שליחות לצרפת

שליחות לצרפת

התבקשנו לצאת לשליחות לצרפת לשנתיים ואנחנו מתלבטים. מנסה להתמקד בשאלות הפרגמטיות למרות שכמובן יש גם שאלות עקרוניות. איך ואיפה מאחסנים את הציוד שלנו (ריהוט אפשר למכור חלקית או לתרום אבל מה עם כל השאר?) מה לגבי התחייבויות שיש בארץ? פלאפון למשל, הלוואה בבנק למשל.... האם ממשיכים לשלם פה לקופ"ח ולמושלם? זה משנה מה התקופה שעבורה אמורים ליסוע? מה עם מס הכנסה וביטוח לאומי? משלמים גם בארץ? רק בארץ? הפרשים בארץ? כשחוזרים- יש זכויות או חובות שחשוב לדעת עליהן? ה"גדולה" עולה לגן חובה, תהיה שם בגן חובה ובכיתה א'- זה רלוונטי להכניס אותה לבי"ס שם אחרי שנה? ולחזור לפה ישירות לכיתה ב'? יש פה מישהי מצרפת שיכולה להעריך את יוקר המחיה? במיוחד כשאוכלים כשר? עוד מחשבות? משהו שפספסתי? תודה וסליחה על ההצפה....

ועוד שאלות../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

מה הפרוצדורה הרשמית מול צרפת? בעלי צרפתי ואני מבריטניה (שנינו נולדנו באירופה) כך שאני משערת שאין לנו בעיות של ויזות למינהן, מה לגבי הילדים? להבנתי הם זכאים אוטומטית לאזרחות בריטית וצרפתית (היום זה כבר נחשב לאזרחות אירופאית?) כלומר גם להם מן הסתם אין בעיה של ויזות. האם אני צודקת? מה עוד צריך להסדיר מול צרפת כדי להגיע? מה לגבי ביטוח בריאות בצרפת? מה הוא מכסה? האם צריך מושלמים למיניהם? ביטוח פרטי? מה נדרש כדי לפתוח שם חשבון בנק? איזה עוד פרוצדורות יש לעשות?

בקר12

New member
אענה לך על הילדים

הילדים שלך הם אזרחים בריטים וצרפתים (צירוף נחמד) מלידה אבל מהשאלה שלך נראה כי לא הוצאת להם מעולם דרכונים. בעצם כולכם צריכים דרכונים אירופים (בריטים או צרפתיים) למעבר. אין הגיון להוציא לילדים שני דרכונים אז תחליטו על אחד מהם. כיוון שאתם רוצים לעבוד לצרפת הגיוני אולי להוציא לילדים דרכון צרפתי ומן הסתם לפנות לקונסוליה הצרפתית בעניין

אכן מעולם לא הוצאנו עבורם דרכון

כמה זמן לוקח להנפיק דרכון דרך הקונסוליה? מה צריך להביא כדי להנפיק את הדרכונים? האם יש בעיה להצטלם עם כיפה לדרכון צרפתי (בגלל החוק של הסרת סממנים דתיים)? האם לי יספיק הדרכון הבריטי? האם צריך "להנשא" גם בקונסוליה?

בקר12

New member
לא מכיר את הפרוצדורה הצרפתית- תבררי אצלם הכול

לך יספיק הדרכון הבריטי אלא אם כן יש יתרונות מיוחדים לאזרחים צרפתים (להבדיל מאזרחים אירופים אחרים) שגרים בצרפת. אני פשוט לא יודע אבל לא נראה לי ואם תגלי שכן תמיד תוכלי להוציא אזרחות צרפתית כשתגורי בצרפת.

גוזליה

New member
בשביל להוציא לילדים דרכון צרפתי

הם צריכים להיות רשומים בעץ המשפחה של מי שצרפתי, כך גם בן/בת הזוג.

בקר12

New member
זה נכון אבל

ייתכן שהילדים כבר אזרחים צרפתיים מלידה והרישום הוא משהו טכני (כמו רישום של לידת אזרח בריטי בחו"ל) ואילו אצל האשה ה"רישום" מהווה בעצם תהליך אזרוח (נדמה לי שיש בחינה קלה בצרפתית - לא?). בכל אופן, לא הייתי "מאזרח" את בת הזוג בשלב זה ומשאיר אותה עם דרכון בריטי. סתם נראה לי טרטור. אבל איני בעל ידע מיוחד בדיני אזרחות והליכים צרפתיים

גוזליה

New member
לא זה לא.

עד שהילדים לא רשומים בעץ המשפחה, הם לא מוכרים כאזרחים צרפתיים. זו דרך הרישום. אין קשר לבת הזוג ולדרכון שלה.

גוזליה

New member
ואי אפשר להקביל את זה לרישום בריטי

כי זה ממש לא אותו דבר

יעלי9

New member
הסתקרנתי, מה ההבדל המהותי?

חשבתי שרישום בעץ המשפחה היא פשוט דרך צרפתית פואטית לתאר רישום אזרחות יבשושי בכל מדינה אחרת.

גוזליה

New member
ובכן

ההבדל המהותי הראשוני הוא שהרישום בעץ המשפחה הוא בנוסף ומחייב לרישום "ברשויות"- כלומר, לא ניתן להרשם כאזרח צרפתי by decent אם אינך רשום בעץ המשפחה (ואז, עם רישום עץ המשפחה, מתבצע הרישום ברשויות). בכדי לרשום בעץ המשפחה, למשל, נישואין- צריך לאשר אותם בעץ המשפחה. כשנולד ילד- צריך להוסיף אותו לעץ המשפחה (בעיקר אם הוא נולד מחוץ לצרפת)- ורק אז ניתן להגיש בקשה לדרכון (כלומר, רק אם הוא רשום בעץ המשפחה של ההורה). זה סתם סירבול (לענ"ד המצטנעת) אבל זה לא אותו דבר כמו למלא טופס ולהגיש לשגרירות.

בקר12

New member
אני עדיין (קצת) מבולבל

ניקח המקרה של ילד שנולד להורה צרפתי מחוץ לצרפת: מוסיפים אותו ל"עץ המשפחה" - הבנתי. האם הוא כעת מוכר לרשויות הצרפתיות כאזרח צרפת או האם נדרשת עוד פעולה? (הרי ברור לך שהוא יכול להיות צרפתי גם ללא הוצאת דרכון) אם לא נדרשת עוד פעולה, מה זה שונה באופן מהותי מרישום לידה של אזרח בריטי בחו"ל ברשות הקונסולרית המתאימה.

בקר12

New member
נגיד שהבנתי - אז פונים לקונסוליה ולאיפה עוד?

או שהכול עושים בקונסוליה? (ואני לא מדבר על דרכון - רק על הוצאת אזרחות)

גוזליה

New member
../images/Emo178.gif שתהיה בריא.

עד כמה שידוע לי, אפשר לעשות את זה דרך הקונסוליה. לא עונה יותר על שאלות בקשר לזה, בשביל זה יש גוגל.

יעלי9

New member
לפעמים יותר נח להיות אזרח של מדינה אחרת באיחו

באיחוד. הייתי בודקת קודם מה הזכויות שתקבלו בתור ישראליםבשליחות/אזרחים בריטים/אזרחים צרפתים ובוחרת את האפשרות הנוחה ביותר. לדעתי, עוד שיקול בעניין הנוחות הוא כמה קשה להוציא כל אחד מהדרכונים - אולי מדינה אחת מקשה יותר מהשניה.

למעלה