שליח מתחיל.

ארתור ב

New member
שליח מתחיל.

שלום לכולם. עשיתי רשיון לעד 33 כ"ס, והתחלתי לעבוד בתור שליח על קטנוע 125. רציתי שתשתפו אותי בכל מיני טיפים של שליחים, אני בטוח שיש הרבה טיפים כאלה שלומדים רק עם הניסיון(עבדתי רק יומיים עד עכשיו). בנתיים יצא לי להתקל בכמה בעיות שנובעות כניראה מחוסר נסיון: 1) אני לא יודע איך לעלות מדרכות שהן דיי גבוהות. בניסיון האחרון זה הסתיים בפאדיחה לא קטנה. 2) דיי קשה לי להסתדר עם המשקל שלו. אני מתקשה להרים אותו על ג'ק אמצע. כניראה שאני לא עושה את זה בדרך הנכונה. אשמח אם תסבירו לי כיצד להיות שליח מיומן יותר. תודה.

היי ../images/Emo13.gif

אני לא יודע לענות לך כי לי יש בדיוק את אותן הבעיות... התחלתי לרכב לפני כמה ימים. גם אני מסתבך בקטע של הג'ק. איפה אתה עובד? וכמה יוצא לך בשעה? ואיך אתה מסתדר עם מפות?

DuuGi

New member
ג'ק ....

קודם כל לדאוג שהקטנוע עומד מאוזן (לא נוטה לשום צד) אחרי זה להוריד את הג'ק , לדרוך עליו ולהעביר את משקל הקטנוע אחורה (אפשר גם פשוט להעמד על הג'ק זה גם עובד) טיפים: עדיף להעמיד על מישור ולא בירידות עליות (יותר קל להרים אותו) אם אין ברירה ייש עליה תעמידו אותו עם הפנים לכיוון הירידה ,ככה יהיה לכם יותר קל להוריד אותו מהג'ק. לגבי עליה על מדרכות: סביר להניח שיהיה בסביבה כניבה לחניה או עליה של עגלה , עדיף ניסוע עוד 20 מטר ולעלות כמו בן אדם במקום ליפול. אם אין ברירה אז לקום מהקטנוע (רגליים על הריצפה) כדי להוריד משקל ועם מעט גז (שלא תעופו) לעלות לאט.

dudmel

New member
עליה על מדרכה וג'ק אמצע

תגיע למדרכה בניצב לגמרי (90 מעלות) ותתחיל את הנסיעה כשיש רווח בין הגלגל הקדמי למדרכה, לא בצמוד אליה. כמובן שהעליה תתבצע במהירות נמוכה, אבל עם גז לא חלש מדי. עם הזמן תקבל את הרגש המתאים. לגבי הג'ק - יד שמאל על הכידון, יד ימין תופסת את הסבל. תוך כדי הפעלת מירב המשקל שלך על הג'ק (ממש לעמוד עליו עם כל הגוף) תמשוך עם יד ימין את הקטנוע כלפי מעלה. לפני תחילת המשיכה תוודא ששתי הרגליים של הג'ק נוגעות בקרקע, כלומר שהקטנוע מאוזן לגמרי. עשיתי כבר כמה וכמה קילומטרים כשליח ואשמח לענות על עוד שאלות.

1petel

New member
../images/Emo45.gif ולא לשכוח ש...

הרבה יותר קל אם מפעילים את המשקל דרך העקב ולא באמצעות החלק הקדמי של כף הרגל...

טיפים למשלוחים מהירים יותר...

תשתדל לחנות על הכביש ולא על המדרכה - אם אתה עובד בקצב גבוה זהו בזבוז זמן לעלות על מדרכות כל הזמן. וגם לגבי ג'ק,אם אתה עובד בקצב גבוה הרבה יותר מהיר להשתמש בג'ק צד... שני הטיפים האלו נכונים למשלוחים בקצב גבוה - לשליחי פיצה/פרחים וכו' זה הרבה פחות רלוונטי...

ארתור ב

New member
קשה לי לבטוח בג'ק צד.

במשלוח הראשון החנתי אותו בירידה על הג'ק צד... אתם כבר יכולים להבין מה קרה.

אוקיי...אז כבר למדת

את הלקח,מעכשיו נשאר לך רק לישם... זה לא סותר את זה שאתה צריך לדעת להשתמש בג'ק האמצע גם.

אוריאל77

New member
מניסיוני, סע בזהירות זה הכי חשוב!

אל תרבה בעבירות תנועה(כבר ראיתי הרבה שליחים שמורידים דמעות על קנסות בשווי כמה ימי עבודה) בעל הבית לא ישלם לך תקנסות, לא לדבר על נקודות, שלילה וכו... נסיעה פרועה על הכביש חוסכת דקות ספורות במקרה הטוב, ויכולה לעלות ביוקר ח``ו! זאת עצתי, סע ביעילות אבל בזהירות! בהצלחה גבר!

למעלה