שליחת דואר מסיבי

yaronj1

New member
שליחת דואר מסיבי

שלום. אני מפעיל לוח הודעות אלקטרוני שרשומים בו כ-150 משתתפים. לעיתים, לאחר ביצוע עדכונים בלוח ההודעות, נשלח מיידית מסר לחברי הקבוצה (150 הודעות בו זמנית). אני סוקר את מסד הנתונים ומפעיל את פונקציית mail על כל רשומה (כלומר, משלוח דואר בנפרד לכל משתתף). הלוח פועל כבר שנה ללא כל בעיות. לאחרונה, גיליתי שכל הדואר שנשלח לכתובות ב-Netvision חוזר או מתעכב בשרת. כתבתי לצוות התמיכה העסקי של החברה והם השיבו לי באדיבות רבה שהשרת דואר שלהם אינו מוכן לקבל יותר מ-12 דברי דואר אלקטרוני מאותה כתובת בדקה (כלומר, מקסימום 12 מסרים לדקה מאותה כתובת). הם הציעו לי לשלוח את המסרים באמצעות פרוטוקול esmtp במקום smtp כיוון ששם אין הגבלה כזו. בקיצור, האפשרויות שעומדות בפני הן כאלה: * משלוח באמצעות פרוטוקול esmtp שאינני יודע כיצד להפעילו, אלא אם כן פשוט לפתוח socket לפורט 25 ולהתחיל לשלוח הוראות ehlo וכו'. זה נראה לי מסורבל ועקום. * משלוח לכל הכתובות בו זמנית באמצעות bcc (כלומר שדה bcc בדואר יכיל את הכתובות של כל המשתתפים). הבנתי שזה יכול לעבוד כיוון שזה נשלח ב-esmtp. זה לא נראה לי נכון. בכל מקרה, אני משתמש בגרסה php 4.1.2 שאינה תומכת בצירוף bcc בפונקציה mail (רק גרסה 4.3 ומעלה תומכת בזה) ואין לי אפשרות לעדכן גרסה. * משהו גורם לי להאמין שאם אני אשתמש בתוכנית exim של ה-Unix אצליח להפעיל digesting להודעות, כמו שנעשה ב-mailman. זה נראה לי די מסורבל וגם לא חכם במיוחד, זאת מכיוון שאם נידרש לשלוח 1000 הודעות התור של הדואר יתעכב כל העת. אני תקוע ומבולבל. אשמח לסיוע והנחיה. ירון.

selalerer

New member
תוכל לרכז את כל הכתובות של Netvisio

n ברשימה נפרדת ולשלוח כל דקה ל12, אם זה לא מפריע לך, העיכוב הזה.

yaronj1

New member
חשבתי על הרעיון הזה אבל

חשבתי על הרעיון הזה אולם זה תובע ממני להוסיף קוד ויותר מכך, מה יהיה אם נמצא שספקי גישה אחרים נוהגים כך? (למשל אם בזק בינלאומי, אינטרנט זהב ואחרים ינהגו כך, האם אצטרך לרכז רשימות נפרדות?) בנוסף, נניח שעלי לשלוח מסה של 1000 דברי דואר לבעלי תיבה ב-Netvision האם נמתין יום שלם עד שיגיעו ליעדם? תודה על התייחסותך.

למעלה