שליטה בדואר יוצא

ForumMember

New member
שליטה בדואר יוצא

שלום, האם קיימת אפשרות למנוע מדואר לא רצוי לצאת מהמחשב. כוונתי היא למנוע שליחת דואר שלא נמצא ב outbox מלהישלח מהמחשב שלי? תודה

uzi2

Active member
ובנוסף לפיירוול....

ככלל למשל תולעת יכולה להפיץ את עצמה בשתי דרכים. או ע"י מנוע SMTP משל עצמה. או ע"י שימוש למשל ב- Outlook Express. ב- OE6 יש אפשרות להגדיר בתוכנה שתמנע מתוכנות אפשרות להשתמש בה. (לחטט בהגדרות האבטחה). לגבי תולעים (למשל) ששולחות את עצמן ממנוע SMTP פרטי, אז פיירוול יזהיר בעניין ויחסום אותן.

ForumMember

New member
אפשר פרוט?

אני משתמש ב win 2000 ולפני שאני מתחבר לרשת אני מעביר את ה smtp למצב של disabled. האם גם במצב כזה תולעים יכולים להשתמש ב SMTP ? תודה מראש

uzi2

Active member
יש לך שרת SMTP?

לא הבנתי למה התכוונת ב- "אני מעביר את ה- SMTP למצב של disabled". תולעים יכולים להשתמש בשרת משלהם (שהוא חלק מהקוד של התולעת), אבל ניתן לחסום את מרביתן עם פיירוול. ניתן לחסום תקשורות לפורט מרוחק 25 או לפורט מרוחק 110 לכל התוכנות למעט תוכנת הדואר שלך., ובמקביל להגדיר בתוכנת הדואר (למיטב ידיעתי קיים רק ב- OE6, אם כי הבעיה לא כל כך קיימת בתוכנות דואר לא של מייקרוסופט) לבקש רשות בכל פעם שתוכנה אחרת מנסה לשלוח דואר דרכן.

ForumMember

New member
תודה! וכן יש לי service של SMTP

על ה win 2000 שלי מותקן IIS. אני עושה בו שימוש רק במצב של offline (localhost). כאשר אני מתחבר לרשת אני מעביר ל disabled את ה services הבאים: IIS, SMTP, World Wide Web Publishing Service. האם הבנתי אותך כהלכה? גם במצב שכזה תולעים מסוגלות ליצור thread של SMTP ולעבוד באופן חופשי?

uzi2

Active member
כן. לא מעט תולעים נפוצות עושות

את זה. ביניהן ה- Klez וה- Sobig.b (שעכשיו לא מעט אנשים מקבלים אותה כמכתב משנראה כאילו הוא מהתמיכה של מייקרוסופט.

למעלה