שלח לחמך...

רומנteaת

New member
שלח לחמך...

אני מבקשת את עזרתכם. אני עומדת להציף את ההודעה הזו בכל מקום אפשרי, כי אני בטוחה שמישהו בוף יוכל לעזור לי למצוא את מה שאני מחפשת. פעם היו עוגיות קטנות שנקראו "לחם רוסי". אני לא בטוחה שכך קראו להן באופן רשמי, אבל זה היה הכינוי. אני לא זוכרת מי ייצר אותן או איך נראתה האריזה. העוגיות היו חומות בהירות, קטנות ועגולות בקוטר של מטבע עשר אגורות בערך (היתה גם גרסה קצת גדולה יותר), וה"למעלה" שלהן היה כמו מין שפיץ קטן, מה שנתן לכל העוגיה צורה שדומה לפטמה. המרקם של העוגיה היה די קשה, שובר שיניים כזה, והטעם מתקתק אבל לא מתוק מאוד. אני חייבת, אבל חייבת למצוא שוב את העוגיות האלה. בסופרים הרגילים לא מצאתי, אבל אם מישהו יודע על מה אני מדברת- אולי בחנויות קטנות ושכוחות אל, שמייבאות דברים מתוצרת חוץ, אולי במכולות ישנות...

IliAsh

New member
מכירה הרבה דברים "רוסיים" אבל לא משהו כזה

בהצלחה בחיפושים! ערב נהדר
!

נירהמ1

New member
אני יודעת בדיוק על איזה עוגיות את מדברת

לא יודעת למה קראו להן "לחם רוסי" (אין כל דמיון ביניהן לבין לחם). יש המון סוגי עוגיות שנקראות "עוגיות תה רוסיות", אבל אף אחד מהמתכונים והתמונות שאפשר למצוא באינטרנט לא דומה לעוגיות שאת מדברת עליהן. מחיפוש שעשיתי באינטרנט, מסתבר שהרבה אנשים מתגעגעים אליהן, אבל את המתכון לא ניתן להשיג. יש מתכון של "עוגיות סבתא" שגיל חובב קורא להן "לחם רוסי", אבל לא חושבת שהן דומות לעוגיות הקטנטנות והקשות, שהיו מתרככות בטבילה בתה (או גלגול בפה). הן היו נפלאות. צר לי, אבל לא מצאתי את המתכון.

IliAsh

New member
אם מישהו מכיר את שמן ברוסית אוכל לחפש

בגוגל ולתרגם את המתכונים..

נירהמ1

New member
אלנה - מדובר בעוגיות קטנטנות שעשויות

מחלבונים (כמו מקארונים אבל קטנים). יש רק מתכון אחד שמזכיר אותן, אבל הוא עם תבלינים והעוגיות בהן מדובר אין תבלינים, חוץ מווניל. מדובר בעוגיות רוסיות עם קקאו ותבלינים (אין בהן שומן בכלל) שמהמתכון שלהן מכינים אותיות, אבל העוגיות שעליהן מדברים הן לבנות זהובות, קשות בעלות טעם ונילי.

IliAsh

New member
אולי אני מכירה ופשוט לא זוכרת

בכלל התחלתי להתעניין בבישול ולהשתולל במטבח רק לפני כשנתיים ככה שיש עוד הרבה מה לגלות

נירהמ1

New member
לא משווקים את העוגיות האלה שנים רבות מאוד

וגם לי, בגילי, יש עוד הרבה מה לגלות.

נירהמ1

New member
חגית - הן לא דומות אפילו - אלה שבטיב טעם

רכות וגדולות קצת יותר. העוגייה הייתה בגודל של מטבע 10 אגורות.

IliAsh

New member
הכוונה כאן היא ל"זפיר"(zefir)

וזה די דומה למרשמלו, ומאוד רחוק מלהיות קשה

נירהמ1

New member
זפיר דומות לנשיקות מרנג אבל רכות יותר והיא

התכוונה לעוגיות קטנטנות וקשות.

נירהמ1

New member
- צודקת בהחלט - נתתי בסוף השרשור

מתכון שאני חושבת שמזכיר את העוגיות הקשות. מקריאה של המתכון נראה לי שאולי הגענו למתכון. מקווה שייצא לי להכין בקרוב כדי לראות אם זה אכן המתכון.

נירהמ1

New member
אולי המתכון הזה - עוגיות "לחם רוסי"/"מתוק.נט"

המתכון המצורף נראה מתאים לתיאור העוגיות. מקווה שאני לא טועה.
עוגיות "לחם רוסי"/"מתוק.נט" מקור המתכון: לא צוין הובא ע"י: באלי, מנהלת פורום "קינוחים ומנות אחרונות" לתבנית אפיה שטוחה מרופדת בנייר אפייה משומן. החומרים: 4 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים 4 כפות סוכר 3/4 כוס קמח רגיל קליפת לימון מגוררת מ-1/2 לימון 1/2 כפית תמצית וניל הכנה: - מחממים תנור לחום בינוני-נמוך 170 מעלות. - מקציפים היטב את החלמונים עם 3 כפות מהסוכר, לבלילה בהירה ותפוחה. - מקפלים את קליפת הלימון את הבלילה. - מקציפים את החלבונים עם כף סוכר שנותרה לקצף קשה. מקפלים את הקצף לבלילת החלמונים. - מבליעים בעדינות את הקמח בבלילה, ומעבירים בזהירות לשקית זילוף. - מזלפים נטיפים או לצורת בישקוטים. - אופים כחצי שעה, עד שהעוגיות מתייבשות.

IliAsh

New member
מצאתי עוגיות כאלה

שמן "שלגונים" (snejki) אבל במתכון כתוב שהן רכות מבפנים, לכן אני לא בטוחה שזה מה שאת מחפשת. אם תרצי תרגום, תעני לי בבקשה. סוף שבו נהדר
!

רומנteaת

New member
תודה, אבל הן

נראות יותר כמו קצפיות ולא דומות למה שאני מחפשת... תודה

milch

New member
זה לא זה

הלחם רוסי הוא בגודל של גולת זכוכית רגילה רק קצת שטוח עם השפיץ, וקשה כמו אבן. מוכרת לי משנות ה-60-70, מאז לא התענינתי אך אשמח לחידוש במסגרת הנוסטלגיה אם מישהו ימצא.

נירהמ1

New member
תסתכל על המתכון שהבאתי - ברכיבים הוא מזכיר

את העוגיות ההן.

milch

New member
הסתכלתי, תודה...

המומחיויות שלי לא מגיעות לידי כך שאוכל לאבחן דבר כזה, מה גם שאני בהחלט לא זוכר את מרכיבי המקור. בנוסף, כיון שהוא היה תוצר תעשיתי, כנראה שזה גם משפיע.

נירהמ1

New member
צודק בהחלט - זה באמת משפיע שהמוצר תעשייתי

מצד שני, בגלל שאני זוכרת את הטעם של העוגיות, הרכיבים במתכון הזה יכולים להתאים. נראה לי שלא נוכל לדעת בוודאות עד שלא נכין. שבת שלום.

למעלה