שקלתי אם לענות או לא לענות
לא לענות ולתת לך "הרגשה טובה" או כן לענות ... לא אתייחס לכל אוסף הדעות שהבאת בהודעתך הקודמת (כי זה נראה לי בזבוז זמן) רק אציין שכל פעם שאת כותבת "הבעת דיעה" את מביאה את דעתך ולא מוסיפה מאומה לדיון (הרי ברור שזו דעה, למה לציין את זה כל כך הרבה פעמים? לפחות היית מביאה דעה של עצמך, אך כל מה שבחרת לעשות זה להגיד "זו דעה" ...). הבנתי שלא אקבל ממך הסבר על המילים שאת משתמשת, הזכרון שלי לא כל כך גרוע, את כבר הצהרת שאת לא מוכנה לדייק במילים, לשמור על טוהר המילה, ולא חשבתי שתשני את דעתך בפרק זמן כל כך קצר, אך בכל שאת תודה שאת מזכירה לי (ולאחרים) את הנושא... או כפי שאת אומרת, הסברים לגבי המילים שאת משתמשת "לא תמצא את זה אצלי" ... זה כנראה שורש התקשורת הלקויה ביננו, את לא מוכנה להסביר ואני כן... את טוענת "התרגיל הוא לשלוח לעצמך אהבה. חלק ממהות תרגיל הוא שאף אחד לא אומר לך איך לעשות זאת. אתה אמור לעשות זאת בדרך שבה אתה מבין זאת, ואין דרך אחת נכונה. זאת מהות התרגיל" וכשאני עושה בדיוק את מה שהבנתי ממה שאת אומרת, את עונה לי: "לא תירגלת שליחת אהבה אלא משהו אחר." אם אין דרך אחת נכונה, אז איך את קובעת שהדרך בה ביצעתי את התרגיל היא "לא נכונה"? "אתה נצמד למילים ובגלל זה מאתגר עבורך להבין אותי. אני לא רוצה להיצמד למילים. אני מנסה להתייחס למציאות. מכאן הקושי שלנו להבין אחד את השני" אני לא "נצמד" למילים, אני משתמש במילים, את לא משתמשת במילים את סתם "זורקת אותם לאוויר". והנה דוגמא: "אתה הגדרת אהבה. זה עדיין לא אומר שהמילים שכתבת מתארות את מה שאתה חש כשאתה חש אהבה." למה? כי את טוענת שאת לא מסוגלת או לא רוצה להסביר את המשמעות של המילים שאת משתמשת?... אז את מסיקה מזה שאף אחד לא יכול? על תאוריית המראות שמעת? והנה "דקלום" חמוד, כל הכבוד קורנג פו ! "ישנה מציאות שאדם תופס. ישנם מילים שאדם משתמש בהם. המילים אינם המציאות, אבל אפשר להיעזר במילים על מנת לתאר מציאות לאדם אחר." תמשיכי בשלך ואל תסבירי את מה שכתבת... אני רקר אוסיף כמה שורות ששכחת מהדיקלום. ישנה מציאות מתוך המציאות יש חלק שאדם מסוגל לתפוס מתוך החלק הנ"ל הוא בוחר מה לתפוס לחלק הזה הוא קורה "מציאות" ... למילים יש כח בין היתר יש להם את הכח לקבע את המציאות כפי שאנו מכירים אותה וגם יש להם את הכח להפוך אותנו ליותר נזילים (חופשיים מקבעון התפיסה) המילים הם לא המציאות אך הם קיימות ואם לא נדייק בשימוש שלהם הם יקבעו אותנו לדעותינו הקדומות. קונג פו תודה, תמשיכי בדרכך, את נפלאה! אלו בטח מילים שהיית שמחה לשמוע, אך הם נאמרו בציניות, וממש אבל ממש לא ברצינות. אבל בכל זאת תודה שאת מספקת לי חלק ממנת הצחוקים היומיים.