|שלראש השנה../images/Emo24.gif-../images/Emo39.gif../images/Emo74.gif../images/Emo75.gif
שבוע טוב לכל חברי הפורום. כבר מזמן לא השתתפתי בכתיבה בפורום, למרות שאני מקפידה לקרא וגם מדי פעם מורידה סיפורים שמענינים אותי. לפני זמן ביקשתי ואף קיבלתי סיפורים לחתונה. ההצעה היתה הסיפור האבן שלפני הדלת. האמת שאת הסיפור הזה הכרתי ואפילו סיפרתי אותו בשנה שעברה בפסטיבל באוהל המספרים בגבעתיים, אבל חיפשתי סיפור אחר. בסופו של דבר אמש היתה החתונה של נכדתי וסיפרתי את הסיפור הזה בקיצורים המתבקשים, הוא התקבל בהתלהבות אבל אני רוצה לגמול לכם בסיפור אחר שמתאים לחתונה וגם לחגי תשרי אם תרצו רימון האהבה - למלך אחד היתה בת יפיפיה. מזה יפיפיה, לא ראו כמוה בעולם. אבל היא לא היתה רק יפה היא היתה גם חכמה ונבונה ובעלת תבונת כפיים ממש כלילת המעלות. ככל שגדלה תכונותיה התרומיות גדלו גם הן. כאשר בגרה והגיעה לפרקה, החלו חתנים לשחר לפתחה. אבל מי האיש שיכול להתאים לנערה כלילת המעלות שכזאת? חתנים באו בזה אחר זה כמובן נסיכים ורוזנים ואנשי מעלה, אך היא דחתה את כולם. יום אחד בא איש אחד עשיר מאד. הוא היה בעל מטעים ובעל מכרות זהב ויהלומים, היו לו עדרי צאן ובקר . היו לו ארמונות בכל רחבי תבל. הוא אמר לה שהוא יעניק לה חיי עושר. שהם יסעו בעולם, שיהיו לה המלבושים היפים ביותר, שהמאכלים המעודנים ביותר, יעלו על שולחנה, שהוא ירפד אותה ביהלומים. ולאות ולסימן לאהבתו הוא העניק לה ענק פנינים תואמות. אבל לה זה לא הספיק. אחריו בא איש אחד מלומד. הוא למד באוניברסיטאות החשובות בעולם, הוא קרא ספרים וכתב ספרים הוא שלט בשבעים לשונות, הוא אמר לה אנחנו נחיה חיים נהדרים, נחווה חוויות מסעירות בספרים. אנחנו נקרא יחד ונלמד יחד ולאות ולסימן הוא העניק לה ספר ובו חכמת כל הדורות. אבל לה זה לא הספיק. אחריו בא איכר אחד,בנו של איכר. הוא הביא לה רימון. הוא חצה את הרימון לשניים והחל הוציא את הגלעינים. גלעין אחד לך וגלעין אחד לי, גלעין אחד לך וגלעין אחד לי, עד שנשאר הגלעין הלבן. כאשר הוא הוציא את הגלעין הלבן, כבתה הלבנה. הוא אמר לה: לאהבה דרושים שניים, חציתי את הרימון לשניים. באהבה דרושה סבלנות. בסבלנות הוצאתי את הגלעינים אחד לך אחד לי אחד לך אחד לי. באהבה דרוש אור. כאשר כבתה הלבנה היה חושך אבל לי היה אור. כי את האור שלי. שנה טובה לכלם שנה של אור, אהבה ותקוה. והעיקר הבריאות-