שלח לחמך...

רומנteaת

New member
שלח לחמך...

אני מבקשת את עזרתכם. אני עומדת להציף את ההודעה הזו בכל מקום אפשרי, כי אני בטוחה שמישהו בוף יוכל לעזור לי למצוא את מה שאני מחפשת. פעם היו עוגיות קטנות שנקראו "לחם רוסי". אני לא בטוחה שכך קראו להן באופן רשמי, אבל זה היה הכינוי. אני לא זוכרת מי ייצר אותן או איך נראתה האריזה. העוגיות היו חומות בהירות, קטנות ועגולות בקוטר של מטבע עשר אגורות בערך (היתה גם גרסה קצת גדולה יותר), וה"למעלה" שלהן היה כמו מין שפיץ קטן, מה שנתן לכל העוגיה צורה שדומה לפטמה. המרקם של העוגיה היה די קשה, שובר שיניים כזה, והטעם מתקתק אבל לא מתוק מאוד. אני חייבת, אבל חייבת למצוא שוב את העוגיות האלה. בסופרים הרגילים לא מצאתי, אבל אם מישהו יודע על מה אני מדברת- אולי בחנויות קטנות ושכוחות אל, שמייבאות דברים מתוצרת חוץ, אולי במכולות ישנות...

לא ראיתי כאלה כבר עשרות שנים

אאל"ט היה להן טעם קרמלי, עם טיפונת ג'ינג'ר... אם לא תמצאי, הנה מתכון שתוכלי להכין לך לבד.... לחם רוסי/ גיל חובב, מתוך "מתנות מהמטבח" חומרים (לכ-50 עוגיות 500 גרם קמח 3 כפיות אבקת אפיה 1 + 1/4 כוסות סוכר 1/4 כוס אגוזי לוז טחונים 1/4 כוס קליפת תפוז מגוררת 1/4 כפית גי'נג'ר 1/4 כפית הל טחון 1/4 כפית ציפורן טחון 1/4 כפית פלפל לבן 1 כף קינמון 2 ביצים גדולות (או 3 קטנות) 1/2 כפית מיץ לימון טרי 3 כפות ברנדי 3 כפות חלב או מים לזיגוג: 100 גרם אבקת סוכר 2 כפות מים חמים הכנה: מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים + התבלינים. מחמיים תנור לחום בינוני גבוה (190 מעלות). מוסיפים את הביצים והנוזלים. מערבבים היטב. צריך להתקבל בצק קשה מאוד ואחיד. אם הבצק רך, מוסיפים עוד קמח. מרדדים לעלה בעובי 1 ס"מ, קורצים עיגולים או עוגיות בצורות שונות בעזרת חותכני עוגיות. אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות משחימות (זהירות לא לשרוף). מצננים. להכנת הזיגוג: מערבבים את אבקת הסוכר והמים ומטפטפים על העוגיות. מחכים שהזיגוג יתייבש ומעבירים לקופסה. העוגיות יישמרו היטב כשבועיים, במקום יבש ומוצל.

אני חושבת שייצרו אותן במפעל ברמן

בירושלים. זה עוגיות הילדות שלי, לפי היאור והן בפירוש יוצרו שם, אני זוכרת שקנינו אותן ישירות מחנות המפעל בתלפיות

sherry77

New member
וואו הוחזררתי הרבה שנים אחורה!

ממש מנהרת הזמן בשניה! אני יודעת בדיוק באיזה עוגיות מדובר אבל אין לי מושג מי ייצר פשוט קנינו אותן במכולת... אבל מן הסתם ברמן לא היה אז כזה מבחר...

למעלה