שלוש שאלות חשובות...

rainbow123

New member
שלוש שאלות חשובות...

שלום, בוקר טוב:) שאלה ראשונה: הסבר את מדיניות ממשלת הלייבור הבריטית (בווין) בשאלת הפליטים היהודים באירופה לאחר מלחמת העולם השנייה (את זה אני יודעת). הצג שתי דוגמאות למימוש מדיניות זו על ידי הבריטים (עד שנת 1947). שאלה שנייה: הסבר את תורת "שלושת המעגלים" של נאצר (מטרות/מאפייני מדיניות החוץ) והסבר את הקשר בין מדיניות זו לפרוץ מלחמת ששת הימים. שאלה שלישית: כאשר אומרים שנאצר הלאים את תעלת סואץ, ממי בדיוק הוא הלאים אותה? (מהבריטים?!) אודה לכם מאוד אם תענו לי....:)
 

SlamminDino

New member
בווין היה אנטישמי !!

ממש כמו הבריטים של היום... אני לא זוכר לגמריי את המדיניות אבל הוא לא היה אוהד לישראל..
 

SlamminDino

New member
נאצר הפך את תעלת סואץ למגרש משחקים

שלו ושל המצרים!! השטח הזה היה אמור להיות בין לאומי וחשיבותו ידועה לכל. השייט בין מימי הים התיכון לאוקייאנוס ההודי עובר דרך תעלתץ סואץ. אפשר להשוות את חשיבותה לתעלת פנמה הנודעת שנחפרה לפני כמאה שנה בערך והיא מפרידה בין האוקייאנוס האטלנטי לשקט. בכל מקרה-- נאצר לא הסכים שכלי שייט ישראלים יעברו בתעלת סואץ או במיצריי טיראן שהם האגף הדרומי של מפרץ אילת ( או עקבה לפי רוב העולם..) מלחמת ששת הימים התקרבה שבעתיים כשנאצר סגר את מיצריי טיראן בפנינו. הוא פשוט חימם את כל הגיזרה. היה ברור שהולך להיות פה מלחמה.
 

איסקרה

New member
תשובות

באשר למה האת יודעת אני עובר הלאה דוגמאות: *החמרת המאבק בההעפלה- סיורים , תחנות רדאר, גירוש מעפילים לקפריסין. .אליהו גולומב- ספינת מעפילים שעוכבה באיטליה ע"י הבריטים .לה ספציה- ספינת מעפילים עוכבה בנמל לה ספציה. המעפילים שבתו רעב שלושה ימים. .אקסודוס- אנית מעפילים שהבריטים השתלטו עליה וגירשו את המעפילם לקפריסין. * דחיית יוזמות בין לאומיות- בווין דחה את מסקנותיהן של ועדות שההעלו אפשרות של מדינה יהודית. ובאשר לנאצר ושלושת המעגלים: נאצר ראה את מצריים כשייכת לשלושה מעגלים בזירה הבינלאומית המעגל הערבי- תפיסתו של נאצר היתה פאן ערבית (אחדות ערבית). והוא ראה את מצרים כמרכז (מה שנכון גאוגרפית) העולם הערבי וכמדינה שצריכה להוביל את תהליך האיחוד. המעגל האפריקאי-נאצר ייעד למצרים תפקיד ביבשת שמצרים היא חלק ממנה. נאצר שלט בתקופה של דה-קולוניזציה באפריקה. בתקופת שלטונו זכו מדינות רבות באפריקה לעצמאותן לאחר שנים של שלטון בריטי, צרפתי, בלגי וכו'. נאצר הבין את הפוטנציאל ולקח חלק בפעילות הארגונים האפריקאים השונים. המעגל המוסלמי- מצרים קשורה למעגל זה בקשרי דת ואמונה ובקשרים היסטוריים. יתרה מזו מצרים למרות שאינה מדינה דתית כמו ערב הסעודית למשל צריכה להנהיג את העולם המוסלמי . בהיותה המדינה החזקה והמשפיעה (בעיני נאצר) בעולם המוסלמי. בנוסף המרכז הרוחני החשוב בעולם היה (ועודנו) אוניברסיטת אל אזהר בקהיר. תעלת סואץ תעלת סואץ היתה בבעלות חברה פרטית שחלק ניכר ממניותיה היו בידי הבריטים.
 

donatela

New member
אקסודוס-תיקון קטן

האוניה נגררה לנמל חיפה שם הועלו המעפילים לשלוש אוניות גירוש שהעבירו אותם לדרום צרפת (זו הייתה החמרה המדיניות הבריטית נגד ההעפלה). בנמל פורט דה בוק (בדרום צרפת) עגנו האוניות במשך מספר שבועות ובחלק מהזמן המעפילים גם שבתו שביתת רעב. הסיבה לכך נעוצה בעמדת ממשלת צרפת שהסכימה להורדת מעפילים בשטחה אך לא הסכימה שיורדו בניגוד לרצונם. לבסוף הבריטים שלחו את האוניה לנמל המבורג שבגרמניה שם הוכנסו 4500 המעפילים למחנות שהוכנו עבורם והם עלו לארץ באמצעות סרטיפיקטים ולאחר קום המדינה.
 

rainbow123

New member
תודה!

תודה תודה ושוב, תודה!!!!!!! איסקרה אין כמוך!!!!!!!!!! וגם לדונטלה תודה:) חג שמחחחחחחחחחחח שיהיה לכם:)
 
למעלה