שלוש שאלות קצרות

גדי ב

New member
שלוש שאלות קצרות

* איך סוגרים חלון חדש שפתחתי, ואת קוד ה-PHP יחד איתו? * אני מריץ PHP עם משתנים מסויימים, ואז פותח חלון אחר (למחיקת קובץ), שאמור לחזור לחלון המקורי (שמציג את הרשומות SQL) שירענן את עצמו, ויזכור איזה משתנים היו לו, כלומר: הצגת רשימה -> מחיקה בחלון אחר שנסגר -> רענון הרשימה המקורית, כשהפרמטרים שהוזנו לה בתחילת התרשים הזה נשמרים. אני מניח שיש אפשרות עם session handling ואשמח לשמוע על זה אם זה פשוט, יש משהו פשוט אחר? אם הבראוזר יודע לעשות refresh, אין סיבה שה-PHP לא ידע, וידע לענות בחיוב על השאלה של הבראוזר שואל resend information או משהו כזה (כלומר, עדכון עם אותה אינפורמציה שמוזנת).  אני מחפש ספר רציני על PHP ועל MYSQL, עדיף האנגלית, ומשהו שמיועד למתכנתים רציניים (כלומר, לא בסגנון חוברת הדרכה למיקרוגל

DannyZ

New member
חשוב שתבין

PHP לא רץ במחשב המשתמש. הוא רץ בשרת. השרת מריץ אותו ואז שולח מסמך HTML למשתמש.

גדי ב

New member
so?

אני יודע ש-PHP זה סרבר-סייד, אני לא בדיוק מבין מה זה קשור לשאלות שלי. אולי זה קשור, אבל אני לא מבין...
בניתי כבר דטה-בייס סבבה עם PHP ו-MYSQL, שעושה הכל כמו שצריך, כולל form validation וכולל אופציית צפייה ברשומות עם sort-ים וחיתוכים וכולל מחיקה ועריכה של רשומות קיימות, ואחרי שאשתמש בו לאתר המסחרי אציע אותו כ- public domain, אני חושב, אבל יש עוד דברים שצריך ללטש, ולכן השאלות. תודה בכל מקרה.

גדי ב

New member
אה,

אז ההוראה לסגור את החלון פשוט צריכה להיות כתובה ב-HTML? טוב, אני אבדוק את זה כשיהיה לי זמן וכח... ומה עם נושא ה- refresh? גם זה אני מניח ניתן לפיתרון איכשהו בדברים שהם קליינט-סייד, אבל יש את העניין הזה שהסקריפט PHP צריך לזכור איזה משתנים הוכנסו לו, שאני יודע שאפשר לעשות את זה גם דרך הג´אווהסקריפט וכו´, אבל חשבתי שאולי יש משהו יותר קל ופחות טרחני ב-PHP עצמו. טוב, אני עייף מדי, ואני בטח מדבר שטויות, אז תסלחו לי. ככה זה כשעסוקים בו זמנית בבנייה ועדכון של איזה 7 אתרים, וזה בלי להזכיר שאני עובר דירה, עושה מדיטציה ולומד טיבטית וגרמנית...
האתרים האלה עוזרים לי לגייס כסף לחזור למזרח, ביחס של אתר אחד = מספר חודשים שם, בערך, מבחינה כלכלית, אז מכאן הרצון העז ללמוד...

DannyZ

New member
את המשתנים אתה יכול לשמור בעוגייה

וREFRESH והסגירת חלון זה בדרך הכי קלה ג´אווה סקריפט.

למעלה