שליחת אהבה

kung fu

New member
שליחת אהבה

בואו ננסה משהו ביחד!!!
היום, יום ו' בשעה 21:00 כל אחד ישלח לעצמו אהבה. זה אמור להיות מיוחד וקסום כי אתם יודעים שעוד אנשים עושים את אותו התרגיל בבית שלהם!!!! אחרי שכל אחד ישלח לעצמו אהבה, נכתוב על זה כאן בפורום
(תספרו כדי שנדע כמה אנשים שלחנו באותה השעה) איך שולחים לעצמנו אהבה? יש המוני דרכים. איןד רך אחת נכונה. תעשו את זה איך שאתם מבינים את זה! באמת
!!! אז היום ב-21:00 כל אחד שולח לעצמו אהבה. אפילו רק ל-10 שניות! מחכה לדיווחים
אני משתתפת כמובן. דהההא!

i n d sky

New member
../images/Emo140.gif

שלום. אני לא חדש פה, אבל זו הודעה ראשונה שלי בכל מקרה. נכנסתי בשלוש דקות לתשע והחלטתי לנסות, אז ההודעה הזאת מבחינתי היא שליחת אהבה לעצמי. וקונג פו, מגיע לך הרבה אהבה על הרצון הטוב
. סוף שבוע נעים לכולם.

kung fu

New member
אל תשאלו איזה קטעים!!!

בשעה 21:00 הלכתי ברחובות ת"א ותליתי מודעות להדרכה שאני נותנת. שכחתי לשים לב לשעון!!!! פתאום בשעה 22:30 קלטתי מה השעה ושלחתי אהבה לעצמי באיחור!!!

עדיף מאוחר מאשר לעולם לא!!!

אני אניח לרגע שאני מבין מה הכוונה שלך כשאת כותבת "לשלוח לעצמי אהבה"... זה תרגיל? את צריכה להזכיר לעצמך? נו באמת!?! אניח שאני מבין את כוונתך, כי למעשה אין לי ברירה, את לא מוכנה/רוצה להסביר את עצמך. ברור שהמילה "אהבה" אצלי ואצלך מייצגת מושגים שונים עד מאוד. אקח לדוגמא את ההגדרה במילון של איתן אבניאון "אהבה- רגש עמוק של משיכה או של חיבה לאדם אחר או לדבר, לרעיון וכדומה" ועל מנת להבהיר (או לא) עוד קצת את המילה אהבה, להלן ההגדרה של "רגש" "רגש - תחושה , כמו אהבה, שנאה, קנאה, געגועים ועוד." אופס...!!! לפי ההגדרה הזו את לא יכולה לאהוב את עצמך... !!! את יכולה (על פי הגדרת מילון) לאהוב אחרים אך לא את עצמך... לאהוב את עצמך מופיע במילון כנראה תחת הערך נרקיסיזם, או אולי אוננות. אז כנראה את גם לא מתכוונת להגדרה המילונית. אולי את מתכוונת להגיד, פשוט ובלי מילים שקשה להסביר.... אני סומכת על עצמי... אבל אם את צריכה להזכיר לעצמך את זה, אז את לא באמת סומכת על עצמך וזקוקה לתרגילים על מנת לשכנע את עצמך... או במילים שלך "את לא אוהבת את עצמך" ...

kung fu

New member
זה באמת יהיה לי קשה להסביר ../images/Emo6.gif

אבל אני מכירה את התחושה של שליחת אהבה לעצמי או לאחרים. כן, זה תרגיל. לשלוח אהבה לעצמי. התרגיל הזה לא קשור דווקא ללסמוך על עצמנו. הוא גם לא קשור לשכנוע עצמי שאנחנו בסדר. שאלה: האם יצא לך לתרגל שליחת אהבה לעצמך? (אין דרך אחת לתרגל זאת, לפי מיטב הבנתי)

תשובה בחלקים

יהיה לי קל להסביר, לא יודע אם יהיה לך קל להבין (באמת, אם משהו לא ברור תשאלי) * אז לאהוב את עצמך זה לא לסמוך על עצמך. * לאהוב את עצמך זה לא לשכנע את עצמך שאת בסדר. * ככל הנראה את גם לא משתמשת בהגדרה של המילון. אז מה זה כן? נתתי לא מעט ניחושים ואף אחד מהם לא נכון... אני אמור להמשיך לנחש או שוב לשאול מה הכוונה שלך (ושל יתר משתתפי הפורום, כל אחד בעצמו אלא אם יש הגדרה שמקובלת על כולם)? אני יכול לענות באופן חד וברור: לא לא, אף פעם לא תירגלתי, אני לא מתרגל. לא, כי גם אם הייתי מתרגל המשפט "לאהוב את עצמי" לא יכול להתקיים על פי ההגדרה שלי של המילה "אהבה". בכל זאת נראה לי (ושוב יתכן שאני טועה עד מאוד) שמי שאוהב את עצמו (בכל הגדרה שעולה בראשי), מי שבאמת אוהב את עצמו ולא מספר שהוא אוהב את עצמו... לא צריך "לתרגל" או "להזכיר לעצמו" את זה.

kung fu

New member
המשך

אני לא דיברתי על לאהוב את עצמנו. כתבתי על לשלוח אהבה לעצמנו. אלו שני דברים שונים. התרגיל זה תרגיל מסוים של שליחת אהבה לעצמנו. התרגיל לא עוסק בלנסות לאהוב את עצמנו, אלא התרגיל הוא לשלוח לעצמנו אהבה. בכל אופן, אם לא תירגלת זאת ואתה לא רוצה לתרגל זאת), אז למה אנו מתדיינים?

המשך המשך ... המשך

"אני לא דיברתי על לאהוב את עצמנו. כתבתי על לשלוח אהבה לעצמנו" אם אני שולח לעצמי "מכתב" אני מקבל מכתב אם אני שולח לעצמי "עצבים" אני מקבל עצבים באותו אופן אם אני שולח לעצמי "אהבה" אני מקבל אהבה (ממני) אז לקבל "אהבה מעצמי" זה משהו אחר/שונה מ"לאהוב את עצמי"? בכל אופן לא ענית על אף שאלה שלי (זכותך), אם אני לא רוצה "לתרגל" אולי אני יכול להפוך את זה לעשיה... "למה אנו מתדיינים?" כי כתבת משהו שלא ברור לי, ביקשתי הסבר... קיבלתי תשובות חלקיות אם בכלל ואז כתבתי כל מיני הנחות אפשריות להבנת ההודעה המקורית שלך... ושוב פעם אחר פעם את "עונה" תוך חזרה כמעט זהה להודעה המקורית ואת לא כל כך מסבירה את מה שלא ברור לי. נראה לי ששוב אני צריך להזכיר לך, לאחרים, לעצמי... אין כאן שום דבר אישי, אני קורא וכותב בפורום... רואה הודעה, שואל ב"ציפיה" (במרכאות כי אם לא אקבל תשובה לא אתאכזב) לקבל תשובה/הסבר. אין כאן "דיון" יש רק שאלה שלא מקבלת תשובה, ניסתי לתת כמה אפשרויות על מנת שתצביעו לניחוש הנכון... מה עוד אני יכול לעשות?

kung fu

New member
הי עמנואל

אני אנסה לענות על מה ששאלת
נכון, אם אתה שולח לעצמך מכתב, אתה מקבל מכתב. אם אנחנו שולחים לעצמנו אהבה, אנו מקבלים אהבה ועל ידי כך מרגישים אהבה. באותו אופן אם אני שולח לעצמי "אהבה" אני מקבל אהבה (ממני) אז לקבל "אהבה מעצמי" זה משהו אחר/שונה מ"לאהוב את עצמי"? כן. לנסות לאהוב את עצמנו אפשר לעשות במגוון דרכים. אבל הפעולה של שליחת אהבה היא פשוט שליחת אהבה. לקבל אהבה מעצמנו. למה אתה מתכוון כשאתה אומר "לאהוב את עצמי"? הרי יש לזה דרגות. אני לא מכירה אף אדם שאוהב את עצמו לגמרי. אני מכירה אנשים שאוהבים את עצמם במידות מסוימות, או במידוצת גבוהות יחסים לרוב האנשים. התרגיל של שליחת אהבה, מתאים לכל האנשים שאני מכירה. לא יצא לי להכיר אדם שהוא שלם לגמרי עם עצמו באופן מוחלט, ואוהב כל חלקיק בתוכו. אם אני לא רוצה "לתרגל" אולי אני יכול להפוך את זה לעשיה... מה הבדל בין עשייה לתרגיל? "למה אנו מתדיינים?" כי כתבת משהו שלא ברור לי, ביקשתי הסבר... קיבלתי תשובות חלקיות אם בכלל ואז כתבתי כל מיני הנחות אפשריות להבנת ההודעה המקורית שלך... ושוב פעם אחר פעם את "עונה" תוך חזרה כמעט זהה להודעה המקורית ואת לא כל כך מסבירה את מה שלא ברור לי. אני אסביר: התכוונתי לשאול למה אנו מתדיינים אם אנו מדברים על משהו תיאורטית. אני רוצה לדבר על דברים מציאותית שחווינו ולא על תיאוריה. ואם לא תירגלת את זה, אז שאלתי את עצמי ואותך למה אנו מתדיינים. זה פתאום היה נראה לי בזבוז זמן של שנינו להתדיין על משהו תיאורטי שלא ניסית. נראה לי ששוב אני צריך להזכיר לך, לאחרים, לעצמי... אין כאן שום דבר אישי, אני קורא וכותב בפורום... רואה הודעה, שואל ב"ציפיה" (במרכאות כי אם לא אקבל תשובה לא אתאכזב) לקבל תשובה/הסבר. לא לקחתי אישית. הצלחתי להבין לפני כמה ימים שאתה שואל ומנסה להבין, ורוצה ללמוד, או ללמד או משהו דומה לכך. \הדגש|אין כאן "דיון" יש רק שאלה שלא מקבלת תשובה, ניסתי לתת כמה אפשרויות על מנת שתצביעו לניחוש הנכון... מה עוד אני יכול לעשות? הצלחתי הפעם לענות על מה ששאלת?

הי

מובן (אולי) שעדיין לא מבין מה את אומרת כל עוד אני לא יודע מה הכוונה שלך כשאת כותבת "אהבה"... אחד ההבדלים החשובים בעיניי בין תירגול לעשיה היא שעשיה לא מצריכה יצירת "סביבה מלאכותית לביצוע". "הצלחתי הפעם לענות על מה ששאלת?" אם את מתכוונת האם הצלחתי להסביר את המילה "אהבה" התשובה היא כן, המון פעמים והייתי עושה את זה כאן מזמן אם היית מבקשת (עדיין אני לא רואה בקשה כזו ממך).... o fri ביקשה (נדמה ליל בפורום "דרל הלוחמים" אך אני כלל לא בטוח) וזה בדיוק מה שעשיתי לפני מספר דקות ... אז שום אני שואל:מה הכוונה שלך כשאת אומרת/כותבת "אהבה"

kung fu

New member
../images/Emo13.gif לה לה לה.....ממשיכה ../images/Emo6.gif

אחד ההבדלים החשובים בעיניי בין תירגול לעשיה היא שעשיה לא מצריכה יצירת "סביבה מלאכותית לביצוע". אפשר לשלוח אהבה בכל מקום ובכל זמן. אין צורך לתרגל את זה בסביבה מלאכותית. ניתן לעשות זאת בכל רגע בחיים. אז שום אני שואל:מה הכוונה שלך כשאת אומרת/כותבת "אהבה" אהבה: תחושה מיוחדת שמורכבת משמחה, אושר, עליצות, חיות, אמון, שלמות.... זה הביטוי המילולי הכי קרוב שמצאתי לזה כרגע
וכאשר אני שולחת לעצמי אהבה אני חשה דברים דומים לזה, ובעיקר חשה אהובה. תחושה כזאת של חמימות, ו.....אהבה
לא נראה לי שניתן למצוא לזה הסבר מילולי. כל הסבר לא יסביר את התחושה שבן אדם מרגיש

ibag

New member
מסכימה איתך

נדיר....אבל קורה הכוונה למשפט:"כל הסבר לא יסביר את התחושה שבן אדם מרגיש" אם זאת אשאל אותך (מאחר שאת מלמדת דמיון מודרך יהיה לך קל עם זה) 1) כשאת את מדמיינת קבוצה של אנשים בינהם מתנהל תקשורת אידאלית, מה את רואה? 2.)כאשר את מדמיינת קבוצה של אנשים בינהם מתנהל תקשורת מילולית אידאלית, מה את רואה? יש כאן אפשרות לקבל הרבה מידע, אם הצלחת - אל תחסכי מהקוראים הסקרנים...

kung fu

New member
תשובה

אם זאת אשאל אותך (מאחר שאת מלמדת דמיון מודרך יהיה לך קל עם זה) 1) כשאת מדמיינת קבוצה של אנשים בינהם מתנהל תקשורת אידאלית, מה את רואה? 2.)כאשר את מדמיינת קבוצה של אנשים בינהם מתנהל תקשורת מילולית אידאלית, מה את רואה? אגב, אני לא מלמדת דמיון מודרך, אלא משתמשת בעבודה עם דמיון מודרך כשזה רלוונטי לעבודה עם מישהו. לגבי מה ששאלת אז אין לי מושג על מה את שואלת. אין לי מושג מה שאלת כי אני לא יודעת למה את מתכוונת ב"תקשורת מילולית אידיאלית" או "תקשורת אידיאלית" כמו כן אני לא מסתכלת על קבוצה של אנשים בינהם מתנהל תקשורת מילולית אידאלית. אני יכולה לענות לך על דברים שחוויתי ולא על שאלות תיאורטיות, כי אין לי עניין לעזור בתיאוריה.

ibag

New member
שאלות

כדי שאוכל להסביר מה בדיוק התכוונתי לשאול. 1.)מה זה דמיון מודרך? 2.)מה ההבדל בין ללמד דמיון מודרך לבין להשתמש בעבודה עם דמיון מודרך כשזה רלוונטי לעבודה עם מישהו? 3.)"אין לי עניין לעזור בתיאוריה".אז, יש לך עניין לעזור ב.......? במה? 4.) מה זה שאלה תאורטית? מה מבדיל אותו משאלה "לא תאורטית"?

kung fu

New member
תשובות

1.)מה זה דמיון מודרך? זה לדמיין דברים מסוימים כשהדמיון הוא מודע ומונחה (מונחה - בין על ידי אדם חיצוני ובין על ידי האדם עצמו). אנחנו מדמיינים כל הזמן דברים בלי שליטה. אז דמיון מודרך זה לדמיין משהו שאנו רוצים לדמיין, ושהדמיון מודע ומונחה. 2.)מה ההבדל בין ללמד דמיון מודרך לבין להשתמש בעבודה עם דמיון מודרך כשזה רלוונטי לעבודה עם מישהו? אני לא יודעת מה זה אומר ללמד דמיון מודרך. אני יודעת להנחות אדם לדמיין דברים מסוימים. אני משערת שאחרי שאני מנחה אותו הרבה פעמים, לאט לאט הוא יודע לרתום את הדמיון לטובתו, בלי שאני אהיה שם. אז אם זה אומר שלימדתי אותו דמיון מודרך, אז אוקיי. 3.)"אין לי עניין לעזור בתיאוריה".אז, יש לך עניין לעזור ב.......? במה? יש לי עניין להתפתח ולהתקדם ולעזור לאחרים ב..... (בכל מה שבא לי ברגע נתון). 4.) מה זה שאלה תאורטית? מה מבדיל אותו משאלה "לא תאורטית"? שאלה תיאורטית זה למשל לשאול מישהו: "נניח ויש לך חברה טובה שאוהבת ספרים, האם את משאילה לה את הספר ההוא שקנית?" (בזמן שלאדם שנשאל אין חברה כזאת, ואף אחד לא רוצה ממנה את הספר) שאלה לא תיאורטית: "האם תשאילי לחברה שלך ששמה מיטל, את הספר ההוא שקנית? (בזמן שלאדם שנשאל יש חברה כזו והיא גם רוצה את הספר הזה ממנה) זה לא מדויק מה שכתבתי, אבל ניסיתי להעביר את רוח הדברים. שאלה תיאורטית למשל תהיה לשאול אותי אם הייתי מלמדת קונג-פו, אז באיזה מקומות אני אלמד את זה.... בעוד שאיני מלמדת קונג-פו

ibag

New member
עוד שאלות

המורה שלך שואל אותך: " מה את רואה כאשר את מדימיינת את עצמך אומנית קונג פו בעלת חגורה שחורה?" האם תעני לו:"אני יכולה לענות לך על דברים שחוויתי ולא על שאלות תיאורטיות." האם תגידי לו שיגדיר לך מה זה אומנית קונג פו בעלת חגורה שחורה? את גם לא תגידי לו(אני מניחה) שאת לא מכירה מספיק אומני קונג פו כדי שתצליחי לדמיין את זה. שאני שואלת אותך שאלה דומה, על מצב שונה את רומזת לי שנשאלת על דבר שלא קיימת במציאות (לפי סיווגך את השאלה כתיאורטית ולפי ההסבר שלך מה זה תאורטי) האם את באמת כל כך סבורה שבמקומות שונות בעולם ובנקודות שונות של הזמן לא תמצאי קבוצות שונות של אנשים שמסוגלים לתקשר בצורה הרבה יותר יעילה ממה שאנו מצליחים היום? דמיון הוא כלי יעיל להפוך את הרצוי למצוי. הוא כלי יעיל גם לקבלת מידע. ייקח לך כמה שנים להפוך את עצמך לאומנית קונג פו, אבל הדמיון יכול לעזור לך לקבל מידע על מה חסר לך, מה את צריכה ללמוד, מה הפוטנציאל שלך. אז מה כל כך מסובך בשאלה שלי?

יבאד, אל תיצמדי למילים.

כשקונג פו כותבת "דמיון" היא מתכוונת למשהו שלא ניתן לתאר במילים, ..., דמיון מודרך, לעומת זאת, זה משהו שלא ניתן לתאר במילים... עכשיו את מבינה מה ההבדל ? תאוריה זה משהו תאורטי, לדוגמא, איך לאפות עוגה, למרות שכעת בא לך לאכול כריך, ברור, לא? אז למה את שואלת אותי איך לאפות עוגה אם את רוצה לאכול מרק עוף? הרי המידע הקסום הזה שכלוא בחלק ממני לא יתן לך כלום, אז עדיף שתשאלי אותי איך להכין פסטה טעימה, משהו שהוא ממש מציאותי ולא כל מיני דברים תאורטים ודמיוניים ... מה הטעם בכלל לענות על דברים שכלל לא קיימים? כמו כן, קונג פו לא נצמדת כלל למילים (-: אז אם המורה שלה ישאל איך היא רואה את עצמה כבעלת חגורת שחורה היא תענה לו ככל הנראה משהו שקשור לחגורות... כמו אתמול הלכתי לקניון, קניתי מכנם וגם חגורה ממש יפה!! "נכון שאני חמודה ועוצמתית?!" אז מה כל כך מסובך? זה שאת רוצה תשובה כנה ואמיתית מאדם שמצהיר פעם אחר פעם שהיא לא מוכנה להשתמש במילים בצורה אחרת ממה שאת משתמשת בהם. זו רק דעתי, כמובן, אלו דעות וכמו כל דעה יש לה סיכוי של 50% להיות נכונה.

kung fu

New member
תשובה

המורה שלך שואל אותך: " מה את רואה כאשר את מדימיינת את עצמך אומנית קונג פו בעלת חגורה שחורה?" האם תעני לו:"אני יכולה לענות לך על דברים שחוויתי ולא על שאלות תיאורטיות." האם תגידי לו שיגדיר לך מה זה אומנית קונג פו בעלת חגורה שחורה? את גם לא תגידי לו(אני מניחה) שאת לא מכירה מספיק אומני קונג פו כדי שתצליחי לדמיין את זה. הוא לא שאל אותי את זה. אבל כן הונחיתי בעבר לדמיין שאני חגורה שחורה. כמובן שדמיינתי זאת. זה לא שאלה תיאורטית. שאני שואלת אותך שאלה דומה, על מצב שונה את רומזת לי שנשאלת על דבר שלא קיימת במציאות (לפי סיווגך את השאלה כתיאורטית ולפי ההסבר שלך מה זה תאורטי) האם את באמת כל כך סבורה שבמקומות שונות בעולם ובנקודות שונות של הזמן לא תמצאי קבוצות שונות של אנשים שמסוגלים לתקשר בצורה הרבה יותר יעילה ממה שאנו מצליחים היום? מי זה "אנו"? שוב, אין לי מושג מה את רוצה לשאול. אני בטוחה שאני אוכל להבין אותך אם תשאלי בניסוח אחר או באופן אחר, אבל כרגע לא הצלחתי להבין מה את רוצה לדעת. דמיון הוא כלי יעיל להפוך את הרצוי למצוי. הוא כלי יעיל גם לקבלת מידע. אכן
ייקח לך כמה שנים להפוך את עצמך לאומנית קונג פו, אבל הדמיון יכול לעזור לך לקבל מידע על מה חסר לך, מה את צריכה ללמוד, מה הפוטנציאל שלך. נכון
אז מה כל כך מסובך בשאלה שלי? איזה שאלה? משהו ששאלת עכשיו או בהודעה קודמת? אם עדיין יש לך שאלה שלא עניתי עליה, את יכולה אולי לנסח אותה באופן אחר?

ibag

New member
"אנו"

אנו=אנחנו=אני ואת-או =אנו, משתתפי הפורום או= אנו, רוב בי האדם בחברה המערבית...עכשיו ברוווור(מספיק לקחת אופציה אחת כדי להבין את המשפט) טיפ קטן בשיפור יכולת הבנת הטקסט: לנסות להבין אותו כמקשה אחד ולא לנסות לשחק את ראש כרוב ולשאול שטויות. למה את צריכה ניסוח שונה של השאלה אם חסר לך מילה קטנה אחת? למה מעניין אותך לדעת מה התכוונתי באומרי "אנו" אם מראש את קובעת כי לא יעזור לך בהבנת המשפט? שוב את מדקלמת קונג פו.מאחר שאני רואה שאת מאד אוהבת לעשות את זה אתן לך שלוש טיפים קטנים איך תוכלי להשתפר בזה: 1.)לדקלם ממישהו שאת בטוחה שהאנשים שקורים אותך לא מכירים אותו( כך לא יצליחו לגלות כל כך מהר שאת לא מקורית) 2.)אם כבר את מעתיקה נסי להבין מה כוונתו של המקור- אחרת תשמעי מגוחכת להפליא 3.)אם כבר את מעתיקה תשבצי את ההעתק במקום הנכון, אחרת זה אהיה משעשע בטירוף לבסוף, איזה שאלה בדיוק את רוצה שאנסח מחדש?

למעלה