שלט עץ

thevil

New member
שלט עץ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

קודם כל אני חייבת להגיד שאני לא מפסיקה להתפעל מהעבודות המקסימות שאני רואה כאן, ממש עושות חשק ליצור...
וחוץ מזה שרציתי מכן רעיון לשילוט, ההורים שלי גרים במושב ורוצים שלט עץ שיצביע על הבית שלהם משהו כמו משפחת x, אבל מקורי ומיוחד ולא כמו של כל המושב. יש לכן רעיונות לתת לי? האמת לא חייב להיות מעץ אבל שיהיה עמיד לפגעי מזג האוויר. המון המון תודה.

lilachh

New member
עכשיו יש מישהו - הנה קצת רעיונות:

בעיקרון מכל חומר שתבחרי לעשות מריחה בלכה של יאכט ורנישט 2 שכבות תעשה את העבודה יופי ותשמור על השלט בתנאי חוץ ככה שאת צריכה רק לבחור את החומר. את יכולה לקחת שלט עץ - יש לקנות בכל חנות יצירה ואפילו בכפר השעשועים - לצבוע אם אקריליק, להדביק מפית או להדביק תמונה, לצייר לבד, לעשות סטפים, לעשות את שיטת הנר , לעשות תבליטים, מה שולה על דעתך...תבחרי כיוון ונעזור לך יואת בפרטנות. את יכולה גם להכין את השלט מדאס בקיצור כל חומר שתבחרי - הלכה תשמור עליו מפני תנאי חוץ. תגידי כיוון שחשבת וננחה אותך.

thevil

New member
מאד נראה לי הרעיון של המפית

רק מה ששכחתי לציין שהשלט צריך להיות ממש גדול - לא שלט לדלת אלא בכניסה לחצר משהו כמו 20x40 ס"מ. אז את חושבת שאפשר לעשות הדבקה של מפית על לוח בגודל כזה? וחוץ מזה איפה אני יכולה לקנות בכלל לוח בגודל זה?

dorlim

New member
לוחות עץ - דיקט

אפשר להשיג בכל הנגריות ונגריות החובבים באיזו מידה שאת רוצה.

max63

New member
דיקט = סוג של עץ ולא עובי

דיקט, לידיעה, הינו צורה בה מייצרים לוחות. הלוח מושכ ע"י מספר שכבות, כל אחת בת כמה מילימטר. יש דיקט בעובי 4 מ"מ, אבל גם 6, 8, וכן הלאה. חוץ מזה, מי אמר שאי אפשר להדביק 2 לוחות דיקט זו לזו... ...אבל זה כבר סיפור לסרט אחר. מקס

av_i_va

New member
כיום - כבר אין צורך בתנור ....../images/Emo140.gif

מאז ש "קרמיקל" הצטרף לחומרי היצירה, אין צורך בתנור קרמי. מספיק לשרוף בתנור ביתי

dorlim

New member
ועוד רעיון לשלט עמיד ../images/Emo62.gif

שלט מפסיפס - שהבסיס שלו עשוי PVC ואז אפשר להרכיב אותו בכל מקום ואם קצת יותר מושקע לעשות את השלט על רשת בנאים ואז להרכיב אותו במקום אחת האבנים בקיר (יוצא משגע) חוץ מזה כמו שכבר אמרו - את יכולה לבחור כמעט בכל טכניקה ולהגן עליה מפגעי מזג אוויר באמצעות לקה עמידה במיוחד (יאכט ורניש ודומות לה)

שלט שלטים מעץ עמידים מאוד במים ,לאחר טיפול בלכה. לא הייתי מוסיף שום דבר חוץ מכיתוב ,כי בשמש שלנו ,דבר לא מחזיק. שלט מפיספס יכול להיות מאוד יפה,אבל ,לבעלי ידע ונסיון,חוץ מזה צריך לקחת בחשבון את המשקל.הבסיס לא יכול להיות מעץ ,כי חדירה של מים תפוצץ את הכל. אפשר שלט מזכוכית ויטראז,אבל שוב -לבעלי ידע. מצרף תמונה של שלט עץ שעשיתי בטכניקה מיוחדת ולא מקובלת ,חיתוך האותיות נעשה בחוט להט.

av_i_va

New member
עץ לא עמיד במים - אבל......./images/Emo140.gif

עם הגנה של יאכט ורניש בהחלט עמיד לאורך שנים רבות.

popa 11

New member
עשיתי מעמד לשלט מעץ

הוא היה ך´ מברזל וצבעתי אותו ציירתי
עליו צמח ירוק וחיפושיות
וצבעתי כמה שכבות לכה יצא ממש יפה , אין לי תמונה כי זה היה בשביל מישהו שעד היום מתעצל לתקוע את זה בגינה...

למעלה