שלט rd-6000 ותפעול מדפים

• פותח הנושא mol3
  • פורסם בתאריך

mol3

New member
שלט rd-6000 ותפעול מדפים

אני מעוניין לקנות טיסן עם מדפים. בניגוד לפוטבה, אין ב- sanwa rd-6000, כפתור רציף לתפעול מדפים. מעיון בחוברת שלהם, הבנתי שהדרךהיחידה היא תפעול מדפים בשני מצבים בלבד (למעלה, למטה). האם הבנתי נכון ? האם מישהו מתפעל מדפים עם השלט הזה ?. האם ההפעלה היא באמצעות אחד המתגים בראש השלט ?. תודה מראש

ariel3d

New member
אני כמעט בטוח שזה אחד הכפתורים למעל

אחי יש לי אותו שלט ופעם אחת ניסיתי לעשות מיקס לחשמלי והצלחתי חלקית והפעלתי אותם מהכפתורים למעלה

m rochlitz

New member
תשובות....

1. הבנתה נכון. 2. בעבר עשיתי זאת. 3. כן. בברכה מ

AVISTINKY

New member
לי יש RD 6000 ויש לי מדפים ב3 מצבים

יש את הכפתורים (לא למעלה! הכפתוורים של האיידל והאוטורוטציה במסוק) ובכפתור של האיידל (עם ה3 מצבים) יש מדפים....כשהכפתור למטה (מצב 1) זה בלי מדפים ביכלל ושני המצבים האחרים זה הדרגה של ירידת המדפים... כיוונו לי את זה מזמן מזמן אז אל תשאלו אותי איך עושים את זה.....אני יכול רק להגיד שאפשר בטוח...

אפשרי ועוד איך

תחבר את שני הסרוואים לערוצים 2 ו-6 בהגדרות ה-ETC תפעיל את ה FLAP למצב ACT ואז תן לכל מצב בכפתור העליון בצד ימין את האחוזים שתרצה בכל מצב אגב יש שלושה מצבים .

mol3

New member
תודה לכולם

אכן ראיתי מעל כפתור ימני התייחסות למדפים. ההוראות לא מי יודע מה ברורות, עכשיו מובן יותר. כמובן שעדיף את הכפתור הרציף בפוטבה, אבל גם 3 מצבים יותר טוב מכלום. תודה.

Flat spin

New member
למפסק 3 מצבים יש יתרון ברור ../images/Emo22.gif

בכפתור סיבובי רציף, אינך יודע בדיוק לאיזו זוית הורדת את המדפים (בהנחה שאתה מסתכל על הטיסן ולא על המשדר בזמן ההטסה). במפסק 3 מצבים, אתה מכוון את המדפים למצב הרצוי בכל אחד משני השלבים (מעבר למצב סגור), אחד להמראה והאחר לנחיתה ובודק בטיסה את התוצאות. לאחר שקיבלת תוצאה משביעת רצון בשני המצבים, אתה מסודר היטב. מכאן ואילך תמיד תקבל את אותה הזוית והטיסן יגיב תמיד באותה צורה.

matzri

New member
מה באמת זה נותן?

גדעון תוכל לפרט בבקשה מה באמת נותנים לנו המדפים בהמראה ובנחיתה? איך זה משפיע על הטיסה? ואיזה טיסנים דורשים את הפונקציה הנ"ל?

Flat spin

New member
תפקידם של המדפים הוא ../images/Emo22.gif

בהגדלת העילוי. אלא שבנוסף להגדלת העילוי הם מגדילים גם את הגרר של הטיסן/מטוס. השימוש במדפים בטיסנים נעשה במספר מקרים, ואלו העיקריים שבהם: האחד בטיסן סקייל, המדמה אחד לאחד את המטוס המקורי. השני, בעיקר בטיסנים בעלי עומס כנף גבוה, לאפשר ריצת ההמראה ונחיתה במהירות איטית מהרגיל (וכפועל יוצא מכך ריצת ההמראה/נחיתה תהיה קצרה יותר). בטיסה רגילה אין צורך במדפים והם סגורים. כלומר מהווים חלק רגיל של הכנף. היות והמדפים יוצרים גם גרר בנוסף לעילוי, מקובל שבהמראה יהיו המדפים מוטים מטה בשיעור של 15° עד 20° ובנחיתה בין 30° ל-45°, תלוי בגודל ומשקל הטיסן. כאמור, המדפים מגדילים את גרר הטיסן ולכן גם בהמראה וגם בנחיתה יש להוסיף כוח מנוע כדי להתגבר על הגרר הנוסף הזה

mol3

New member
אחלוק על נושא היתרון שבמפסק

קודם כל, בוא לא נשכח שגם בעת ההטסה אנחנו לא מביטים במצערות ויודעים לתפעל אותן. עד כמה שהתרשמתי מה"פוטבה" (במבט חטוף אז אולי זה לא מדוייק), טווח הסיבסוב של הכפתור הוא של כ- 270 מעלות, כך שאין בעייה מיוחדת לקבוע "זיכרון אצבע" לתפעול מדוייק של המדפים. ולגבי היתרון של מתג רציף, הרי תפעול המדפים בטיסנים, תלוי מאד במהירות האויר (לפחות אין לנו את הבעייה של משקל ומהירות), כך שלעיתים שינוי קל בזוית, עשוי להיות ההבדל בין נחיתה נוחה לנחיתה מאולצת. שלא לדבר על מצבים קיצוניים, או האפשרות להשתמש במדפים רציפים ליצור מעט גרר להפחתת מהירות ע"פ בחירה וכד'. preset של זוית פריסה, נראה לי מאולץ מאד בנסיבות אלו. הייתי מאד שמח לו היה לי הפוטבה עם כפתור רציף, בו הייתי יכול לבחור בכל עת את זוית המדפים. תמיד טוב לדעת שיש לך מבחר אפשרויות ולא שלוש בלבד.

Flat spin

New member
כמובן שאתה מדבר מנסיונך ../images/Emo22.gif

בתגובתי הסברתי את הדברים כפי שאני רואה אותם. לשם שינוי, גם הסברתי גם את הנימוקים לכך. אין לי כל ענין להכנס איתך לויכוח. מובן שנסיונך מדריך אותך, וזה מקובל עלי לגמרי. ללא ספק אתה בוודאי מניח גם שנסיוני שלי מדריך אותי.[ זו דעתי ועל פיה אני פועל.

../images/Emo207.gif

האם יש דרך לבצע דבר דומה (כלומר, תפעול מדפים רציף) ב- rd8000? ועל הדרך, שאלה נוספת. לטיסן עם שני סרוו מאזנות נפרדים, מה עדיף: רתמת Y (בהנחה שלא צריך AD וכו'), או חיבור כל סרוו למקלט בנפרד (ערוצים 2 ו-6)?

IgalR

New member
עדיף לחבר לשני ערוצים

יותר קל לבצע כיוונים מהשלט . אפשר להפעיל מיקסים שונים לתרגילים שונים. לא צריך מפצל Y נוסף ופחות חוטים.

למעלה