן בעניין הסקס) כשאין רגשות.

לשאלתך, כשאני לוקח אחריות ותופס בעלות על נשלטת, נכנסים אלמנטים חשובים כמו אמון וכנות. אני חושב שזה לא לעניין לחשוף את הנשלטת שלי לדברים חדשים, לגרום לה לגלות מקומות שלא ידעה בעבר כשאני לא ממש שם.
ברור לי שהיא בונה הרים וגבעות, יש לה ציפיות ואילו אני בכלל לא אוהב. אפשר להגדיר זאת כניצול אבל במובן הרע של המילה. לא לניצול מהסוג הזה אנחנו מתכוונים כשמדברים על עולם השליטה.

אתן דוגמא, ישבנו בבית קפה וירקתי לה לתוך הספל, זה אקט שנשמע אולי לא חשוב או קטן מדי בכדי לעשות ממנו עניין אבל כשאני לא אוהב, אני לא רוצה לחלוק דברים מהסוג הזה, זה ממש לא כמו הצלפה.

לולה 40

New member
אתה

לא לוקח אחריות- אתה מקבל אותה!
אתה לא תופס בעלות- אתה מקבל אותה!

את ההמשך לא קראתי, זה הספיק לי.

nadavnaaman

New member
ואת

יכולה לקבל החלטות רק במה שנוגע אליך, אינך יכולה להחליט בשבילי מה אני לוקח ומה אני מקבל.

זה בסדר שאת ההמשך לא קראת והספיק לך, תרגישי בנוח לנהוג כך גם בעתיד (לשיקולך כמובן, תחליטי בעצמך כיצד לנהוג שחלילה לא יתפרשו הדברים כאילו הכתבתי לך אותם).

למעלה