פספורט?
מה נסגר איתך, אני לא מבקר כמה ימים ואתה מתחיל להשתולל? אני מציע שתגיש לי סיכום בחמישה עותקים של טענותיך ואני אבדוק אם הן נכונות...
ועכשיו ברצינות, ובקצרה, כי אין לי כוח (אם אני חושב יותר מדי מתחממת לי הקופסא ויש בעיה במערכת קירור...), יש לי הרגשה שאתה אוהב להתעלם ממנה שמדינת ישראל (או אנשים פרטיים, ישראלים) עושה והקשרים העיסקיים (צבאיים) שלה (מדינות בדרום אמריקה, חלק ממדינות אפריקה וכמובן במזרח אסיה כדוגמאת סינגפור - ואני מדבר על כלי נשק, מודיעין, אימון צבאות וכו'). עד כאן לגבי מדינת ישראל, שאני מאד אוהב ורוצה לגור בה, גם אם יש לי אי אילו טענות כמו לכל אחד! קשה לבקר את עצמינו, אבל פה גדולתינו. זה גם לא אומר שאתה לא צודק לגבי סין, ואנחנו שגרים בסין פיתחנו איזה מנגנון הגנה מובן, להגן על סין בכל פעם שמישהו מלכלך, כמו שאתם מגינים על תאילנד בכל פעם שמישהו פולט איזה משהו שלא נראה לכם מבוסס (אמרתי לכם פעם, רק לנו מותר ללכלך, ותאמין לי שאנחנו עושים את זה על בסיס יומי). אני בטוח שבסין יש המון מרתפי עינויים אפלים שבהם מענים את פעילי הפאלון גונג אבל אני רוצה להאמין שלא מדובר בכמות גדולה - אני יודע שיבואו אנשים וישלחו סטטיסטיקות של כמה אנשים מעונים אז תחסכו לי את זה כי גם אני קראתי הרבה סטטיסטיקות. לגבי סין, אני רואה כיום מספר מעמדות: 1. איכרים, פועלים: מנסים לאכול, לשרוד, אולי לשלוח ילד לאוניברסיטה, ולפרנס את ההורים (כ-75% המאוכלוסייה) 2.מתעשרים חדשים: לעשות כסף וכמה שיותר, לחיות סגנון חיים מערבי (מערבי-סיני) 3. פקידי ממשל 4. כל השאר... את שתי הקבוצות הראשונות לא מעניין הפאלון גונג, וגם לא מה שאנחנו כותבים כאן. הבעיות הן בשתי הקבוצות האחרונות... בנוסף, אתה חייב להבין ולהכיר את האוכלוסייה, ההיסטוריה והמשטר, בכדי להבין את צורת השלטון הנוקשה. לומר את האמת, אני לא בטוח שהסינים זקוקים או רוצים בדמוקרטיה. תראה את ישראל, תראה את תאילנד, או כל מקום בעולם, איפה יותר טוב לחיות? ברור שאני רוצה את החופש הדתי, התרבותי, והאישי - אבל סין מאד שונה ופועלת בקצב משלה ולכם גם ציינתי שאני לא בטוח שהסינים רוצים משטר פתוח יותר (כמובן שהם לא רוצים להיות מעונים ואיברים מוצאים מהם בעודם בחיים...). בסין יש דבר שנקרא chengyu 成语, שזה בעצם פיתגמים בעלי 4 סימנים, נסיים באחד שנאמר ע"י אחד מחכמי הדור: סין סין , תאילנד תאילנד 泰泰中中
אה, שכחתי משהו, אם היית יודע מה אני עושה כאן בשביל אחת העובדות, היית מתמלא גאווה כמו ג'ורג' בוש ביום העצמאות של טקסס, ואני מקווה שתזכור את זה כשאני אבלה את שארית חיי באחד המרתפים כאן...