שלחן שבת

שלחן שבת

שולחן שבת - זה ערך ,זה סימבולי ,זה מושג ,וזה גם כאב לב. שולחן שבת - זה בית אבא ,בית הסבא, זה מסורת , וזה גם מציאות לא קלה. שולחן שבת - זה ילדים , זה דפי פרשת שבוע מבית הספר , ושירי שבת , וכסא ריק בראש השולחן ,מקום שצריך להביא דבר תורה ברגש שולחן שבת - זה מלחמה על שקדי המרק, זה על מריבות ומרפקים בין הילדים ,זה הצחוק על מי שמקבל אחרון את פרוסת החלה, וגם החסר במי שיאכל את הלבן של העוף כי אף אחד לא אוהב את זה שולחן שבת - זה ברכת הבנים שאין מי שיברך , וזה שלום עליכם שלא זוכרים כמה פעמים כבר אמרנו שתיים או שלש? , וזה גם אשת חייל שאין בו בעלה ויהללה או אשת חייל בכלל שולחן שבת - זה השמחה והאושר מהילדים אבל גם הכיסא הריק הזה שגורם לנו לא להנות לפעמים מהיום המיוחד הזה . יום איחוד של המשפחה. השבת הזו לפני הדלקת נרות שוב תיזל לה דמעה , איפה את שתדליקי את הנר שיאיר את השבת אבל גם יאיר את הפינות החשוכות בנשמה. עדיין מחכה...... אבל מיד אח"כ מחייך כי בורא עולם אוהב אותי ! יש לי ילדים נפלאים יש לי בריאות ב"ה יש לי מוזיקה ושמחה , יש לי הרבה חברים וידידים שמחברים אותי לעולם טוב יותר . ויש לי את התקווה .... מחכה לאפס את עצמי , restart , בכדי להתקדם

ותשחק

New member
שולחן השבת שלי

זה שמחה גדולה שולחן השבת שלי - זה שכלול מבית אבא וסב, מציאות של שנים לא פשוטות שמתרוממות ומתעלות שולחן השבת שלי זה אמא וגוזליה הגדלים, זה דפי פרשת שבוע מִגן, או אלו שהצלחנו להוציא בשליפת היד מעזרת הגברים בבית הכנסת, בלימוד מעמיק מחדש של פרשות השבוע מאז ימי התיכון, וגילוי של קולות חזניים שלא השמעתי אי פעם לעצמי או לאחרים, בתנועות ניצוח ובצחוקים מתגלגלים שולחן השבת שלי מוקף בכיסאות מלאים ואין בו כיסא ריק לעולם שולחן השבת שלי הוא יום משפחתי מגובש ומאוחד ואינו חַסֵר, ואינו כאוב, הוא יום של חסד וציפיה אליו במשך כל ימות השבוע שולחן השבת שלי נפתח בדרך קבע במבט על נרות מאירים, בלחישת 'ויהי ערב ויהי בוקר' בקול נשי, ואח"כ בטעימות דגים, מרק עוף רותח וצלי עוף ושלל קינוחים, ואי אפשר לשנות ממנו, כי האוכל של אמא הכי טעים, אפילו יותר משל סבתא שולחן השבת שלי הוא שולחן מלא וגדוש באהבה, עמוק ב'ליבתו' ובהרגשתו לעומת שולחן השבת שלי בהם ישבו גבר, אישה וגוזלים מנישואים כושלים, בהם רק רציתי לברוח משולחן השבת
תודה לאחד ומיוחד על הההזמנה שלך לשולחן השבת.

שולחן שבת..

פעם פעם ..שולחן שבת היה מקום שיושבים כי צריך.. שולחן של שתיקות רועמות.. שולחן שלכבודו האוכל בושל בחוסר חשק.. ואז השולחן הפך להיות מקום של שמחה.. של ארוחות גורמה.. של פרחים.. של שירה.. שבתות קליקות.. שבתות של חברים.. שבתות של משפחתיות.. ומשם באה הצמיחה.. משם למדתי מה אני רוצה שיהיה בביתי.. אז מאחלת לכולנו שבתות שמחות. ואני רצה לסירים..כי יש אורחים השבת.

פשושית37

New member
לפני

שהתגרשתי שולחן שבת ושבת עצמה היתה גהינום ועכשיו לגמרי רגוע ונחמד. מתפללת שבהמשך יהיה נחמד יותר.... אחד! מבינה אותך לגמרי ועד שתגיע האחת קבל ממני
עננננננקקקקקקק

ליגה76

New member
../images/Emo24.gif

כ"כ נוגע. שולחן שבת - הרגע הכי יפה של כל השבוע. שולחן השבת - הרגע בו החסר זועק למרחקים. שולחן השבת זה איחוד של המשפחה, זה זמן איכות השבת אני בלי הילדים, הולכת לאמא לנוח.... ההורים שלו רצו לעזור כל השבוע ולא נתתי, לבסוף ביקשו את הילדים לשבת עמ"נ שאלך לנוח. אנשים טובים... הכאבים בחזה הולכים וגדלים, ההתקפים של השיעולים גם הם. ולמרות זאת, אין לי מושג איך אעבור את השבת בלי הילדים. לא מבינה איך אתם עושים זאת כל שבת שניה. למרות שאני חייבת לנוח. חייבת שבת של שינה. אבל בלי הילדים לצידי, מה זה שווה? בעז"ה שאתה וכל אחד מאיתנו נמצא את זיווגנו משמים, ונחזור להיות משפחות מאוזנות ויציבות עם הרבה אהבה ושמחה אמיתית... שבת שלום!
אוהבת אותכם...

אין כמו שולחן השבת של אבא ואמא

אצלי שולחן השבת מזכיר את הלב שהלב שמח ורוגש כך השולחן שבת מלא מכל טוב, ושהלב עצוב ובוכה גם אם אשים את מיטב המטעמים הוא ישאר עלוב. יש המון נשות חייל פה רק להסתכל ותוכל למלא את שולחן השבת באישה +כמה ילדים שתרצה אני בעניין שידוכים היום. אמרו שלשדך שלושה זוגות מביא את האדם לגן עדן. וירטואלי נחשב?

חגיתי6

New member
אצלי השולחן שבת

מלא בסלטים ואוכל טוב שאני ואחותי מכינות וגם מגישות.. אבל אני רוצה לשבת בשולחן שבת אחר...עם בעל ו3 ילדים קטנים שצריך לנגב להם את הפה לפעמים ולשים סינור... עם חיוכים של ילדים...וחיוך שרק שנינו מבינים....ואושר . ובנתיים זה לא קורה אבל אני רוצה מאוד שזה יקרה.

סאני42

New member
אכן משו בשולחן שבת משתנה...

אבל זה לא מחייב הרבה שינויים לשלילה. צריך פשוט להערך ולהתארגן מחדש ולהנות... אצל הרבה זוגות עם הגירושין גם סגנון החיים השתנה וזה משליך גם על שולחן השבת... שבת שלום!

החיים

של כל אחד ואחת, הם בדיוק כמו שהוא בוחר לראות אותם!!! רבותי, הכל תלוי בראש שלנו..... זה בהחלט חלק מאותו עניין נשגב של 'בחירה' שהבורא נתן לכל אחד ואחת מאיתנו. בהצלחה

למעלה