שלו, שאלת שיר ידוע...

lizzika

New member
שלו, שאלת שיר ידוע...

מישהו יוכל לעזור לי עם שיר הונגרי ידוע שנשמע כמו - אוז או ספ אוז או ספ .... והתרגום שלו (ז"א הבית/הפזמון המוכר שחוזר לאורכו...), משהו כמו זה נחמד או זה נעים... (זה מה שידוע לי) תודה !

עב

New member
משהו על עיניים כחולות

אבל יבואו החונגרים הגזעיים וידעו יותר ממני בילדותי שמעתי את המבוגרים שרים את זה, והבנתי שזה היה שיר מודרני בנעוריהם ותו לא.

sabajakov

New member
החלק החשוב בשיר הזה,

שהקצב שלו מתאים לריקוד הצ'רדש.

jimi2

New member
עד כמה שאני זוכר

מיהו הילד היפה ביותר כחול העיניים לא ממש זוכר אבל אני אחפש את המילים

אני ענת

New member
מנסה להזכר...

אז אה ספ אז אה ספ אה קי נק אה סמה קק אה קי נק אה סמה קק לאם או/מרט אז איניים לאם או/מרט אז איניים שותת קק מג שה ודיוק אה באבאם נק אלייג ספ מצטערת, אני לא יודעת לכתוב בהונגרית. תענוג היה להזכר בשיר ולהתגעגע לסבא וסבתא שלי שלצערי כבר אינם כאן איתנו. לילה טוב

ברק 188

New member
בטח זוכר, לא חושב שיש מצב כזה..

של בת/בן ל"תרבות הונגריה" שלא שמע את זה ולו רק לפחות פעם אחת בחייו אם רצה בזה או לא, הרי זה מחויב לפי הפרקטול אחרת אתה נחשד מיד לטרול.

orlu

New member
ענת זו את?????דם את חזרת אלינו???

אל תגידי שאת מאחורי הקלעים כל הזמן

אני ענת

New member
כן, זו אני

לא ביקרתי בפורום הרבה זמן עסוקה בלימודים... נהניתי לקרוא קצת ולהיזכר... והתמונות של טומי - כרגיל עושות לי חשק. שיהיה יום נעים לכולנו

ronnymp

New member
ענת גדוווול ../images/Emo6.gif ../images/Emo79.gif - ההונגר-ברית

בעליו של האולם שבו בתחתנתי (מזמן) - הוא הונגרי - שהיה זמר בעברו
והמשפחה ההונגריה - כמובן שהיתה מקורבת .... אז הדור הותיק "אנס" אותו לשיר את השיר ככה שהשיר הזה תמיד מזכיר לי את החתונה
ואיך מישהו פה אמר ? - אין הונגרי שלא מכיר את השיר הזה

טומי*

New member
שירי תנועות נוער ועוד......

מצאתי במאמרי הפורום דף עם עשרות שירי עם הונגריים בבקשה

siofok

New member
זה שיר חובה

אצל קבוצות נוער שאני מוציא להונגריה שהם לומדים ושרים שם אולי בגלל שזה השיר הכמעט יחידי שאני יודע..........

עב

New member
איזה קבוצות אתה מוציא ומה אתם עושים

תוכל לספר?

siofok

New member
לא הוצאתי הרבה

אבל יצאו אתי להקות מחול חבורת זמר וקבוצה ששיפצה את בית העלמין בשיופוק

יש לך תמונות של מצבות ששופצו?

אולי יהיו לעזר למחפשי שורשיהם בשיופוק. לפני כמה חודשים קבלתי את תמונת מצבתו של אבי הסבא רבא שלי שנטמן בבית העלמין הישן בקיש וארדה.מהתמונה נודע לי שמו של סבו של הסבא רבא . בית העלמין שופץ הודות לקבוצת יהודים אמריקאים ,שמוצאם מהעיר, שממנו את הפרויקט.

siofok

New member
בעקבות השיפוץ

נכנס פרק שלם של צילומי כל המצבות בספר על יהודי שיופוק שנכתב על ידי מנהל מוזיאון ע"ש קלמן אימרה בשיופוק. המחבר מצ'יקו שבשטיין ג'וזף העתקים ממנו נמצאים במוזיאון בצפת למעונינים

תמונות ממצבות

יש לי במחשב 40 תמונות מבית הקברות של ABAUJSZANTO עם יש בזה ענין אוכל להעביר לגלירית של תמונות הונגריה אבקשך להסביר לי איך הפרוצדורה לעביר

agibagi

New member
השיר שאני יודעת בהונגרית../images/Emo168.gif

AZ A SZEP AZ A SZEP AKINEK A SZEME KEK AKINEK A SZEME KEK AZ A SZEP AZ A SZEP AKINEK A SZEME KEK AKINEK A SZEME KEK LAM AZ ENYEM, LAM AZ ENYEM SOTET KEK MEGSE VAGYOK A BABAMNAK ELEG SZEP AZ A SZEP AZ A SZEP, AKINEK A SZEME FEKETE מי שרוצה לתרגם לעיברית הנכונה מוזמן לעשות כאן המשך יום נעים

55רותה

New member
תרגום לשיר

מהמעט שאני יודעת בהונגרית, להלן התרגום זו היפה זו היפה למי שיש עיניים כחולות X 2 למה שלי, למה שלי כחולות כהות......(לא מובן לי) (לסיום) זו היפה שעיניה שחורות.

למעלה