שליחת פקס

צח משה

New member
שליחת פקס

היי,
פרסמתי במקור בפורום אנדרואיד כי ציפיתי למצוא אפליקציה כזו ולהשתמש בה, אבל אין לי בעייה לאלתר פתרון על הלינוקס שלי בבית אם זה יהיה אפשרי.

ההודעה המקורית היא:
אני צריך לשלוח עמוד פקס, וכמובן שכמו 99% מהאוכלוסיה אין לי מכשיר פקס בבית.
ראיתי די הרבה שירותים שאפשר להעלות להם קובץ והם שולחים אותו בפקס, חלקם אפילו חינם לעמוד בודד, אבל אני לא רוצה להעלות את הקובץ שלי לשירות שאני לא מכיר, הוא מכיל פרטים אישיים (טופס לביטוח לאומי).
חשבתי שאני אמצא בקלות אפליקציה לאנדרואיד שמשתמשת בקו הטלפון שלי ושולחת עליו פקס. בדיוק כמו שהתוכנות למחשב היו משתמשות במודם בשביל זה. להפתעתי לא מצאתי כזאת. כל האפליקציות שייכות לשירותי רשת כלשהם שמעלים את הפקס שלך לשרת ושולחות משם. אני מחפש רק מימוש של פרוטוקול הפקס ורוצה לשלוח דרך קו הטלפון שלי.

התוספת לפה:
אני מריץ בבבית אובונטו 13.04, אין לי קו טלפון, אחרת הכל היה הרבה יותר פשוט. אפשר לחבר את ה galaxy S3 עם USB ולהשתמש בו כדי להוציא שיחת פקס? (לא DATA)
אם כן, מישהו עשה פעם משהו כזה? אני מניח שתוכנת פקס (בהינתן שבמחשב יש מודם) זה לא בעייה למצוא, הבעייה תהייה להשתמש בפלאפון בתור מודם.

תודה!

BravoMan

Active member
היות ומדובר בצורך חד פעמי, הפתרון הפשוט

ביותר עבורך הוא לגשת לסניף הדואר הקרוב, והם ישמחו לשלוח את הפקס עבורך (בתשלום כמובן).

תקבל את המסמכים חזרה מיד אחרי השליחה, כך שלא יישמר להם עותק.

ספציפית לענייני טלפונים סלולרים:
הקו הסלולרי והמודם שלו שונים מאוד מהמודמים האנלוגיים שאפשרו משלוח פקס, ולמיטב ידיעתי זה לא אפשרי מבחינה טכנית, לשלוח פקס דרך קו סלולרי.

לפחות, תרם שמעתי על יישום שהצליח לבצע זאת על פלטפורמה סלולרית כלשהי.

בנוסף, הטלפון אינו בנוי לשמש כמודם אנלוגי עבור המחשב, אלא רק מסוגל לשתף איתו נתונים, בד"כ ע"י תפקוד כסוג של נתב או הזדהות בתור כריס רשת (בחיבור USB).

בקיצור - גש לדואר ובהצלחה!

צח משה

New member
תודה!

קיוויתי שזה יהיה אפשרי מאחר ובסופו של דבר זה קו טלפון ומודם יכול להיות ממומש בתוכנה, אבל הבנתי שזה לא המצב. אני אלך לדואר.. :)

goldy

New member
אי-אפשר לשלוח פקס בקו סלולארי?!

מאיפה אתה מביא את הדברים האלה?

צח משה

New member
לזכות Bravo יאמר

ששאלתי את אותה שאלה גם בפורום לינוקס (בתקווה שיהיה ניתן לאלתר חיבור של המכשיר שלי כמודם ואז אולי דרך תוכנת פקס רגילה לשלוח) וגם שם נאמר לי שטכנית זה לא אפשרי.

אתה מכיר דרך לשלוח? אני אשמח לשמוע, זה בדיוק מה שאני מחפש.

goldy

New member
יש ראוטר סלולארי

אתה מחבר פקס לראוטר בכבל טלפון רגיל וזה שולח... אלא אם כן החברה הסלולארית חוסמת משלוח פקסים.

goldy

New member
כן, ניסיתי

הפקס חייג,
החברה הסלולארית חייבה על ההתקשרות,
ואני מעדיף לחשוב שלצד השני אין פקס או שהוא מקולקל.
אולי עם מכשיר פקס אחר יהיה טוב יותר (חוץ מזה מי עובד היום עם פקסים?! היום הכל אלקטרוני: כבר שנים שאין לי איך להדפיס)

BravoMan

Active member
תתפלא!

הפקס במשרד שלי עובד שעות נוספות לאחרונה.

אז אם אני מבין נכון - ניסית אבל לא הצלחת.
שזה די צפוי.

יש לי "קצת" ניסיון בעניין, ומכשירי פקס רגישים להפליא לאיכות הקו.
למעשה, בזמנו החברה בה אני עובד נאלצה להוסיף קו נפרד לפקס שלא היה בו אינטרנט, משום שאיפול עם 2 פילטרים על הקו הפקס לא עבד כמו שצריך כל עוד היית תשדורת ADSL על הקו.

לחייג דרך קופסה שאתה מתאר (אני מכיר קופסאות כאלה, הן לא בדיוק נתב ונועדו לתקשורת קולית), זו לא בעיה.
אבל עד שתספר לי שהצלחת בפועל להעביר פקס ושהוא גם התקבל בצד השני, אצטרך להסתמך על הניסיון שלי.

אגב, יצא לי גם להתעסק לא מעט עם ה-stack של טלפונים שונים, ובהרבה מקרים פעולה של הזרמת צליל לתוך קו טלפון היא כשלעצמה אינה אפשרית בגלל מגבלות מערכת הפעלה או אפילו מגבלות חומרה שמבודדת את נתיב הקול בזמן שיחה.

זה אומר שתוכנה לא יכולה אפילו לנגן צליל לצד השני, שלא לדבר על משלוח פקסים.

goldy

New member
באמת איכות הקול בראוטר נמוכה מידיי

מדובר במכשיר הזה:
http://tinyurl.com/le6q6wv
הייעוד העיקרי שלו, להבנתי, הוא אינטרנט ישירות מהחברה הסלולארית.
בנוסף יש אפשרות לחיבור קו טלפון.

BravoMan

Active member
אוקיי.

בכל מקרה, זה לא רק עניין של איכות:

פקס, כמו מודמים אנלוגיים, תוכננו לקו "אמתי", חוטי חשמל פיזיים שמעבירים את התשדורות שלהם, שאומנם צריכות להיות בטווח תדרים מסוים, אבל עדיין לא מצפים להתערבות באמצע.

קו סלולרי לא עובד כך.
לא רק משום שהמידע משודר דרך גלי הרדיו, אל בעיקר משום שהוא לא משודר בצורה אנלוגית:
בשיחה ברשת סלולר הקול עובר דחיסה ומשודר בצורה דיגיטלית.

הדחיסה הזו וצורת השידור עלולות לשנות את הצליל בצורה שאוזן האדם לא תבחין, או תבחין אבל לא תסבול ממנה יותר מידי, אבל עבור המודם האנלוגי היא לא תתקבל על הדעת.

goldy

New member
:-
0

אם אתה צודק: למה אין פקסים דיגיטליים, ואיך זה שמדפסות משולבות לא מכילות פקסים דיגיטליים?

BravoMan

Active member
מה זה בדיוק "פקס דיגיטלי" לשיטתך?

פקס הוא שילוב של סורק ומדפסת, שיודע לשדר ולקבל את מה שסרק דרך קו שנועד במקור להעביר קול בצורה אנלוגית.

זו המשמעות של הטכנולוגיה - להעביר מידע ע"ג קו קיים בלי צורך בחיבור לאינטרנט או תשתית מיוחדת.

איך בדיוק יעבוד "פקס דיגיטלי"? לומר, מה יהיה שונה בו?
צורת השידור?
יש עם זה 2 בעיות:
א) הקו צריך להיות מסוגל לשאת את השידור בצורה תקינה וזאת מבלי להפריע לפעילות התקינה של הרשת.
ב) כשמחליפים שיטה סטנדרטית ישנה הורסים את "אפקט הרשת" ומגבילים את המשתמשים.

הכוונה ב-"אפקט הרשת" היא שמכונת פקס בודדת חסרת תועלת לחלוטין. מה תעשה, תשלח פקסים לעצמך?

שתי מכונות פקס זה נחמד, כי אתה יכול להתכתב עם חבר או משרד אחר, אבל זה עדיין לא יעיל במיוחד.

מליון מכונות פקס? זה כבר סיפור אחר לגמרי, ואפשר לשדר עותקים פיזיים של מסמכים למקומות רבים כי יש מקומות רבים שיכולים לקבל אותם.

זו הסיבה שפקס עדיין מחזיק ועדיין בשימוש: הוא הפך לסוג של סטנדרט.

עכשיו לך תנסה להכניס סטנדרט חדש ותגרום לכולם להחליף את מכונות הפקס שלהם באותו הזמן בדיוק.

הרי כמו שאמרת בעצמך: יש כבר חלופות מודרניות כמו דוא"ל.

בקיצור, עם כל הכבוד, אני ממש לא מבין לאן אתה חותר עם כל הסיפור הזה...

goldy

New member
אפשר דיגיטלי ואנלוגי במכשיר אחד

כאשר התוכנה בוחרת אוטומטי בדיגיטלי במידת האפשר.
בהתחלה זה יהיה יקר וייראה מיותר, ואח"כ עם ההפיכה לסטנדרט האנלוגי יכחד בהדרגה.

BravoMan

Active member
אפשר גם לטוס לירח...

ברצינות, עדיין לא הסברת מה זה בדיוק "פקס דיגיטלי", ובמה הוא יהיה שונה מפקס רגיל?

BravoMan

Active member
face-palm

זה לא קשור ל-"דיגיטלי" או "אנלוגי".

אבל אתה יודע מה: למה להתווכח?
נשמע שיש לך פה אחלה סטארטאפ.

לך תבנה מכונת פקס שמשדרת דרך הרשת הסלולרית ותמכור אותה.
למה אתה עוד מבזבז את זמנך בפורום תפוז בוויכוח עם משתמשים עלומים?

goldy

New member
להפך!

אתה נהנה מעצם הוויכוח: בנה אפליקציה שתמיד עונה את התשובה האחרונה.

Dניאל Mור

New member
חבריקו, בסוף תשבר ותתקין שרת פקסים מבוסס

לינוקס בבית. חכה תראה...

למעלה