שליטה בחלום

שליטה בחלום

שלום לכולם =] מאז ומתמיד היה לי קטע עם חלומות.. אני בדרך כלל זוכרת מינימום שני חלומות בלילה ולפני שנתיים השתתפתי במחקר שבו ביקשו מילדים בקווי עימות (אני מעוטף עזה..) לנהל יומן חלומות והגעתי ללילות שזכרתי גם שבעה חלומות בלילה. אני אוהבת לחלום וקורה לי לעיתים די קרובות שאני מבינה שאני בחלום אבל בדרך כלל אני לא חושבת באותו רגע על לשנות אותו אם אני כן חושבת על לשלוט בו אז הוא מתחיל להטשטש ואני משפשפת ידיים מה שעוזר לי להתרכז (זו שיטה טובה ? XD) העניין הוא שהרבה פעמים יש לי חלומות רעים ואני יודעת שאני בתוך חלום ובמקום לנסות לשנות אותו אני מנסה להתאבד בחלום כדי להתעורר וזה לא תמיד מצליח, השאלה שלי היא איך אני מגיעה למצב שכשאני מזהה שאני בחלום אני אחשוב ישר על לשלוט בו? תודה מראש לכל העוזרים וסליחה על החפירה ^^"

Amaterasu

New member
שמחים לעזור

אם שפשוף עיניים עוזר לך להתרכז - זו שיטה מעולה. כדי לזכור לשלוט בחלום אני ממליץ לעשות בדיקות מציאות: http://www.halom.co.il/a/a3 כדי לדעת מה לעשות שם כדאי לקבוע מטרה: http://www.halom.co.il/a/a11 זה גם ימנע ממך להתאבד בחלום כדי להתעורר - בגלל שיהיה לך מה לעשות שם. וקצת על פחדים בחלום: http://www.halom.co.il/a/a8 אני מפנה למאמרים האלה בגלל שהם מכסים טוב מאוד כל מה שאני יכול לכתוב לך. אני מקווה שתוכלי להתעמק בנושא יותר. יש הרבה מה להוציא מהחלומות! ספרי לנו איך את מתקדמת.

קראתי את המאמרים

עוזר לי לשפשף את הידיים =].. אני אשמח לנסות את השיטות שהציעו ולראות אם הן עוזרות לי, תודה ממש על התשובה המהירה

silverhawk

New member
אימון ומודעות

במידה ומדובר בסיוט חוזר, אני מציע שתריצי את הסיטואציה בראש לפני השינה ותראי את עצמך מקבלת בחלום מודעות ומרגיעה את עצמך שמדובר אך בחלום וששום דבר רע לא יכול לקרות לך. ככל שתהיי יותר מודעת לסוגיה, כך יגברו הסיכויים שגם בזמן החלום תזהי את הסיטואציה ותדעי כיצד להתמודד איתה. בדומה, תוכלי לבנות את התרחיש הזה בראש ביחס לכל קבלת מודעות בחלום. בנוגע לשפשוף הידיים, זו אכן אחת השיטות הוותיקות והמוכרות להגברת הצלילות. לצידה תוכלי למצוא את שיטת הסחרור, ההתמקדות בחפץ מסוים ועוד. אם שפשוף הידיים עובדת לך, מה טוב (אם כי בהחלט מומלץ לנסות גם את השיטות האחרות לפחות פעם אחת בכדי לברר איזו שיטה עובדת הכי טוב עבורך). כמו כן, מומלץ כמובן לשלב אף את בדיקות המציאות לאורך החלום. זהו המתכון לחצלול ארוך ומוצלח. בהצלחה!

אימון ומודעות

הסיוט הוא לא חוזר, פשוט כמו שציינתי אני זוכרת המון חלומות מה שמבטיח שחלקם יהיו רעים.. ממ.. למה כדאי לי לשלב בדיקות מציאות? אני בדרך כלל מבינה שאני חולמת בגלל שדברים פשוט לא נראים לי הגיוניים, אני מן אומרת לעצמי "מה איך זה יכול להיות, משהו פה מוזר.. זה לא הגיוני, אה! אני חולמת" חח.. הבעיה הגדולה היא שבדרך כלל אין לי שום מוטיבציה או רצון לשנות את הסיוט אני רק רוצה באותו רגע להתעורר (מאז שהמחנך שהיה לי בכיתה ח' דיבר איתנו בכיתה על זה שאי אפשר למות בחלום התאבדות הפכה לשיטה שלי להתעורר אבל לאחרונה אני פשוט לא מצליחה, אני מנסה לקפוץ ממקומות גבוהים לפגוע עם הראש בריצפהXD אני פשוט לא מתעוררת יותר..)

silverhawk

New member
בדיוק בגלל זה עלייך להשתמש בבדיקות המציאות

ישנן רמות שונות של מודעות בחלום. העובדה שאת מזהה שאת חולמת אך עדיין מפחדת ורק רוצה להתעורר, מעידה על כך שמדובר ככל הנראה ברמת מודעות נמוכה. ככל שתגבירי אותה, כך תגבירי את הסיכויים לכך שתזכרי שמדובר בחלום בלבד ושדבר אינו יכול לפגוע בך, ושתוכלי להפיק מן החלום הצלול את המירב.

למעלה